KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Kasım 2025 Perşembe
°C

Türkiye'de en fazla görülen meteorolojik afet 'şiddetli yağış ve sel' oldu

Türkiye'de geçen yıl en fazla görülen meteorolojik afet 'şiddetli yağış ve sel' olurken 332 olay rapor edildi. Bu afeti 257 olayla 'fırtına' izledi.

Türkiye`de en fazla görülen meteorolojik afet `şiddetli yağış ve sel` oldu
06 TEMMUZ 2020 PAZARTESİ 18:00
0
1631
0
AA aa

AA muhabirinin, Meteoroloji Genel Müdürlüğünce hazırlanan 2019 Yılı Meteorolojik Afet Değerlendirme Raporu'ndan derlediği bilgiye göre, Türkiye'de geçen yıl 936 meteorolojik karakterli doğa kaynaklı afet yaşandı.

Uzun yıllar dağılımına bakıldığında, 2019'da meydana gelen meteorolojik afet sayısı 1940-2019 periyodunda en yüksek değer oldu.

Geçen yıl en fazla görülen meteorolojik karakterli doğa kaynaklı afet, şiddetli yağış ve sel olarak kayıtlara geçti. 2019 yılı içinde toplam 332 şiddetli yağış ve sel afeti rapor edilirken, ikinci sırada 257 olayla fırtına yer aldı. Geçen yıl gerçekleşen fırtına ve sel ülkenin büyük kısmında görüldü.

Bu dönemde 167 dolu afeti meydana gelirken bu olayın en fazla görüldüğü iller Mersin, Ordu, Eskişehir, Karabük, Antalya, Burdur ve Kastamonu olarak kaydedildi. 2019, kayıt tutulan yıllar içinde en fazla dolu afetinin gözlemlendiği yıl oldu. Kar afeti ise tüm yıl içinde 44 kez görüldü.

Afetler en fazla yazın yaşanıyor

Meteorolojik afetler geçen yıl en fazla yaz mevsiminde yaşanırken bunu kış mevsimi takip etti.

Geçen yıl en fazla afetin meydana geldiği ay ise haziran olarak belirlendi. Şiddetli yağış ve sel afeti en fazla haziranda, fırtına en fazla ocakta, dolu da haziranda görüldü. Yıldırım afeti de en fazla haziran ve eylülde yaşandı.

2019'da meteorolojik afetler en fazla Antalya, Mersin, Balıkesir, Ordu ve Muğla'da meydana geldi.

En fazla şiddetli yağış/sel afeti ise İzmir, Balıkesir, Muğla, Ordu ve Zonguldak'ta gerçekleşti.

Türkiye'de 2000'li yıllardan itibaren sel olaylarında artışlar yaşandı. Son 10 yıllık dönemde her yıl yaklaşık 100 ve daha fazla sayıda sel gerçekleşti. 2019 yılı, 1940'tan bu zamana kadar sel afetinin en fazla görüldüğü yıl olarak kayıtlara geçti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.11.2025
16:58
Şehitlerin naaşı Türkiye`ye getiriliyor
Şehitlerin naaşı Türkiye'ye getiriliyor
Gürcistan-Azerbaycan sınırında düşen C-130 tipi askeri kargo uçağında, uçuş ekibiyle birlikte 20 personel şehit oldu. Bölgedeki çalışmalar sürerken, uçağın karakutusunun bulunduğu öğrenildi. İletişim Başkanı Duran; 'Aziz şehitlerimizin naaşları, arama kurtarma ve kaza kırım heyetimizi Gürcistan'a götüren A-400M uçağımız ile ülkemize getirilecektir' açıklamasında bulundu.
12.11.2025
16:25
Bingöl Üniversitesi`nde Kurumsal İletişim Paydaşlar Toplantısı Gerçekleştirildi
Bingöl Üniversitesi'nde Kurumsal İletişim Paydaşlar Toplantısı Gerçekleştirildi
Basın temsilcileri ve üniversite paydaşlarını aynı masada buluşturan toplantıda, güçlü iletişim ve toplumsal etki odaklı yeni adımlar konuşuldu.
12.11.2025
16:08
Bingöl ADEM-2`de Kanser Farkındalığı Etkinliği
Bingöl ADEM-2'de Kanser Farkındalığı Etkinliği
Yaklaşık 60 kursiyerin katılımıyla gerçekleştirilen eğitim sonrasında, KETEM Kanser Tarama Aracı aracılığıyla katılımcılara mamografi, HPV testi ve kolorektal kanser tarama testleri uygulandı.
12.11.2025
12:37
Bunu yapmayan ehliyetsiz sayılacak, ödeme yapılmayacak
Bunu yapmayan ehliyetsiz sayılacak, ödeme yapılmayacak
Eski tip ehliyetlerin yenileme süresi 31 Ekim 2025'te dolmuştu. Sigorta şirketleri eski tip ehliyetle kaza yapan sürücüler artık 'ehliyetsiz' sayılacağını duyurdu. İşte kaza yapan ehliyetsiz sürücüleri bekleyen süreçler...
12.11.2025
12:22
Sosyal medyada doktor paylaşımlarına yeni sınırlama!
Sosyal medyada doktor paylaşımlarına yeni sınırlama!
Instagram, TikTok, Facebook gibi sosyal medya platformlarında sağlık kuruluşlarının ve doktorların paylaşım yaparken hangi ilkelere uyması gerektiği yeniden tanımlandı. Resmi Gazete'de Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan yönetmeliğe göre sponsorlu içerikler, öncesi sonrası paylaşımları, hasta memnuniyeti paylaşımlarına dair sınırlamalar getirildi.
11.11.2025
16:16
Bingöl`de 25 bin fidan toprakla buluştu
Bingöl'de 25 bin fidan toprakla buluştu
Bingöl'de 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte, toplam 25 bin fidan toprakla buluşturuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın