KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Mayıs 2026 Çarşamba
°C

Türkiye kapatılan parti mezarlığına döndü

DTP Bingöl İl Başkanı Yavuz Kıtay, Türkiye'nin parti kapatma mezarlığına dönüştüğünü belirterek iktidara sert eleştirilerde bulundu.

Türkiye kapatılan parti mezarlığına döndü
16 EYLÜL 2008 SALI 23:35
0
2338
0
AA aa
DTP Bingöl İl Örgütü Saat Kulesi önünde bu gün bir basın açıklaması yaptı. Açıklamaya, DTP PM Üyesi Hasan Özgüneş ile DTP İl yöneticilerinin de aralarında bulunduğu yüzlerce kişi katıldı.









“AKP Mazlum rolüne girmiş”
Erdoğan'ın kendi partisinin kapatılması gündeme gelince demokrasiden dem vurup,  her tarafa koştuğunu hatırlatan Kıtay, Başbakanın aynı hassasiyeti öteki partilere göstermediğini ifade ederek, AKP'nin mazlum rolüne girdiğini kaydetti.


Açıklamayı yapan DTP Bingöl İl Başkanı Yavuz Kıtay, Türkiye'nin parti kapatma mezarlığına dönüştüğünü kaydederek, yaşanan bu ve benzeri sorunların kaynağında Kürt sorunun demokratik adilane bir yöntemle ancak çözülebileceğini ifade etti.  


Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini ifade eden Kıtay, parti kapatılmasıyla bir yere varılmayacağına dikkat çekerek: “Bu güne kadar onca parti kapatıldı, ne değişti? Türkiye'de yaşanan bu ve benzeri tüm sorunların kaynağında Kürt sorununun demokratik, barışçıl, adilane bir yöntemle çözülmemesi yatmaktadır. Demokratik çözüm isteyen ve kapatılan HEP, DEP, ÖZDEP, HADEP, vb. birçok parti bunun örneğidir. Türkiye parti kapatma mezarlığına dönüştü. Bunlar yetmiyormuş gibi bugün DTP' de kapatılmak isteniyor” şeklinde konuşarak tepkisini dile getirdi.


Kıtay: “Müslüman sözünün eri olmalı”
Yaptığı açıklamada AKP'ye sert eleştirilerde bulunan Kıtay, AKP'nin mazlum rolü oynadığını ifade ederek şunları kaydetti: “Buradan AKP hükümetine sesleniyoruz. İktidara gelmeden önce mazlum rolünü oynuyordunuz. Demokrat, barışsever, dindar, vicdan sahibi olduğunuzu söylüyordunuz. Ülkenin sorunlarını çözeceğim diyordunuz. İktidara geldiniz; Diyarbakır'da Kürt sorunu benim sorunumdur dediniz, bunu ben çözeceğim dediniz. Devlet hata yaptı dediniz. Sayın Tayip Bey;  hani verdiğiniz sözler? Hani Müslüman olan sözünün eri olurdu? Nerede sözünüz? Nerede barışseverliğiniz? Nerede kardeşlik nutuklarınız?  DTP kapatılmak istenirken sesiniz soluğunuz çıkmıyor?  Yoksa siz sadece kendinize mi demokratsınız?  AKP kapatma ile karşı karşıya iken kapı kapı dolaşan, herkesi imdada çağıran siz değil miydiniz? Kendisi için bağırıp çağıran, başkası için dilsiz olanın Müslümanlığı sorgulanmaz mı? Evet, Sayın Başbakan biz sizi de devlet kurumlarını da çok iyi tanıyoruz. Ama sizler halkımızı kandırmakta ustasınız. Ama çok yakında halkımız sizleri iyi tanıyacaktır. Maskeniz düşecektir. Bundan eminiz.”

Açıklamasında gelişen siyasal sürece de değinen Kıtay, Türkiye'deki kaos ve çatışmalı ortamdan yararlanan rantçı çevrelerin her türlü hukuk dışı çete örgütlemelerine giderek vatanperverlik kisvesi altında her türlü hukuk dışı çete örgütlemelerine gittiğine vurgu yaptı. Açıklamada, "Partime ve temsilcilerime dokunma" sloganı atıldı.



YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.05.2026
23:21
Bingöl Üniversitesi`nde
Bingöl Üniversitesi'nde 'Mekân ve Toplumsal Hafıza' Söyleşisi
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen söyleşide, çarşıların toplumsal hafıza, hatırlama ve unutma süreçlerindeki rolü ele alındı.
12.05.2026
23:08
Bingöllü hacı adayları dualarla uğurlandı
Bingöllü hacı adayları dualarla uğurlandı
Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu kapsamında kutsal topraklara gidecek 192 Bingöllü hacı adayı, düzenlenen programla dualar eşliğinde uğurlandı.
12.05.2026
20:45
Bingöl Belediyesi uyardı! Son gün 1 Haziran
Bingöl Belediyesi uyardı! Son gün 1 Haziran
Bingöl Belediyesi, emlak, çevre temizlik, ilan ve reklam vergisine ait birinci taksit ödemelerin 01 Haziran 2026 Pazartesi gününe kadar yapılması gerektiğini bildirdi.
12.05.2026
19:48
Bingöl`den kurbanlık sevkleri başladı
Bingöl'den kurbanlık sevkleri başladı
Bingöl'den İstanbul, Kocaeli ve Bursa'daki kurban pazarlarına gönderilecek büyükbaş hayvanların sevk işlemleri başladı. Kontrollerin ardından uygun bulunan araçlar için 'Yurtiçi Veteriner Sağlık Raporu' düzenlenerek kurbanlık hayvanların pazar alanlarına sevk edildiği aktarıldı.
12.05.2026
19:47
'Asıl engel sevgisizlik ve duyarsızlıktır'
Bingöl Altınokta Körler Derneği Başkanı Hidayet Becerikli, Engelliler Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada erişilebilirlik, istihdam ve toplumsal farkındalık konularındaki eksikliklere dikkat çekerek, 'Engeller önce zihinlerde kaldırılmalı' çağrısında bulundu.
12.05.2026
19:46
Okullarda yangın ve tahliye tatbikatı
Okullarda yangın ve tahliye tatbikatı
Bingöl'ün Genç ilçesinde öğrenci ve öğretmenlerin afetlere karşı bilinçlendirilmesi amacıyla okullarda yangın ve tahliye uygulamaları gerçekleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın