KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Kasım 2025 Pazar
°C

Tsk 3 bin lira maaşla personel arıyor

Kara Kuvvetleri Komutanlığı, aralarında Bingöl’ünde bulunduğu 12 ilde görev yapmak üzere 3 bin TL maaşlı sözleşmeli er alımı yapacak.

Tsk 3 bin lira maaşla personel arıyor
01 ŞUBAT 2013 CUMA 09:03
0
5789
0
AA aa

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın internet sitesinde yapılan açıklamaya göre sözleşmeli er alımı için 1 Ocak 2013 tarihinde başlayan aday ön başvuruları, halen Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın internet sitesinden alınmaya devam ediliyor. Bugüne kadar temin edilen sözleşmeli erler Hakkâri'de yaparken, 2013 yılında Hakkâri'ye ilave olarak Ağrı, Ardahan, Bitlis, Bingöl, Erzincan, Erzurum, Iğdır, Kars, Muş, Tunceli ve Van'da de görev yapmak üzere sözleşmeli er temin edilecek.

Adayların istihdam edileceği sınıf/branşlar; Piyade, Bakım, Aşçı, İş Makinesi İşletmeni, Hafif/Ağır Araç Sürücüsü, Elektrik ve Güç Kaynakları Operatörü, Ekmek Pişirici, Sıhhiye Elemanı, Köpek Eğiticisi, Sıhhi Tesisatçı, Kaloriferci, Bilgisayar İşletmeni olacak şekilde genişletildi.

Sözleşmeli er olarak istihdam edilecek olan personelin yaklaşık olarak maaşları, görev yapacakları il ve görev yerlerine bağlı olarak değişecek.

Buna göre Piyade, Aşçı, Elektrik ve Güç Kaynakları Operatörü, Hafif Araç Sürücüsü, Ekmek Pişirici, Bilgisayar İşletmeni, Sıhhiye Elemanı, Köpek Eğiticisi, Sıhhi Tesisatçı, Kaloriferci branşlarında Doğubayazıt (Ağrı) ve Hakkâri'de görev yapacak sözleşmeli erler 2 bin 900-3 bin lira maaş alacak. Aynı branşlarda Kars ve Ardahan'da görev yapan sözleşmeli erler ise bin 600-bin 700 TL maaş alacak. Erzincan, Erzurum, Muş, Ağrı, Bitlis, Van, Bingöl, Muş, Tunceli, Erzurum ve Kars'ta görev yapacak sözleşmeli erlerin maaşları ise bin 600-bin 650 TL olacak. Sözleşmeli erlerin tazminatları 3. yılın sonunda 24 bin 500-25 bin, 4. yılın sonunda 30 bin-31 bin, 5. yılın sonunda 36 bin-37 bin, 6. yılın sonunda 42 bin 700-42 bin 800, 7. yılın sonunda 60 bin-61 bin TL olacak.

Açıklamaya göre 2011 ve 2012 yıllarında temin edilen sözleşmeli erler de dahil olmak üzere bundan sonra temin edilecek sözleşmeli er adayları, sözleşmeli er statüsünde tertip edildikleri birliklerden (illerden) K.K.K.lığınca belirlenecek süre sonunda istekli olmaları halinde, idare tarafından uygun görülen garnizonlardaki (batı garnizonları dahil) benzer kadro görevlerine atanabilecekler. Adaylar, sınıf/branş ve il tercihlerini seçim aşaması sınavları için Kara Kuvvetleri Personel Temin Merkezi Komutanlığı'na (Cebeci/Ankara) geldiklerinde (yapılacak olan ayrıntılı açıklamalardan sonra) ilave yetenekleri de dikkate alınarak “tercih dilekçesi doldurmak suretiyle” yapacaklar. 1 Ocak 2013 tarihinden bugüne kadar ön başvuru esnasında sınıf/branş tercihi yapmış olan sözleşmeli er adayları da yeni sınıf/branş ve il tercihlerini, seçim aşaması sınavları için Kara Kuvvetleri Personel Temin Merkezi Komutanlığı'na geldiklerinde “tercih dilekçesi doldurmak suretiyle” yapacaklar. Adaylar, seçim aşaması sınavlarına gelirken, yapacakları sınıf/branş tercihlerine esas olacak şekilde sahip oldukları tüm diploma, bonservis, sertifika, kurs belgesi gibi belgelerin asıllarını ve birer suret fotokopilerini yanlarında getirecekler. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.11.2025
03:47
Vali Usta, Bingöl`ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Vali Usta, Bingöl'ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Bingöl'de İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'İstanbul ve Ankara'dan bile daha iyi durumda olduğumuz yönler var' dedi ve yürütülen çalışmaları aktardı.
23.11.2025
03:46
Bingöl`de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyonun devrilmesi sonucu maddi hasar meydana geldi.
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın