KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Kasım 2025 Pazar
°C

Türkiye 1 numara oldu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl milletvekili Cevdet Yılmaz, Türkiye 2007'nin son çeyreği ile 2017'nin son çeyreği arasında yüzde 60'a yakın reel büyüme kaydetmiş, OECD ülkeleri arasında bir numara olmuştur dedi.

Türkiye 1 numara oldu
23 ARALIK 2018 PAZAR 20:54
8
3747
14
AA aa

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl milletvekili Cevdet Yılmaz, faiz harcamalarına yönelik olarak, "2002 yılında faiz harcamaları bütçenin toplam harcamalarının yüzde 43'ünün üzerinde olduğunu hatırlatarak, "Milli gelire oranla yüzde 14,4; vergi gelirlerimize oranla yüzde 86 faize giden kaynaklar vardı yani topladığımız 100 liralık verginin 86 lirası sadece faiz ödemelerine gidiyordu. Bu süreçte, 2017 kesin rakamları itibarıyla baktığımız zaman bu oranın yani vergilerden faize giden oranın yüzde 10,6'ya kadar düştüğünü görüyoruz. Vergi gelirlerimizin artık yüzde 90'ına yakını başka harcamalara tahsis edilecek durumda. Çok küçük bir hesap yaptığımızda, bu yıl bakın, geçmiş oranlarla faiz ödemiş olsaydık ne olurdu? Geçmiş oranlarla faiz ödüyor olsaydık 2019 yılı bütçesinden 413 milyar lira civarında bir kaynağı faize ödemiş olacaktık. Oysa ki bütçemizdeki rakam bunun çok çok gerisinde. Yaklaşık 300 milyar liralık bir tasarrufun söz konusu olduğunu söyleyebiliriz" ifadelerini kullandı.

Türkiye ekonomisinin 2003-2017 döneminde yıllık ortalama yüzde 5,7 büyüdüğünü söyleyen Yılmaz, "Geçen yıl itibarıyla 17'nci olmuş dünyada, satın alma gücü paritesiyle ise 13'üncü büyük ekonomi konumuna yükselmiştir. Nominal rakamlar kurdan etkilense bile satın alma gücü etkilenmiyor biliyorsunuz fiziki mal paketleri üzerinden hesaplandığı için. Nominal olarak baktığımızda 230 milyar dolarlık bir ekonomiden 850 milyar dolarlık bir ekonomiye yükselmişiz. 3 bin 500 dolardan 10 bin dolarlara ulaşan kişi başına gelir oluşmuş. Uluslararası standartlarla bakıldığında ise Türkiye alt orta gelir grubundan üst orta gelir grubuna terfi etmiş bu süreçte. Şimdi önümüzde yeni hedef yüksek gelirli ülkeler ligine çıkmak. Bunun da uluslararası göstergesi 12 bin-12 bin 500 dolarlık kişi başına aşmayla mümkün" şeklinde konuştu.

Yılmaz, şunları kaydetti: "Şimdi, bir hatip konuşurken '2007'ye kadar AK Parti çok başarılıydı' dedi; sağ olsun, başarılarımızı çok övdü ama hepsini kendisine kişisel olarak mal etti. 'Türkiye, 2007'den sonra hiçbir başarısı kalmadı, ben gittim her şey çöktü' dedi. Şimdi, bakın, OECD ülkelerinde 2007-2017 arasındaki ekonomik büyüme performansı OECD dünyanın en önemli örgütlerinden. Türkiye 2007'nin son çeyreği ile 2017'nin son çeyreği arasında yüzde 60'a yakın reel büyüme kaydetmiş, OECD ülkeleri arasında 1 numara olmuştur. Demek ki sayın hatibin olmadığı dönemlerde de Türkiye büyümeye devam etmiş. Konuşmasında da -bir arkadaşımız saymış- 66 defa "ben" kelimesi geçiyor. 'Ben' kelimelerini çıkardığınız zaman konuşmadan geriye fazla da bir şey kalmıyor doğrusu. Bu büyüme performansımızı devam ettireceğiz ama aynı zamanda kapsayıcı bir büyüme çabasını da devam ettireceğiz. 'Kapsayıcı büyüme' derken kastettiğimiz, büyümenin nimetlerini topluma yaymak, daha fazla istihdam üretmek, KOBİ'leri güçlendirmek, bölgesel gelişme farklılıklarını azaltmak."

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_35852)
30 Aralık 2018 Pazar 15:18
MİLLETİ KANDIRMAYA DEVAM.BİR İKTİSATÇI OLARAK TÜRKİYE ŞUAN İFLAS NOKTASINDADIR..DIŞ BORÇ MİLLİ GELİRİN 5 KATINA ÇIKTI YANİ 466 MİLYAR DOLAR=2,5 KATRİLYON DEĞİL TRİLYON TÜRK LİRASI EDER..HİKAYE OKUMAYIN BUNU GİDİN KÜLAHIMA ANLATIN ESKİ KALKINMA BAKANI ŞİMDİKİ SÖZDE KAĞIT ÜZERİNDEKİ VEKİL..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_35671)
25 Aralık 2018 Salı 09:30
cevdet bey büyüme diyorsunuz ama daha kendi şehrinizde buna engel oluyorsunuz çevreyolu imarı neden iptal oldu sıkışan bingölde bölgeleri bağlayan çevreyolumuzu imara açın en başta
Misafir Kullanıcı (@Misafir_35649)
25 Aralık 2018 Salı 00:47
Sayin bakanim bana bingölden çalinan iki günahsiz buzagi olayini sosyo-ekonomik çözümlemesini 1 numaranin neresine koyacaksiniz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_35639)
24 Aralık 2018 Pazartesi 18:35
Sanirim bir sizin isler yolunda, ben hala gelecek ay cocuklara et yedirebilmek icin para ayirabilir miyim onu hesap ediyorum
Misafir Kullanıcı (@Misafir_35633)
24 Aralık 2018 Pazartesi 17:14
Bir tarafta Akpliler Diğer tarafta Akpartililer..Bingol 17 yıl boyunca Akpartililer tarafından yönetilseydi Bingöl altın çağını yaşardı..Malasef Akpliler konuşuyor çalıyor hortumluyor yiyor içiyor geziyor caminin yolunu bilmezler cami yaparlar, Akpartililer ise sefalet yoksulluk çıkmaz sokaklar içinde ..Bingolde kişi başına düşen milli gelir 29000 dolar değil ..2900 dolardır..gerçek rakamlar verin sayın yılmaz..Bingöl yaşanılmaz bir şehir haline geldi..Akpliler sayesinde..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_35620)
24 Aralık 2018 Pazartesi 13:33
Uzaya uydu firlatilarda bizmi haberdar olmadik, disariya et ihrac ettiniz de bizmi görmedik. Neyin 1 numarasi Cevdet bey..!! Ucuruma dogru 1numara ilerliyoruz demek daha realist olur brem.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_35617)
24 Aralık 2018 Pazartesi 13:22
Bingölün haline bakin ne ise
Memlekete ayni durumda
Yani icler acisi
Misafir Kullanıcı (@Misafir_35614)
24 Aralık 2018 Pazartesi 12:47
Allah seni bu memleketin başından eksik etmesin.....anlayana!!!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_35609)
24 Aralık 2018 Pazartesi 11:54
Sayın vekilim bu ülkeye çok hizmetleriniz olmuştur Allah razı olsun Ak Parti 16 yılda hiç birşey yapmadı demek haksızlık vicdansızlıktır. Lakin Ak partinin kendi kadrolarını kuramadığı ahde vefa göstermediği sistemin değişiminden dolayı da aksayan yönlerinin olduğu da ortadadır. Genelde ve yerelde halkın benimsemediği politikaların devam etmesi kurucu iradeye dönülmemesi halinde bunca yıllık birikim ve birlikteliğin berheva olacağınıda bilmek durumundasınız Ak Parti ile AKP'lilerin kavgasının zararı millette dokunursa ülke bundan zararlı çıkacaktır. Yazıktır! yapmayın
Misafir Kullanıcı (@Misafir_35607)
24 Aralık 2018 Pazartesi 11:44
Bingöl İstanbul'un bir mahallesi kadar il ve ilce genelinde 50 bin işsiz vatandaş var.bingölde hayali paraları ve hesapları saymasak kişi başına asgari ücret kadar para ya düşüyor ya düşmüyor yani 350 dolar..250 bin nüfuslu ilde en az 50 bin işsiz ne demek? Hayvancılık yok üretim yok organize sanayi berbat gençler intihar ediyor Suratlar asık mutluluk yok evlilik olayı bitti camiler boş..Esnaf kan ağlıyor..Kahveler işsizler ile dolu.Dört yol beş yol..Sayın Yılmaz kaç defa Bingöl halkı ile kucaklaştın? Dertlerini dinledin? Yigeniniz ne zaman sizin işlere burnunu sokmayacak? Sandıkta görüşürüz
14.11.2025
15:09
Bingöl`de Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezinde Randevu Sistemi Başladı
Bingöl'de Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezinde Randevu Sistemi Başladı
Bingöl'de vatandaşların birinci basamak sağlık hizmetlerine daha hızlı ve planlı şekilde ulaşabilmesi için Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezi'nde dijital randevu sistemine geçildi.
14.11.2025
12:58
Bingöl`de 14 Kilo Skunk Ele Geçirildi: 5 Şüpheli Gözaltında
Bingöl'de 14 Kilo Skunk Ele Geçirildi: 5 Şüpheli Gözaltında
Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, Genç ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 14 kilo 350 gram skunk maddesinin ele geçirildiğini ve 5 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
14.11.2025
12:02
Bingöl`de uyuşturucu ve hırsızlık suçluları yakalandı
Bingöl'de uyuşturucu ve hırsızlık suçluları yakalandı
Uyuşturucu ticareti, hırsızlık ve yaralama suçlarından kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine teslim edildi.
14.11.2025
11:25
ÖSYM, 2026 yılı sınav takvimini duyurdu
ÖSYM, 2026 yılı sınav takvimini duyurdu
Hangi sınav ne zaman? ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 2026 yılı sınav takvimini duyurdu.
14.11.2025
11:20
Sürücüler dikkat! Zorunlu kış lastiği uygulaması başlıyor
Sürücüler dikkat! Zorunlu kış lastiği uygulaması başlıyor
Kış lastiği uygulaması bu yıl iki hafta erkene çekilerek 15 Kasım'da başlayacak. Yeni düzenlemeyle, ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu 15 Nisan'a kadar sürecek. Şehirlerarası yollarda yolcu ve yük taşımacılığı yapan otobüs, kamyon, minibüs, çekici, tanker ve hafif ticari araçlar bu kapsama giriyor. Peki kurala uymayanlara ne kadar ceza kesilecek? Kış lastiğinin ne gibi faydaları var? İşte detaylar...
13.11.2025
15:24
Bingöl`de uyuşturucuyla mücadele: 3 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele: 3 tutuklama
Bingöl'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı. Operasyonda metamfetamin, sentetik ecza, hassas terazi, döviz ve TL cinsinden para ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın