KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Kasım 2025 Cumartesi
°C

Türkiye kararlılığını kaybetmeyecek

TRT Haber konuğu olan Bakan Yılmaz, “Türkiye kararlılığını kaybetmeyecektir. Değişik kaynaklardan gelen arkasında birtakım yapılanmaların olduğu terör saldırıları ne olursa olsun, biz doğru bildiğimiz yoldan en küçük bir geri adım atmayacağız. kararlı bir şekilde terörle mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Türkiye kararlılığını kaybetmeyecek
18 ŞUBAT 2016 PERŞEMBE 23:29
0
1580
0
AA aa

 Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, TRT Haber'de gündeme dair açıklamalarda bulundu. Ankara, Diyarbakır ve Şırnak'taki terör saldırılarını değerlendiren Bakan Yılmaz, “Öncelikle ben de Cenabı Allah'tan rahmet diliyorum. Gerek dün akşam saatlerinde Ankara'da hayatını kaybeden, şehit olan vatandaşlarımızı, güvenlik görevlilerimize, gerekse bugün Diyarbakır ve Şırnak'ta şehit olan güvenlik görevlilerimize Cenabı Allah'tan rahmet diliyorum. Aileleri başta olmak üzere tüm milletimize de sabır ve başsağlığı diliyorum, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Terörün tabii ilk planda diyelim zarar verdiği, hayatına kastettiği insanlar var, ama bir de bunun ötesinde hedefleri var şüphesiz. En önemli hedeflerinden bir tanesi de; ülkenin huzurunu bozmak, insanları moral olarak çökertmek ve o ülkede izlenen politikaların yönünü, doğrultusunu değiştirmek, başka yerlere kanalize etmek. Bu çok önemli bir soru bence. Bütün terör olayları karşısında aslında ilk sormamız gereken soru bence bu; yani bu terörü kimler yapıyor, arkasında nasıl yapılar var ve bunlar neyi hedefliyorlar? Neyi hedeflediklerini iyi anlarsak ve bunun tam tersine toplum olarak hareket edebilirsek, teröre karşı en büyük tedbirlerden birini de almış oluruz. Bir taraftan elbette her türlü araştırmayı zaten başlattık biliyorsunuz, işte Salih Neccar isminde bir Suriye PYD bağlantılı vatandaş bir kişiden bahsediyoruz, 14 gözaltı var, bunlar belki daha da artacak, her türlü soruşturma-inceleme yapılıyor. Ama bir taraftan da dediğiniz gibi bu hadiseyi daha geniş bir çerçevede anlamlandırmamız gerekiyor. Aksi takdirde terörün tuzağına düşmüş oluruz” dedi.

Ak Parti, CHP ve MHP'nin ortak bir bildiri üzerinde anlaştığını kaydeden Bakan Yılmaz, HDP'yi eleştirdi. Bakan Yılmaz, “HDP'nin de belli itirazları oldu anladığım kadarıyla. Onlar da terör eylemini, Ankara'daki terör eylemini kınadılar, ama bu bildiriye de gelip imza atmadılar. Tabii ki bunu bir zaaf olarak görüyorum, aslında siyasetin kendisini inkâr etmesi olarak görüyorum. Siyaset dediğiniz alan şiddetin başladığı yerde, terörün başladığı yerde biter aslında.  Keşke HDP de katılsaydı bu ortak bildirgeye, bütün Meclis olarak tavrımızı ortaya koysaydık çok daha güzel olurdu. Ama maalesef HDP'nin bu soruna, terörle arasına net bir mesafe koymayı bir türlü başaramadığını görüyoruz. 

“SURİYE REJİMİ TERÖR ÖRGÜTÜNÜ KULLANIYOR”

Suriye'de yaşananlarla, Türkiye'deki terör arasında belli bir ilişki olduğunu kaydeden Bakan Yılmaz, şunları söyledi: “Burada Suriye rejimi terör örgütünü aslında bir anlamda kullanıyor diye bakıyorum doğrusu. Ve Türkiye'yi kendi içine kapatıp diğer taraftan Suriye'deki bu zulme, kendi vatandaşları üzerinde uyguladığı zulme devam ediyor dolayısıyla, bunu bir bütünlük içinde, resmin bütününe bakmamız lazım. Suriye'de yaşananlar çok çok önemli, oradaki güvenlik şartları, orada yaşananlar bütün bölgeyi etkiliyor. Bir yangın varsa bir komşunuzda her tarafı etkiliyor şüphesiz. Dolayısıyla, terörle mücadelenin en önemli unsurlarından bir tanesi de Suriye'nin yeniden istikrara kavuşmasıdır. Suriye istikrara kavuşmadan ne DAEŞ'la, ne PKK'yla, ne diğer terör örgütleriyle tam anlamıyla mücadele etmek mümkün değil. Suriye'de halkın rızasını kazanmış bir yönetim olduğu bir ortam aslında terörle mücadele anlamında da en önemli gelişme olacaktır diye düşünüyorum. Bunu da aslında bizim Batılı müttefiklerimizin görmesi lazım. Yani Suriye'de kendi halkını katleden bir yapı diğer taraftan terör örgütleriyle işbirliği yapıyor ve bu terör örgütleri üzerinden kendisini meşrulaştırmaya çalışıyor Suriye rejimi. Hâlbuki terör örgütleri bu rejimin oluşturduğu ortamda doğan, büyüyen, gelişen yapılanmalar. Dolayısıyla, Suriye'de bu rejim meselesi çözüldüğü zaman, Suriye halkının razı olduğu bir yönetim yapılanması oluştuğu zaman terörle mücadelede çok daha kolay olacaktır diye düşünüyorum.”

“TERÖRLE MÜCADELE SÜRECEK”

Terörle mücadelenin süreceğini vurgulayan Bakan Yılmaz, şunları söyledi: “Türkiye kararlılığını kaybetmeyecektir. Bu değişik kaynaklardan gelen, arkasında birtakım yapılanmaların olduğu terör saldırıları ne olursa olsun biz doğru bildiğimiz yoldan en küçük bir geri adım atmayacağız, kararlı bir şekilde bir taraftan terörle mücadelemizi sürdüreceğiz, bir taraftan da doğru politikalarımızı, uluslararası alanda olsun, ekonomide, demokratikleşmede, hangi alanda olursa olsun doğru politikalarımıza devam edeceğiz. Terör bizi yolumuzdan alıkoyamayacak. Biz bu konularda epeyi tecrübeli bir ülkeyiz, çok yaşadık bu işleri. Dolayısıyla iyi-kötü tahmin edebiliyoruz bu işlerin arkasındaki niyetleri ve o yönde hareket etmeyeceğiz. Birlik-beraberlik içinde, özellikle de halkımızla bir bütünlük içinde bu saldırılara karşı gereken cevabı vereceğiz. Bir taraftan suçlularla ilgili yapılması gereken, atılması gereken bütün adımları atarken, diğer taraftan farklı düzeylerde, politika düzeylerinde inisiyatiflerimizi devam ettireceğiz. Terörün en önemli gücü psikolojik etkisi. Topluma yaydığı, kelime zaten korku demek, korku, endişe atmosferi; bu tuzağa da düşmeyeceğiz. Ülkemizin yapması gereken işleri eksiksiz bir şekilde yapacağız. Ekonomide, siyasette, sosyal alanda bütün çalışmalarımızı eskisinden de daha kararlı bir şekilde devam ettireceğiz inşallah.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
21.11.2025
13:33
Jandarma`dan Bingöl`de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Jandarma'dan Bingöl'de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Bir haftada 15 olaya müdahale edildi: Uyuşturucu madde ele geçirildi, 18 şüpheli yakalandı.
21.11.2025
12:53
Bingöl`de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çalıştığı inşaatın çatısından düşen bir işçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın