KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Ekim 2026 Çarşamba

Türkiye'nin en Genç meclis üyesi

Bingöl'de 31 Mart'taki mahalli idareler seçimlerinde AK Parti'den belediye encümeni seçilen 18 yaşındaki Sevgi Arin, Türkiye'nin en genç kadın meclis üyesi oldu.

Türkiye`nin en Genç meclis üyesi
07 NİSAN 2019 PAZAR 20:12
8
8035
2
AA aa

AK Parti'nin 31 Mart yerel seçimlerinde Genç İlçe Belediye Meclis üyeliği için 7. sıradan aday gösterdiği 18 yaşındaki Sevgi Arin, seçimleri kazanarak Belediye Meclis üyesi oldu. Genç İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hüseyin Erdemoğlu ve İlçe Seçim İşleri Müdiresi Merve Nur Saral'dan mazbatasını aldıktan sonra belediye hizmet binasına giden Arin, burada belediye çalışanları tarafından çiçekler ve alkışlarla karşılandı. İlçe Seçim İşleri Müdiresi Merve Nur Saral, "Güzel ve huzurlu bir seçimi geride bıraktık. Seçimlerde hiçbir aksilik olmadı, ayrıca Türkiye genelinde en genç kadın belediye meclis üyesi bizim ilçemizden çıktığı için çok mutlu olduk. Kendisini tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Resmi olarak göreve başlayan Sevgi Arin, siyaseti çok sevdiğini ve liseyi bitirdikten hemen sonra hedefini gerçekleştirdiği için çok mutlu olduğunu ifade etti. Türkiye'nin en genç meclis üyesi olmanın gurur verici olduğunu belirten Arin, “18 yaşındayım ve liseyi bu yıl bitirdim. Siyaseti çok sevdiğim için AK Parti'den Genç Belediye Meclis üyeliği başvurumu yaptım ve seçildim çok şükür. Listede 7. sırada yer alıyordum ve halkımızın takdiri ile seçilip bugün mazbatamı aldım ve resmi olarak göreve başladım. Seçilme yaşı sınırını 18'e düşüren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a da çok teşekkür ediyorum. Bugün seçildiysem onun sayesindedir. Cumhurbaşkanımızı çok ama çok seviyorum. Vatandaşlarımıza ne kadar teşekkür etsem azdır. İnşallah belediye başkanımız ve diğer encümen adaylarımızla beraber Genç ilçesine en güzel hizmetleri yaparız” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_43039)
08 Nisan 2019 Pazartesi 22:02
Bu çocuk nasıl gelmiş bilen varmı? Kanaat önderlerimizden çok değerli bir şahsiyetten isim istenmiş oda adam bulamadığı İçin bu çocuğun adını vermiş yani liyakat işin ehli teknik bilgi bunlar hak getire:)
Misafir Kullanıcı (@Misafir_42975)
08 Nisan 2019 Pazartesi 08:07
tebrik ederim .ileriki siyaset hayatında çok guzel hizmetlerde bulunman daha güzel yerlere gelmen temennisiyle.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_43253)
14 Nisan 2019 Pazar 15:54
@Misafir Kullanıcı böyle acemilere yer vermek işi berbat eder
20.10.2026
22:40
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunun Elmalı köyü mevkiinde otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı. Yaralanan 3 kişi hastaneye kaldırıldı.
20.10.2026
21:58
Bingöl`de 350 öğrenciye trafik eğitimi verildi
Bingöl'de 350 öğrenciye trafik eğitimi verildi
Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, iki lisede düzenlenen eğitimlerde öğrencilere trafik kuralları, trafik levhaları ve güvenli davranışlar hakkında bilgilendirmede bulundu.
20.10.2026
19:43
Baraç`tan Bingöl Millî Eğitim Müdürlüğüne liyakat çağrısı
Baraç'tan Bingöl Millî Eğitim Müdürlüğüne liyakat çağrısı
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, atama ve görevlendirmelere ilişkin iddiaların açıklığa kavuşturulmasını isteyerek, 'Bingöl Millî Eğitim Müdürlüğü hiçbir sendikanın arka bahçesi olamaz' dedi. Baraç, AK Parti Bingöl Milletvekili Zeki Korkutata'ya da çağrıda bulundu.
20.10.2026
19:19
Bingöl`de 65 yaş üstü kaç kişi var? TUİK açıkladı!
Bingöl'de 65 yaş üstü kaç kişi var? TUİK açıkladı!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye'de yaşlı nüfusun en fazla bulunduğu ili açıkladı. Bingöl'de yaşlı nüfusun toplam nüfus içindeki payı yüzde 8,8 olarak hesaplandı. Kentin verileri, bölge illeriyle karşılaştırıldığında dikkat çeken bir tablo ortaya koydu.
20.10.2026
18:22
Bingöllü kadınların el emeği Mısır`da sergilendi
Bingöllü kadınların el emeği Mısır'da sergilendi
Bingöl Aile Destek Merkezi-2'de (ÂDEM-2) Bakır İşlemeciliği Kursu'na katılan kadınların hazırladığı ürünler, Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen uluslararası fuarda sergilendi.
20.10.2026
15:06
Bingöl`de 30 bin TL ödüllü ses yarışması başlıyor!
Bingöl'de 30 bin TL ödüllü ses yarışması başlıyor!
Bingöl Gençlik Merkezleri tarafından düzenlenen 'Sesimin Yankısı' ses yarışması için başvurular 21 Ekim'de başlıyor. Türk Halk Müziği kategorisindeki yarışmada dereceye girenlere toplam 30 bin TL ödül verilecek. Ön elemeler aralık ayında yapılacak..
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın