KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Kasım 2025 Pazar
°C

Türkiye ortalamasının üzerindeyiz

Bingöl’de 2012 yılında ortalama hanehalkı büyüklüğü 4,8 olarak kayda geçti. Ortalama hanehalkı büyüklüğü bakımından Bingöl’ün 15. sırada bulunduğu belirtilirken, 3,7 olan ülke ortalamasının üzerinde yer aldığı vurgulandı.

Türkiye ortalamasının üzerindeyiz
29 MAYIS 2013 ÇARŞAMBA 00:18
0
2023
0
AA aa

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) Bölge Müdürlüğü, aile istatistiklerini açıkladı. Evlilik şekilleri ve mutluluk durumlarının da yer verildiği istatistiklere göre 2012'de hanehalkı büyüklüğü 4,8 olarak açıklanan Bingöl'ün, 81 il arasında 15'inci sırada yer aldığı ve Türkiye ortalamasının üzerinde olduğu kaydedildi.

İstatistiklere yansıyan bilgiler şöyle;

Ortadoğu Anadolu Bölgesi'nde eşler genellikle aile ve akraba çevresinden tanıştığı kişiler ile evlenmektedir. İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflamasına (İBBS) göre Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli, Van, Muş, Bitlis, Hakkâri illerinden oluşan TRB Ortadoğu Anadolu Bölgesi'nde, 2011 yılında, ilk evliliklerinde eşlerin yüzde 56'sı aile ve akraba çevresinden, yüzde 33,6'sı komşu ve mahalle çevresinden, yüzde 6,4'ü arkadaş çevresinden, yüzde 1,5'i okul, dershane ve kurs çevresinden, yüzde 1,5'i iş çevresinden tanıştığı görülmektedir. İnternet ve evlilik ajansı aracılığıyla tanışarak evlenme görülmemektedir.

Aile ve akraba çevresinden tanıştığı kişi ile evlenenlerin oranının en yüksek olduğu bölge yüzde 57,1 ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'dir. Ortadoğu Anadolu Bölgesi ise yüzde 56 ile ikinci sıradadır. Ortadoğu Anadolu Bölgesi'nde 2011 yılında hem resmi hem de dini nikâh ile evlenen çiftlerin oranı 88,3'tür. Ortadoğu Anadolu Bölgesi'nde 2011 yılında ilk evliliğini yapan çiftlerin yüzde 88,3'ünün hem resmi hem de dini nikâhla, yüzde 5,9'unun sadece dini nikâhla, yüzde 5,8'inin ise sadece resmi nikâh ile evlendikleri görülmektedir.

Ortadoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşlılar genellikle gelenek ve görenekleri gereği çocuklarıyla birlikte yaşamaktadır. 2011 yılı itibariyle yaşlıların yüzde 32,5'i gelenekler ve görenekleri gerektirdiği için, yüzde 31,3'ü çocuklarıyla birlikte yaşamaktan mutlu olduğu için, yüzde 16,9'u çocuklarıyla birbirlerine destek oldukları için, yüzde 8,4'ü başka bir şansı olmadığı için, yüzde 8.4'ü bakıma ihtiyacı olduğu için, yüzde 3,6'sı yalnız yaşamasını çocukları istemediği için, yüzde 1,6'sı ise huzurevinde kalacak imkanı olmadığı için çocuklarıyla aynı evde yaşamaktadır.

Ortadoğu Anadolu Bölgesi'nde hanelerin yüzde 35,6'sının internete erişim imkânı bulunmaktadır. Ortadoğu Anadolu Bölgesi'nde 2012 yılında internet erişim imkânı olan hanelerin oranı yüzde 35,6'dır. Hanelerin yüzde 60,8'inin internete erişim imkânı bulunmamaktadır. Bölge genelinde hanelerin yüzde 1,6'sının ise internet erişim imkânı olup olmadığı bilinmemektedir. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.11.2025
03:47
Vali Usta, Bingöl`ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Vali Usta, Bingöl'ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Bingöl'de İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'İstanbul ve Ankara'dan bile daha iyi durumda olduğumuz yönler var' dedi ve yürütülen çalışmaları aktardı.
23.11.2025
03:46
Bingöl`de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyonun devrilmesi sonucu maddi hasar meydana geldi.
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın