KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Eylül 2025 Pazartesi
°C

''Türkiye'nin geleceği kendi elinde''

Washington'ı ziyaret eden Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyannis, Türkiye'nin Avrupa'daki geleceğinin kendi elinde olduğunu, AB normlarını kabul edip uygulamasında yattığını söyledi.

``Türkiye`nin geleceği kendi elinde``
24 MART 2006 CUMA 11:10
0
1219
0
AA aa
Bakoyannis, Washington'da ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ile ikili bir görüşme gerçekleştirdikten sonra düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğine ilişkin bir soru üzerine, Türkiye'nin Avrupa Birliği emelini desteklediklerini belirtti ve ''Ancak şunu söylemeliyim ki, Türkiye'nin Avrupalı geleceği kendi
ellerinde yatıyor. Avrupa normlarını kabulü, hem içerde hem de Yunanistan ve Kıbrıs gibi komşularıyla ilişkilerinde uygulamasında yatıyor'' dedi.
Rice da Türkiye ile Yunanistan arasında iyi ilişkilerin ABD tarafından kuvvetle desteklendiğini söyledi. Rice, ''İki taraftan da yapabilecekleri kadar çok şey yapmalarını istiyoruz. Birçok cesur adım atıldı'' diye konuştu.
Bakoyannis'in, Heybeliada Ruhban Okulu'nun yeniden açılması konusunu görüşmede gündeme getirdiğini belirten Rice, bu meseleyi ABD olarak defalarca Türk hükümetine en üst düzeyde ilettiklerini kaydetti.
Yunanistan ve Türkiye'nin NATO'nun iki müttefiki olarak istikrarlı Balkanlar ve istikrarlı bir Irak'ta çıkarı bulunduğuna işaret eden Rice, Türkiye'nin ''zaman içinde çok daha demokratik bir ülke haline geldiğini'' söyledi. Her iki tarafın da ''iyi niyet ve çabasıyla'' ilişkilerin iyileştirilmesinde başarılı olacağına inandığını belirten Rice, Yunanistan'ın bağımsızlığının 185'inci yıldönümünü de kutladı.
Bakoyannis de Kıbrıs konusundaki bir soruya karşılık, ''İki toplumlu, birleşik Kıbrıs'a inanıyoruz. Kıbrıs problemine çözüm, sadece ilgili Güvenlik Konseyi kararı, BM Genel Sekreteri'nin öneri setleri ve Kıbrıs'ın ait olduğu AB normlarına dayalı olarak mümkün'' yanıtını verdi.

mynet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.09.2025
12:18
Polisten kaçamadı, motosiklet çalıntı çıktı!
Polisten kaçamadı, motosiklet çalıntı çıktı!
Bingöl Emniyet Müdürlüğü Motosikletli Polis Timleri ekiplerince yapılan çalışmalarda, çalıntı kaydı bulunan 1 motosiklet tespit edilerek sahibine teslim edildi. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan şahsa trafik ihlalinden ceza kesildi!
15.09.2025
11:49
Bingöl`de ceviz üreticisine sulama uyarısı!
Bingöl'de ceviz üreticisine sulama uyarısı!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ceviz yetiştiricilerine sulama dönemi uyarısında bulundu! 'Gün aralığını uzatın, sonra yavaş yavaş suyu kesin!'
14.09.2025
20:05
Bingöl`de suç dosyaları kabarık 7 şüpheli yakalandı
Bingöl'de suç dosyaları kabarık 7 şüpheli yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından, kasten yaralama ve mala zarar verme suçundan aranan 7 şüpheli yakalandı.
14.09.2025
20:04
Araç değil cephanelik! Kaçan şüpheliler yakalandı
Araç değil cephanelik! Kaçan şüpheliler yakalandı
Bingöl'de polis uygulama noktası yakınlarında, içerisinde silah, mühimmat ve uyuşturucu madde bulunan aracı terk ederek kaçan üç şüpheli yakalandı, ikisi tutuklandı!
14.09.2025
20:03
Bingöl`de 8 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
Bingöl'de 8 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 8 yıl 1 ay 22 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı.
14.09.2025
20:02
DEM Parti`den Tavz Der`e `Barış ve Demokratik Toplum` ziyareti
DEM Parti'den Tavz Der'e 'Barış ve Demokratik Toplum' ziyareti
DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören: 'Barışın toplumsallaşması için sivil toplum örgütlerinin rolünü önemsiyoruz. Bu kapsamda kentteki örgütlerle iş birliğimizi sürdüreceğiz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın