KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Mayıs 2026 Perşembe
°C

Tmk mağduru çocuklar özgür

Kamuoyunda 'taş atan çocuklar' olarak bilinen çocuklarla ilgili düzenlemeler de içeren 'Terörle Mücadele Kanunu (TMK) ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı' TBMM'de kabul edilerek, yasalaştı.

Tmk mağduru çocuklar özgür
23 TEMMUZ 2010 CUMA 08:46
0
1808
0
AA aa
Yasaya göre, katıldıkları kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde ihtar ve zor kullanmaya rağmen dağılmayanlara verilen cezanın alt sınırı 1,5 yıldan 6 aya indirilecek.
Cezanın üst sınırında (3 yıl) değişiklik olmayacak. Bu kişiler, asliye ceza mahkemelerinde yargılanacak. Sözkonusu ceza, toplantı ve gösteri yürüyüşünün düzenleyicileri açısından ise yarı oranında artırılarak uygulanacak.
İhtara ve zor kullanmaya rağmen kolluk görevlilerine karşı cebir veya tehditle direnenlere, suçun ağırlığına göre TCK'nın 265'inci maddesinde öngörülen üçte bir ile yarıya kadar ceza artırımı uygulanacak.
Toplantı ve gösteri yürüyüşlerine, ruhsatlı bile olsa ateşli silah, her türlü öldürücü, yaralayıcı, zarar verici araç ile yasadışı örgütlere ilişkin propaganda malzemesi taşıyarak katılanlara verilen cezalar düşürülecek. Cezanın alt sınırı 2 yıldan 6 aya, üst sınırı ise 5 yıldan 3 yıla indirilecek.
Çocuklar, kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne katılmaları ve örgüt propagandası suçunu işlemeleri halinde 'terör suçu' işlemiş gibi yargılanmayacak. Buna göre, kamuoyunda 'taş atan çocuklar' olarak bilinen çocuklar, ağırlıklı olarak bu hüküm nedeniyle tutuklandıkları veya hüküm giydikleri için, salıverilecek.
Salıverilen çocuklara 'çocuklara özel güvenlik tedbiri' de uygulanmayacak. Tasarıdaki buna yönelik hüküm, kabul edilen önergeyle kaldırıldı.
BU YASA İLE ÇOCUKLARIMIZ TERÖRİST GİBİ YARGILANMAYACAK
Türkiye gündemini işgal eden TMK mağduru çocuklarla ilgili yazılı bir açıklama yapan AK Parti Bingöl Milletvekili Yusuf Coşkun, “Bu yasa değişikliği hükümetimizin bölgemize yönelik samimiyetinin ve Kürt meselesini çözmedeki istikrarlı tutumunun önemli bir işareti
olmuştur” dedi.
Bu yasa ile çocukların artık terörist gibi yargılanıp ceza almayacağını ifade eden AK Parti Bingöl Milletvekili Coşkun, suça bulaşan çocukların çocuk mahkemelerinde yargılanacağını ifade ederek, “Muhtemelen tutuklanmayacaklar ve çok az cezalarla kurtulacaklar. Biz çocuklarımızın bu olaylarda kullanılmasını istemiyoruz, çocukların yeri sokaklar veya ceza evi değil ailelerinin yanıdır ve okullarıdır. Çocukları bu olaylarda kullananlar da inşallah bu politikalarından vazgeçerler” diye konuştu.
TBMM’de kabul edilen yasa ile bir çocuğun 15 yıl ceza almaktan kurtulduğunu belirten
Coşkun, “Sayın Başbakanımızın büyük duyarlılığı ve tüm milletvekillerimizin desteği ile çıkan bu yasa çocuklarımıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.







YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.05.2026
17:51
Bingöl`de süt üreticisine destek
Bingöl'de süt üreticisine destek
Bingöl'de DAP Kalkınma İdaresi desteğiyle yürütülen proje kapsamında 40 süt soğutma tankı üreticilere teslim edildi, sürü yönetimi kursunu tamamlayan 62 kursiyere sertifika verildi.
06.05.2026
17:50
Murat Etüt Merkezi hizmete açıldı
Murat Etüt Merkezi hizmete açıldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde öğrencilere haftanın 7 günü ücretsiz hizmet verecek Murat Etüt Merkezi düzenlenen törende dualarla açıldı. Merkezde ders desteğinden deneme sınavlarına kadar geniş kapsamlı imkanlar sunulacak.
06.05.2026
17:49
Genç`e kütüphane ve etüt merkezi
Genç'e kütüphane ve etüt merkezi
Bingöl'ün Genç ilçesinde Belediye Başkanı Kemal Tartar'ın seçim vaatleri arasında yer alan etüt merkezi ve halk kütüphanesi projesi ihale aşamasına geldi. 400 kişi kapasiteli merkezin 2026-2027 eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi hedefleniyor.
06.05.2026
17:48
Bingöl`de 229 personel kayıp öğretmen için sahada
Bingöl'de 229 personel kayıp öğretmen için sahada
Bingöl'ün Solhan ilçesinde 1 Mayıs'ta evden çıktıktan sonra kaybolan emekli öğretmen Kutbattin Keskin'i bulmak için 3 ilden gelen ekiplerin de katılımıyla 229 personelle arama çalışması yürütülüyor.
05.05.2026
14:54
Başkan Arıkan
Başkan Arıkan 'Bingöl'ümüze hayırlı olsun' diyerek duyurdu!
Seçim döneminde 'Vizyon Proje' olarak duyurduğu 'askeri alanın tahsisi' konusunda 'İmzaları attık, Bingöl'ümüze hayırlı olsun' diyerek müjdeyi veren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, 350 dönümlük askeri alanın devir protokolünün imzalandığını duyurdu. Arıkan, yakın zamanda ihaleye çıkacak önemli projelerle ilgili de mesajlar verdi.
05.05.2026
14:42
Resmi Gazete`de yayımlandı! Araç bilgilerine erişim artık ücretli
Resmi Gazete'de yayımlandı! Araç bilgilerine erişim artık ücretli
Araç sahiplerini ilgilendiren yeni bir düzenleme yürürlüğe girdi. Noterlik Kanunu Yönetmeliğinde değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, araç sorgulamalarında ücret ödenecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın