KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ekim 2026 Salı

Türkiye'de kan alarmı

Büyük kentlerde kan stokları dibe vurdu. Kızılay büyük camilerin önüne kan çadırı kuracak..

Türkiye`de kan alarmı
02 EYLÜL 2008 SALI 11:52
0
1266
0
AA aa
Türkiye genelinde kan ihtiyacını karşılamakta yetersiz kalan kan merkezlerinin yöneticileri, ramazan ayının başlamasıyla birlikte kan ihtiyacının daha da artacağı konusunda uyarıyor. Sabah'ın haberine göre, normal şartlarda en az 3 bin ünite kan stoku olması gereken İstanbul Çapa Kan Merkezi'nde bugün 972 ünite kan var. Ankara'daki kan bankasının stoklarında ise minimum bin ünite olması gerekirken, 381 ünite kan bulunuyor. İzmir'de de durum farklı değil. Kızılay Ege Bölgesi Kan Merkezi'nde en az bin ünite olması gereken stoklarda 482 ünite kan mevcut. Kızılay, ramazan ayında kan bağışı toplayabilmek için iftar sonrası da hizmet verecek. Çapa Kan Merkezi Müdürü Dr. Hüsnü Altunay, ramazan ayında bağışların yüzde 40 oranında düştüğünü, bu nedenle iftardan sonra da açık olduklarını belirtti.

'DİBE VURDU'

Türkiye genelinde kan bağışının yetersiz kaldığını ifade eden Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali ise yılda en az 1.5 milyon kişinin kan bağışında bulunması gerektiğini açıkladı. Geçen yıl yurt genelinde 600 bin kan bağışının yapıldığını belirten Küçükali, bu yıl yürüttükleri çalışmalarla bu rakamı 900 bine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Ramazan ayında kan bağışının yüzde 40 azaldığına dikkat çeken Küçükali, bu yıl aynı durumun yaşanmaması için büyük camilerin önüne kan bağışı araçları gönderileceğini söyledi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.10.2026
19:43
Baraç`tan Bingöl Millî Eğitim Müdürlüğüne liyakat çağrısı
Baraç'tan Bingöl Millî Eğitim Müdürlüğüne liyakat çağrısı
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, atama ve görevlendirmelere ilişkin iddiaların açıklığa kavuşturulmasını isteyerek, 'Bingöl Millî Eğitim Müdürlüğü hiçbir sendikanın arka bahçesi olamaz' dedi. Baraç, AK Parti Bingöl Milletvekili Zeki Korkutata'ya da çağrıda bulundu.
20.10.2026
19:19
Bingöl`de 65 yaş üstü kaç kişi var? TUİK açıkladı!
Bingöl'de 65 yaş üstü kaç kişi var? TUİK açıkladı!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye'de yaşlı nüfusun en fazla bulunduğu ili açıkladı. Bingöl'de yaşlı nüfusun toplam nüfus içindeki payı yüzde 8,8 olarak hesaplandı. Kentin verileri, bölge illeriyle karşılaştırıldığında dikkat çeken bir tablo ortaya koydu.
20.10.2026
18:22
Bingöllü kadınların el emeği Mısır`da sergilendi
Bingöllü kadınların el emeği Mısır'da sergilendi
Bingöl Aile Destek Merkezi-2'de (ÂDEM-2) Bakır İşlemeciliği Kursu'na katılan kadınların hazırladığı ürünler, Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen uluslararası fuarda sergilendi.
20.10.2026
15:06
Bingöl`de 30 bin TL ödüllü ses yarışması başlıyor!
Bingöl'de 30 bin TL ödüllü ses yarışması başlıyor!
Bingöl Gençlik Merkezleri tarafından düzenlenen 'Sesimin Yankısı' ses yarışması için başvurular 21 Ekim'de başlıyor. Türk Halk Müziği kategorisindeki yarışmada dereceye girenlere toplam 30 bin TL ödül verilecek. Ön elemeler aralık ayında yapılacak..
20.10.2026
14:43
Fon vurgununda 10 milyon üzeri kazançların iadesi istenecek
Fon vurgununda 10 milyon üzeri kazançların iadesi istenecek
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sorunlu fonların tasfiyesinde ilk etapta 10 milyon TL ve üzerinde reel kazanç elde edenlerden iade talep edileceğini açıkladı. Şimşek, gönüllü iade yapılmaması durumunda hukuki sürecin işletileceğini bildirdi.
20.10.2026
10:12
Bingöl Teknokent`te Ar-Ge proje başvuruları başladı
Bingöl Teknokent'te Ar-Ge proje başvuruları başladı
Bingöl Üniversitesi bünyesindeki Teknokent, yenilikçi fikirlerini projeye dönüştürmek isteyen girişimci, araştırmacı ve firmalardan başvuruları almaya başladı. Süreçle teknoloji tabanlı girişimciliğin desteklenmesi ve üniversite-sanayi iş birliğinin güçlendirilmesi hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın