KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Ekim 2026 Pazar

Tüpraş'ta iptal kararına onay

Danıştay, Tüpraş hisselerinin OFER'e satışına ilişkin iptal kararını onayladı

Tüpraş`ta iptal kararına onay
12 OCAK 2007 CUMA 16:56
0
1389
0
AA aa
Danıştay 13. Dairesi, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın, Tüpraş'ın yüzde 14.76'lık hissesinin borsada satışına ilişkin kararını iptal eden Ankara 12. İdare Mahkemesinin kararını onadı.

- Ankara 12. İdare Mahkemesi, Petrol-İş Sendikası'nın açtığı davada, ÖİB'nin söz konusu kararını iptal etmişti. Mahkeme, ÖİB'nin satışa yetkili kılınmasına ilişkin Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) kararının kamuoyuna duyurulmadığı, aleniyet ilkesine ve rekabetin sağlanması esasına uygun davranılmadığı ve hisselerin satış fiyatında kamu yararına uygun davranılmadığı gerekçeleriyle iptal kararı vermişti.

ÖİB, Ankara 12. İdare Mahkemesinin kararını temyiz ederek, öncelikle yürütmenin durdurulmasına karar verilmesini talep etmişti. Danıştay 13. Dairesi daha önce ÖİB'in yürütmenin durdurulması istemini reddetmişti.

‘ÖYK KARAR VERMELİ'
13. Daire, temyiz istemini esastan sonuçlandırdı. Daire, Ankara 12. İdare Mahkemesi'nin iptal kararını ek gerekçeyle onadı. Danıştay 13. Dairesi, yerel mahkemenin iptale ilişkin gerekçelerine katılırken TÜPRAŞ'ın yüzde 14.76'lık hissesinin İMKB'de satış suretiyle özelleştirilmesine ilişkin ÖYK'nın karar vermesi gerektiğine işaret etti.

Danıştay 13. Dairesi'nin bu kararından sonra, ÖİB'nin, olağanüstü kanun yolu olarak bilinen karar düzeltme isteminde bulunma hakkı var. Bu yönde talep olması halinde, istemi yine Danıştay 13. Dairesi karara bağlayacak.

Tüpraş'ın yüzde 14.76'sına tekabül eden 36 milyon 969 bin 698 adet hissesi, yurt dışında yerleşik kurumsal yatırımcılara satılmak üzere Global Menkul Değerlerin ÖYK'ya başvurusunun uygun bulunmasıyla hisse başına 15.40 YTL'den İMKB Toptan Satışlar Pazarı'nda satılmıştı.

A.A

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.10.2026
16:02
Bingöl OSB`de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl OSB'de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nde Müteşebbis Heyet yönetiminden genel kurul modeline geçiş kararı alındı. Yeni dönemde özel sektörün ve yatırımcıların yönetimde daha etkin rol üstlenmesi, OSB'nin sorunlarının çözümü ve yeni yatırımların önünün açılması hedefleniyor.
24.10.2026
15:47
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Mahalle muhtarlarıyla buluşmasında devam eden belediye hizmetlerini, mahallelerin öncelikli ihtiyaçlarını ve planlanan projeleri değerlendiren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Bizim ortak paydamız Bingöl, önceliğimiz ise hemşehrilerimizin huzuru ve mutluluğudur' dedi.
24.10.2026
15:18
ATAKDER`den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER'den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER Bingöl İl Başkanı Menderes Güner, afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı bir toplum oluşturmak amacıyla kurumlar, siyasi temsilciler ve esnafla bir araya geldi. Güner, afetlere karşı hazırlıklı bir toplum oluşturmak için risk tespiti, bilinçlendirme ve gönüllülük çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi.
24.10.2026
14:54
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
1945'te Bingöl'de başlayan bir ömür, ilme, eğitime ve kültürel mirasa adanmış çalışmalarla iz bıraktı. Bingöl Üniversitesi önceki dönem Rektör Yardımcılarından ve İlahiyat Fakültesi eski dekanlarından Prof. Dr. Abdülaziz Beki'nin vefatı, akademi camiasını ve sevenlerini yasa boğdu.
24.10.2026
14:44
Bingöl`de yakalanan 29 şüpheliden 3`ü tutuklandı
Bingöl'de yakalanan 29 şüpheliden 3'ü tutuklandı
Operasyonlarda 577 paket gümrük kaçağı sigara, uyuşturucu maddeler, ruhsatsız tüfek, 6 kesici alet ve hassas terazi ele geçirildi.
24.10.2026
14:26
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Bingöl dahil 10 ilde düzenlenen 'Patinaj' operasyonunda 15 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 12'si tutuklanırken, hesaplarındaki toplam işlem hacminin 226 milyon lirayı aştığı belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın