KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Kasım 2025 Pazar
°C

Tiryaki; 'Doğadaki dostlarımızı koruyalım'

Saadet Partisi İl Başkanı M. Fatih Tiryaki; 'Dünyamızda ve özelde de ilimizde birlikte yaşadığımız canlıları bugüne kadar yeterince koruduğumuz pek söylenemez. Hatta tersine binlerce yıl içinde birçok bitki ve hayvan türünün soyunu tükettik. İnsanların dünya üzerindeki nüfusu, etkinlikleri ve kapladıkları alan hızla artarken özellikle hayvanların yaşam alanları giderek daralıyor ve sayıları çok hızlı bir şekilde azalıyor.'

Tiryaki; `Doğadaki dostlarımızı koruyalım`
04 EKİM 2022 SALI 15:23
1
1493
1
AA aa

“4 Ekim Dünya hayvanları Koruma günü” nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Saadet Partisi İl Başkanı M. Fatih Tiryaki, “Hayvanları korumak ve onların da sahip olduğu haklara yönelik farkındalık oluşturmak için 1931'den beri her yıl 4 Ekim'de bütün dünyada Hayvanları Koruma Günü kutlanır. Kutlamaların amacı evlerimizdeki, sokaklarımızdaki, çiftliklerimizdeki ve doğal yaşam alanlarındaki hayvanların yaşam koşullarını iyileştirmek, onları korumak ve onların bizler için önemini herkese benimsetmektir. Dünyamızda ve özelde de ilimizde birlikte yaşadığımız canlıları bugüne kadar yeterince koruduğumuz pek söylenemez. Hatta tersine binlerce yıl içinde birçok bitki ve hayvan türünün soyunu tükettik. İnsanların dünya üzerindeki nüfusu, etkinlikleri ve kapladıkları alan hızla artarken özellikle hayvanların yaşam alanları giderek daralıyor ve sayıları çok hızlı bir şekilde azalıyor. Günümüzde soyu tükenme tehdidi altında bulunan 15 Binden fazla hayvan türü var. Bu sayı her yıl artıyor. İnsanların bireysel ve toplumsal davranışları, şirketlerin ve ülkelerin eylemleri hayvanların yaşamını doğrudan ya da dolaylı olarak derinden etkileyebiliyor. Bu nedenle Dünya Hayvanları Koruma Günü'nü kutlamanın önemi daha da artıyor” dedi.

ÖNERİLERİNİ SIRALADI

Tiryaki, açıklamasına şu şekilde devam etti: “Ülkemizde türüne az rastlanan bazı canlı çeşitlerinin ilimizde var olduğuna defalarca şahitlik ettik. Bu bağlamda hem nadir görülen türlerin korunması hem de var olan sokak hayvanlarının korunması amacıyla ilimizde birtakım çalışmalar yapılabilinir diye düşünüyoruz. Bir şehrin vicdanı o şehirde yaşayan sahipsiz hayvanların, insanlara karşı tutumuyla ifade edilebilinir. Eğer bir şehrin kedisi, köpeği sizi gördüğü yerde sizden kaçmıyor, yanınıza gelip sizden sevgi bekliyorsa, bu durum o şehirde vicdanlı insanların olduğu, bu canlılara sevgi gösterilmiş olduğu anlamı taşımaktadır. Yaradılanın Yaradan'dan ötürü sevildiği bir toplum iyilikler ve güzellikler şehri olur. Bu bağlamda iyiliklerin ve güzelliklerin hakim olacağı bir şehri hep birlikte inşa edebiliriz diye düşünüyoruz. Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde belediyelerimiz, derneklerimiz, kurum ve kuruluşlarımız çeşitli etkinlikler düzenleyebilir. Bunlar arasında eğitim ve farkındalık oluşturma etkinlikleri, barınak açma ve hayvan sahiplenme etkinlikleri, konferanslar, seminerler ve çalıştaylar olabilir. Ayrıca medyada ve sosyal medyada konuyla ilgili yazılar yayınlanır, söyleşiler, programlar ve birtakım gösterimler düzenlenebilir. Biz de bugün hayvanlar için bir şeyler yapabiliriz. Örneğin yakın çevremizdeki birtakım çalışmalarda gönüllü olarak yer alabiliriz. Böyle bir çalışma yoksa sokağımızdaki hayvanların yaşamlarını düzeltmek için birlikte bir şeyler yapabiliriz. O da olmuyorsa, en azından ailemizi ve arkadaşlarımızı bu konuda bilgilendirebiliriz; sosyal medyada birtakım paylaşımlarda bulunabiliriz. Hatta belki de barınaktan bir hayvan sahiplenebiliriz. Çünkü bize emanet edilen cana gösterdiğimiz değer, değerimizdir. Bu değer sevgiyi oluşturur, sevgi bulaşıcıdır. Toplumumuza bulaşan sevgi hepimiz için yaşanabilir bir şehir oluşmasını sağlar. Bu vesileyle Dünya Hayvan Haklarını Koruma gününü kutlar, başta ilimizde olmak üzere dünyada hiçbir canlının soğuktan, açlıktan ve şiddetten ölmediği günlerin yaşanabileceği bir dünyanın olmasını temenni ederim.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95870)
05 Ekim 2022 Çarşamba 12:55
Fatih abeycım, sen Allahın yarrattiği seviyor işallah Allahu teala da seni seviyorsın.Alla ğeyri kebul etmiş. Amin.
08.11.2025
17:39
ÜNİPERSEN`den Ankara`da
ÜNİPERSEN'den Ankara'da 'Memur Hakları' Çağrısı
Memurun alım gücünün eridiğini, verilen sözlerin tutulmadığını ve toplu sözleşmenin işlevsiz hale geldiğini vurgulayan ÜNİPERSEN, 'Artık seyirci değil, hak arayan tarafız' diyerek Meclis'e çağrı yaptı. Genel Başkan İbrahim Güzel: 'Memur geçinemiyor; çözüm artık ertelenemez.'
08.11.2025
14:26
Çocuk istismarından 33 yıl ceza almıştı! Bingöl polisi yakaladı
Çocuk istismarından 33 yıl ceza almıştı! Bingöl polisi yakaladı
İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
08.11.2025
14:20
12 Bingölspor`da hedef mutlak şampiyonluk!
12 Bingölspor'da hedef mutlak şampiyonluk!
Nesine 3. Lig'de mücadele eden 12 Bingölspor, şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerliyor. Takımın teknik direktörü Ulaş Ulusan; 'Bu yılki hedefimiz kesinlikle şampiyon olmaktır. Başkanımız Mehmet Engin Özturan önderliğinde ligin sonunu inşallah şampiyon olarak tamamlamak istiyoruz.'
07.11.2025
14:11
Bingöl`de gençlik merkezlerinden rekor
Bingöl'de gençlik merkezlerinden rekor
Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı gençlik merkezleri, bir yılda 22 bin etkinlik düzenleyerek 292 bin gence ulaştı. Atölye, kurs ve kamplarla gençlere hem sosyal hem de kişisel gelişim imkânı sunuldu.
07.11.2025
14:10
FETÖ operasyonu! 178 şüpheli yakalandı
FETÖ operasyonu! 178 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bingöl dahil 45 ilde son iki haftada FETÖ'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda 178 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
06.11.2025
23:29
Üniversiteler arası iş birliği
Üniversiteler arası iş birliği
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, BÖGEP kapsamında Atatürk Üniversitesi gibi köklü bir kurumla yürütülecek iş birliğinin, üniversitenin araştırma kapasitesine ve bölgesel kalkınma hedeflerine önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın