KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Ekim 2026 Cumartesi

Türker'den anayasa değişikliği ziyaretleri

DSP Genel Başkanı Masum Türker, anayasa değişikliği kapsamında uzlaşma arayışları için siyasi partileri ziyarette bulunuyor. Türker, uzlaşmadan yana olduklarını ve görüşlerinin devam edeceğini söyledi.

Türker`den anayasa değişikliği ziyaretleri
10 MART 2010 ÇARŞAMBA 16:10
0
1562
0
AA aa

DSP Genel Başkanı Masum Türker, ''Anayasayla ilgili yapılacak değişikliklerin her şeyden önce bu dönem mi gelecek dönem mi olması konusunda partiler arasında bir uzlaşma gerekiyor. Bu konuda görüşmelerimiz devam edecek. Biz Türkiye'de uzlaşmadan yana bir partiyiz'' dedi.

Türker, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı genel merkezde ziyaret etti.

Basına kapalı olarak yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Türker, Baykal ile çok verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi.

Türkiye'de kutuplaşmanın ağır bastığı bir dönemde yalnız belli bir siyasal düşüncenin dayattığı değil, toplumun bütününü kavrayan bir demokratikleşme konusunda DSP'nin parlamentoya sunduğu yasa teklifleri hakkında bilgi verdiklerini ve katkı istediklerini anlatan Türker, bu kapsamda geniş tabanlı bir mutabakat aradıklarını ve diğer siyasi partilerle de görüşmeyi planladıklarını kaydetti.

DSP Genel Başkanı Türker, şöyle konuştu:

''Bizim amacımız Türkiye'de yapılabilecek değişim ve dönüşümün yalnız iktidar partisinin tek başına dayattığı imajıyla değil, bütün siyasi partilerin üzerinde mutabakat sağladığı ve toplumu kavrayan bir uzlaşma anlayışı, siyasi diyalog içinde oluşmasıdır. Bu görüşmelerimiz devam edecek. İhtiyaç duyulursa Sayın Baykal'ı tekrar ziyaret edeceğiz. Şimdi diğer partilerden bizim randevumuza yanıt vermelerini bekliyoruz.''

Masum Türker, görüşmede, seçim kanunu kapsamında, ''Seçim barajı'', ''Kadın kotası'' ve ''Ön seçim'' gibi konulardaki önerilerini de Baykal'a sunduklarını ve destek istediklerini kaydetti.

''Anayasa değişikliği konusunda spesifik bir öneride bulunup bulunmadığının'' sorulması üzerine Türker, ''Madde bağlamında şu şöyle olsun'' şeklinde bir teklifleri bulunmadığını ifade etti. Aksi bir yaklaşımın iktidarın şu an ortaya koyduğu dayatmacı tavırdan farklı olmayacağını savunan Türker, Anayasa değişikliğinin yönteminin nasıl olması gerektiğinin de değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Türker, ''Anayasayla ilgili yapılacak değişikliklerin her şeyden önce bu dönem mi gelecek dönem mi olması konusunda da partiler arasında bir uzlaşma gerekiyor. Bu konuda görüşmelerimiz devam edecek. Biz Türkiye'de uzlaşmadan yana bir partiyiz'' diye konuştu.

Masum Türker, DSP'nin ''Bu Meclis anayasa değişikliği yapabilir ya da yapamaz konusundaki'' görüşünün ne olduğuna ilişkin soruyu yanıtlarken de şunları söyledi:

''Bu konudaki yöntem konusunda hazırlanacak tasarının yöntemi önemli. Meclis'in gücünü kaybetmeden yani kamuoyuna yansıtıldığı gibi parlamento dışında kurucu bir meclis oluşturarak değil, toplumun bütün katmanlarının sendikaların, üniversitelerin, demokratik kitle örgütlerini niteliğindeki kuruluşların da içinde yer alabileceği, parlamento içindeki ve dışındaki siyasi partilerin görüşlerini ortaya koyup bir uzlaşma metni etrafında bulunacakları bir değişiklikten biz yanayız.''

Bir başka soruyu yanıtlarken de Türker, AK Parti'yi de ziyaret etmeyi planladıklarını söyledi.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.10.2026
22:59
Bingöl`de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de Yukarı Çavuşlar köyünün 7,5 kilometrelik yolu sıcak asfaltla yenilendi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yolu inceleyen Vali Cahit Çelik, kuzey ilçelerine hizmet verecek saatte 120 ton kapasiteli yeni asfalt plentinin ihalesine gelecek hafta çıkılacağı müjdesini verdi.
16.10.2026
22:52
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
TÜİK'in açıkladığı ölüm istatistiklerinde Bingöl'ün sırası dikkat çekti. Kentte bir yılda bini aşkın kişi hayatını kaybederken, komşu illerle arasındaki fark da ortaya çıktı. Peki, Bingöl Türkiye genelinde kaçıncı sırada yer aldı, zirvede hangi şehirler var?
16.10.2026
16:55
Bingöl`de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl'de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl Üniversitesi ile İŞKUR iş birliğinde 689 öğrenci için Gençlik Programı düzenlenecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek. Öğrencilere katıldıkları her gün için 1.375 TL cep harçlığı ödenecek.
16.10.2026
16:37
Bingöl`de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl'de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplam 135 kişi İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında istihdam edilecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek.
16.10.2026
16:04
İstanbul`dan Bingöl`e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul'dan Bingöl'e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul Tuzla'daki öğrencilerin kendi elleriyle ördüğü atkılar ve yazdıkları notlar, Bingöl'ün Genç ilçesindeki Yayla Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine ulaştı. Genç İçin Bir Saat Derneği ve Minik Çocuklar Bingöl Grubu tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilere çanta, kırtasiye seti ve atkı hediye edildi.
16.10.2026
15:37
Bingöl`de kaç kişiye bir araç düşüyor?
Bingöl'de kaç kişiye bir araç düşüyor?
TÜİK, Eylül 2026'ya ilişkin araç istatistiklerini açıkladı. Bingöl'de kayıtlı araç sayısı artarken, kent nüfusu dikkate alındığında kaç kişiye bir araç düştüğü de ortaya çıktı. Peki, 282 bin 299 kişinin yaşadığı Bingöl'de her kaç kişiye bir araç düşüyor?
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın