KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2024 Cuma
°C

Türk kızılayı, insani yardımda küresel aktör haline geldi

Savaş: “Türk Kızılayı olarak 2014’te de aynı şekilde hedeflerimiz doğrultusunda faaliyetlerimizi yürütüp alan el ile veren el arasında köprü olmaya devam edeceğiz” dedi.

Türk kızılayı, insani yardımda küresel aktör haline geldi
02 OCAK 2014 PERŞEMBE 21:10
0
1404
0
AA aa

2013 yılına dair değerlendirmelerde bulunup 2014 yılı çalışmalarına ilişkin görüşlerini paylaşan Bingöl Türk Kızılayı Şube Başkanı Mehmet Savaş, Bingöl'deki faaliyetlerine de değindi.

“200 aileye sıcak aş, 637 aile ile 200 üniversite öğrencisine kuru gıda yardımı”

Türk Kızılayı'nın her geçen gün daha da güçlendiği ve insani yardımda küresel aktör haline geldiğini aktaran Savaş: “Türk Kızılayı olarak 2013 yılında dünyanın dört köşesindeki ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşarken, ülkemiz ve halkımızın onurunu korumak, mazlumların ihtiyaçlarını karşılamak ve yaraları sarmak yolunda önemli hizmetler yürüttük. Bingöl Şubesi olarak da il merkezinde kuru gıdasını sıcak yemeğe dönüştürme imkânı olmayan sakat, kimsesiz ve muhtaç ailelere iki çeşit sıcak yemek ve ekmeği ile birlikte sefer taslarıyla adreslerine ulaştırdık. Sıcak yemek faaliyeti, Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile birlikte yürütüldü. Ortalama olarak her ay 200 aileye sıcak yemek hizmetimizin yanında, 637 aileye kuru gıda yardımı, 41 aileye alışveriş için Kızılay kartı ve 200 üniversite öğrencisine kuru gıda yardımı yapıldı. Ayrıca 2013 yılı hedeflerimizden biri; dünyadaki tüm Kızılay ve Kızılhaçların üye olduğu Uluslararası Kızılay Kızılhaç Dernekleri Federasyonu (IFRC) Yönetim Kurulu üyeliğine seçilmekti. Bu önemli hedefe ulaşabilmek için Türk Kızılayı ailesinin her ferdi üstün gayret sarf etti. Bu gayretler neticesinde, 12-20 Kasım 2013 tarihleri arasında Avustralya/Sydney' de gerçekleştirilen Uluslararası Kızılay Kızılhaç Dernekleri Federasyonu Genel Kurulunda Yönetim Kurulu üyeliğine Avrupa bölgesinden adaylığımızı koyduk. Avrupa bölgesinden aday olan 10 Ulusal Dernek (Türkiye, İspanya, Danimarka, İngiltere, Belçika, Azerbaycan, Gürcistan, Romanya, Belarus) arasından 111 oyla Yönetim Kurulu üyeliğine seçildik. Yönetim Kurulu üyeliğimiz 2017 yılına kadar devam edecektir. ” dedi.

Yardımseverlerimizin destekleri ve Türkiye'nin artan gücüne paralel olarak Türk Kızılayı'nın, insani yardımda küresel aktör haline geldiğine dikkat çeken Savaş: “Ülkemizin yardım eli olan Türk Kızılayı artık dünyadaki insani yardım hareketinde gündemi belirleyecek ve alınan kararlarda söz sahibi olacaktır. Türk Kızılayı olarak 2014'te de aynı şekilde hedeflerimiz doğrultusunda faaliyetlerimizi yürütüp alan el ile veren el arasında köprü olmaya devam edeceğiz. Tüm halkımızın yeni yılını kutlar, sağlıklı, mutlu ve güzel günler geçirmesini temenni ederim” diye konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
17.05.2024
09:35
Bakan Tekin, mülakatların detaylarını açıkladı
Bakan Tekin, mülakatların detaylarını açıkladı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, atamalarda yapılacak olan mülakatların nasıl yapılacağını katıldığı bir televizyon programında açıkladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın