KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2024 Cuma
°C

Turan buzgan görevden alındı

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı görevinden alınan Doç. Dr. Turan Buzgan, akademisyen olarak kamu hayatını sürdürecek. Buzgan'ın alınması tepkiyle karşılandı.

Turan buzgan görevden alındı
20 KASIM 2013 ÇARŞAMBA 23:53
0
10650
25
AA aa

2004 yılında Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığı, 2005 yılında Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 2007 yılında Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulunan ve bu süre zarfından Bingöl'deki birçok sağlık yatırımının yanı sıra kuş gribi ve domuz gribi gibi büyük sağlık tehditlerinin yaygın olduğu dönemlerde Sağlık Bakanlığı'ndaki kriz merkezinin başında yer alarak başarılı çalışmalara imza atan, aile hekimliği ve sağlıkta dönüşüm programlarının baş mimarlarından hemşerimiz Doç. Dr. Turan Buzgan, 2013 Nisan ayında Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı'na getirilmişti.

Bingöl'ün yetiştirmiş olduğu ender bürokratlardan olup Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın en gözde bürokratı olarak adından sıkça bahsedilen Buzgan, 2013 Ocak ayında yaşanan kabine değişikliği sonucu Sağlık Bakanlığı'na getirilen Mehmet Müezzinoğlu tarafından müsteşar yardımcılığından alınıp Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığına getirilmişti.

Bu görevden de alınan Buzgan, dün itibariyle görevinden ayrıldı. Siyasilerden, Bingöllü bürokratları üst kademe görevlere atamaları beklenirken bürokrasinin üst kademelerine gelmiş Turan Buzgan'ın buradan alınmasına tepki gösterildi.

ÜNİVERSİTEYE GEÇİYOR

Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı görevinden ayrılan Buzgan, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne öğretim üyesi olarak geçecek. Yıllık izne ayrıldığı öğrenilen Buzgan'ın, önümüzdeki hafta yeni görevine başlayacağı belirtildi.


 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Ebubekir Bayraktar (@Misafir_17199)
26 Kasım 2013 Salı 12:02
Bingöl'de siyasilerimiz Turan Beyin yaptığı hizmet kadar hizmet etsinler alkışlayalım. Kişilik olarak da edepli bir şahsiyettir, yaptığı hizmetlerin reklamını yapmadı, siyasete atıldığı zaman bile sağlık alanında Bingöl'e kazandırdığı birçok eseri olmasına rağmen bunun üzerinden siyaset yapmadı. Yaptığı tüm çalışmaları siyasiler sahiplendi. Sağlıkta atadığı yakınlarını eleştirenler bırakın bu yüksek makamları il düzeyinde bir kurumda yönetici olsalar ellerinde imkan olsa kaç tane yakınını oraya yerleştirir Allah bilir. Boşa sallamak kolay
Varan Bir (@Misafir_17120)
25 Kasım 2013 Pazartesi 10:01
Sarıziçmeli umarım hep sarıçizmelerinle kalırsın. Turan Bey ilimizde M.vekili aday adayı oldu. Ona tercih ettikleri isimler belli. Ondan sonra onun yaptıklarıda belli. Her zaman her platformda özellikle beyefendiliğini korudu asla polemiğe girmedi, asla show yapmadı. Yaptıklarıyla başkaları övündü. Bir bürokrat olarak yapabileceklerinin en iyisini yapmaya çalıştı Bingöl ve Bingöllü için. Hastalar ona, müteahitler de siyasilere giderdi. Bu döngü o Bakanlığa geçtiği günden beri böyle oldu. Allah kendisinden ve o hastaların ellerinden tutan hemşehrimiz olsun olmasın herkesten razı olsun. Ha ayrıca atadıklarını orada tutmak için elinden geleni yapacaktır. Ama tutamazsa da bu onun ayıbı değil, siyasilerin ayıbı olur.
recep recep (@Misafir_17096)
23 Kasım 2013 Cumartesi 23:52
İnsanlara tepeden bakmayacaksın serdar gibi bakanı hiçe saymayacaksın. İşte böyle bakan da sizi hiçe sayar. Bakan devlettir devletimiz ne derse odur :)
BİNGÖÖLLÜ (@Misafir_17092)
23 Kasım 2013 Cumartesi 22:40
İKTİDAR EL DEĞİŞMİŞ GİBİ BAŞARILI BİR BUROKRAT OLAN TURAN BEYİN HİÇ BİR GEREKÇE GÖSTERİLMEDEN GÖREVDEN ALINMASINI ESEFLE KINIYORUM. ALNINIZIN AKIYLA YÜRÜTÜĞÜNÜZ GÖREV BURAYA KADARMIŞ HOCAM ALLAH YOLUNUZU AÇIK ETSİN KAYBEDEN SİZ DEĞİL, MEMLEKET VE SİZE SAHİP ÇIKMAYAN DAYATMA ADAY GÖSTEREN SİYASETÇİLERİMİZ OLACAK.
zaza kentli (@Misafir_17091)
23 Kasım 2013 Cumartesi 22:24
HİÇ BİR GEREKÇE GÖSTERİLMEDEN TURAN BEY'İN GÖREVDEN ALINMASINA SEVİNEN KESİMİN KİMLER OLDUKLARI AŞİNADIR AMA BEN YİNEDE BİLMEYENLER İÇİN BİR VURGU YAPAYIM; HER ZAMAN TURAN BEYİ TEHLİKE VE RAKİP OLARAK GÖREN BİR KESİM SİYASETÇİ YAKINLARI VE BU SİYASETÇİLER TARAFINDAN NEMALANAN ŞAHSİYETLER TARAFINDAN YAZILAN YORUMLARDIR.
GÖREVDEN ALINMASI NIN MEMLEKET İÇİN BÜYÜK BİR KAYIP OLDUĞUNU KABUL ETMEYEN VİCDANSIZLIK YAPMIŞ OLUR. AKP İKTİDAR DEĞİŞMİŞ GİBİ BAŞARILI BİR EKİBİ DAĞITIP YERİNİ GÖÇMENLERLE DOLDURMAYI DÜŞÜNÜYOR. AKP Yİ KINIYORUM.
Serhat Ağaçe (@Misafir_17070)
23 Kasım 2013 Cumartesi 00:32
Ey Bingöl halkı Bingöle düşmanlık yapabilecek birinin sevineceği duruma CAF ların gösterdiği sevinci görün kendi ailelerini himaye eden sayın Yılmaza rakip gördükleri şahsiyet abidesi Turan beyin görevden alınmasına sevinmişler. Evet Bravo sayın Cevdet Yılmaz Yunanistan göçmeni bakanın Bingöllü Bürokratı görevden almasını sağladınız sizi tebrik etmek lazım!! Vicdanı olan bingöllüler bingöl düşmanlığı yapan göçmen bakana tepki seçimde gösterilmelidir. Zazalar oy versin göçmenler zulüm yapsın yok öyle yağma AK Partiyi protesto ediyorum bu seçimde
Ahmet Cihan KORKUTATA (@Misafir_17067)
22 Kasım 2013 Cuma 21:40
Turan Bey çok değerli bir şahsiyettir. Hemşerilerine gurbette ve memlekette gereken ilgi ve alakayı her daim göstermiştir. Bizlere elinden geldiği kadar yardım etmiştir. Daha fazlasını beklemekte yanlış olur. Herkesin sınırları bellidir. Turan Bey bu sınırları zorlayıp bizlere yardım etmiştir. Buradan yine kendisine ilgi ve alakasından dolayı çok teşekkür ederim. Umarım rabbim kendisine en hayırlısını nasip eder. Saygılarımla.
Dr.ahmet car (@Misafir_17054)
22 Kasım 2013 Cuma 14:40
atadıkları doğrudur ama hepisi görevlendirmedir beyler. bu ayın sonun da bakalım kim kalacak. tüm Türkiye bu konuda rıhatsızdı. alınması çok iyi oldu.
doktor (@Misafir_17053)
22 Kasım 2013 Cuma 12:08
Her işe müdahil olan STK'lar, Basın ve Siyasiler nedense Türkiye ve özellikle ilimiz için bir kayıp olan Turtan Bey için ne kamuoyu oluşturdular ne de sahip çıktılar. Ali Bey yerden göğe kadar haklı. Siyasi veya Tanıdığa başvurulmadan kapısı çalınabilen tek bakanlık Sağlık Bakanlığıydı. Malesef Bingöl en buradaki en büyük destekçisini kaybetti. Yazık oluyor böyle insanlar kolay kolay yetişmiyor. Sahip çıkalım siyasilerden umut yok bari yerel basın ve stk lar böyle değerlere sahip çıksın. Halil Hocaya verilen desteğin on katını Turan Bey de hem kişiliği ile hemde ülkemize ve ilimize yaptıkları ile hak ediyor
GENÇLİ (@Misafir_17042)
22 Kasım 2013 Cuma 00:41
BİNGÖLLÜ OLARAK KENDİ ÇABASI VE KABİLİYETİ İLE MÜSTEŞAR YARDIMCILIĞINA KADAR YÜKSELEN ŞAHSİYET ABİDESİ TURAN HOCAMIZIN GÖREVDEN ALINMASINA SEVİNEN ŞAHISLAR SİZ EŞİNİZİN VEYA ŞAHSINIZIN TAYİNLERİNİN YAPILMAMASINA TEPKİ OLARAK BİNGÖL DÜŞMANLIĞI YAPIYORSUNUZ. SAYIN BUZGAN ANKARADA YİRMİ TANE BİNGÖLLÜYÜ İDARECİ OLARAK ATADI SİZİN OYLARINIZLA BAKAN OLAN ZAIN BAKANLIĞINDA KAÇ TANE BİNGÖLLÜ İDARECİ VAR MERAK ETTİNİZ Mİ YİNE SİZİN OYLARINIZLA MİLLETVEKİLİ SEÇİLEN ZATIN AKRABASI DIŞINDA YAPTIĞI BİR TEK BÜROKRAT ATAMASI VAR MIDIR EL İNSAF
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
17.05.2024
09:35
Bakan Tekin, mülakatların detaylarını açıkladı
Bakan Tekin, mülakatların detaylarını açıkladı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, atamalarda yapılacak olan mülakatların nasıl yapılacağını katıldığı bir televizyon programında açıkladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın