KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Kasım 2025 Cumartesi
°C

Toki sorunları meclis gündeminde

HDP Bingöl Milletvekili Özsoy, İçmeler Mahallesi’ndeki TOKİ konutların bitmek tükenmek bilmeyen sorunlarını meclis gündemine taşıdı.

Toki sorunları meclis gündeminde
08 MART 2016 SALI 23:47
0
2069
0
AA aa

 Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy,  İçmeler Mahallesi'ndeki TOKİ konutların sorunlarına yönelik Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) soru önergesi verdi.

Sorularının Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından cevaplandırılmasını isteyen Özsoy, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 2012 yılında Bingöl Genç yolu üzerinde yapılan İçmeler Mahallesi'nde hizmet eksikliğinden kaynaklı sorunların artarak devam ettiğini söyledi.

Özsoy, “1.2.3. etap çalışmalarıyla toplam Bin 256 konutun yapıldığı ve yaklaşık 5 Bin 500 kişinin yaşadığı İçmeler Mahallesinde, kanalizasyon sistemi ve atık su arıtma tesisi yetersizliğindeki sorunlar halk sağlığını çok ciddi bir şekilde tehdit etmektedir. Binaların bodrum katlarında biriken lağım suları nedeniyle mahalle sakinleri rutubet ve çevreye yayılan pis kokular nedeniyle evlerinde yaşayamaz hale gelmişlerdir. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından atanan site yönetiminin mahalle sakinlerinden düzenli olarak topladığı aidatlara rağmen, mahallede sorunların giderilmesine yönelik somut hiçbir çalışmanın yapılmadığı site sakinleri tarafından basın yoluyla defalarca kamuoyunda dile getirilmiştir. Buna ek olarak, 1.2.3. etap çalışmalarıyla inşa edilen İçmeler Mahallesinde Lise düzeyinde bir okul olmadığı için öğrenciler mahalleye uzak kalan yerlerde  eğitim görmek zorunda kalmaktadırlar. İlk ve orta öğretim düzeyinde yaklaşık 800 öğrenciye eğitim veren 16 derslikli okul binasının yetersizliği nedeniyle ise eğitim ve öğretim sürekli aksamaktadır. Yaklaşık 5500 kişinin yaşadığı İçmeler Mahallesinde alışveriş merkezi, cami ve var olması gereken diğer temel sosyal alanların yetersizliği mahalle sakinlerinin yaşamlarını asgari standartların oldukça altında sürdürmelerine neden olmaktadır. Mahalle sakinlerinin uzun süredir yapmış olduğu bütün girişimlere rağmen bu güne kadar sorunların çözümüne ve mağduriyetlerin giderilmesine dair hiç bir çalışma başlatılmamıştır” ifadelerine yer verdi.

Özsoy, şu soruların cevaplandırılmasını istedi;

1-İçmeler Mahallesinde kanalizasyon sistemi ve atık su arıtma tesisi yetersizliğinden kaynaklı oluşan lağım suyu baskınlarında zarar gören binalara yönelik her hangi bir hasar tespiti yapılmış mıdır?

2-Kanalizasyon sistemi ve atık su arıtma tesisi yetersizliğinden kaynaklı sorunların giderilmesi için başlatılmış her hangi bir çalışma var mıdır?

3-Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından atandığı söylenen site yönetiminin mahalle sakinlerinden düzenli olarak topladığı aidatların hangi alanlarda harcandığı konusunda başlatılmış herhangi bir idari ve hukuki soruşturma var mıdır?

4-İçmeler Mahallesinde alışveriş merkezi, cami ve var olması gereken diğer temel sosyal alanların eksikliğini gidermeye yönelik başlatılmış her hangi bir çalışma var mıdır?

5-Mahallede ilk ve orta öğretim düzeyinde eğitim veren okulda yaşanan bina ve lojistik eksikliğini gidermek üzere başlatılmış herhangi bir çalışma var mıdır?

6-İçmeler Mahallesinde Lise düzeyinde eğitim veren bir okul yapılması konusunda başlatılmış herhangi bir somut planlama ve çalışma var mıdır? Var ise ne aşamadadır?

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
21.11.2025
13:33
Jandarma`dan Bingöl`de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Jandarma'dan Bingöl'de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Bir haftada 15 olaya müdahale edildi: Uyuşturucu madde ele geçirildi, 18 şüpheli yakalandı.
21.11.2025
12:53
Bingöl`de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çalıştığı inşaatın çatısından düşen bir işçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın