KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ağustos 2025 Salı
°C

TİMBİR'den 'internet yasası' çağrısı!

Türk İnternet Medyası Birliği (TİMBİR) 81 ildeki Kurucular Kurulu toplantısında yapılanmanın amaç ve hedeflerine değinen Dr. Süleyman Basa; 'İnternet haberciliğinin önünü açacak ve sektörde merakla beklenen kalite, standardizasyon, akreditasyon, belgelendirme, sertifikasyon ve daha birçok önemli hususu içeren internet yasasının bir an önce yasalaşmasını beklemekteyiz' dedi.

TİMBİR`den `internet yasası` çağrısı!
25 ŞUBAT 2022 CUMA 15:38
4
1244
0
AA aa

Türk İnternet Medyası Birliği (TİMBİR) 81 ildeki Kurucular Kurulu toplantısı online olarak yapıldı. Toplantının açılışında yeni yapılanmanın amaç ve hedeflerine değinen TİMBİR Sözcüsü ve İMEF Başkanı Dr. Süleyman Basa, internet yasasının acilen yasalaşmasının önemine değindi.

BASA; “VASATIN, LİYAKATİ YOK ETMESİNE İZİN VERMEMELİYİZ”

Türk İnternet Medya Birliği bünyesinde; 81 ilden kurucu, yurt dışında görev yapan Türk medyası ve sayıları 800'e yaklaşan kendi bölgesinin en deneyimli ve köklü kuruluşlarından seçilerek üye yapılan, liyakatli internet medyası kuruluşu olduğuna dikkat çeken Basa: “Sektörde maalesef emek vermeden küçük yatırımlarla ‘ben de haberci olayım' diyerek gazetecilik yapan, liyakati tartışılır siteler de yer almaktadır. Kendi bölgelerinde bu işi yıllardır büyük emeklerle yapan, vergi veren, istihdam yaratan, kaynak harcayan kurumların ayrımını yapmanın zamanı gelmiştir. Vasatın içinde, liyakatin yok olmasına izin vermemeliyiz. Türk İnternet Medya Birliği 81 ildeki kurucusu ve 800'e yaklaşan internet habercisi ile önemli bir şanstır” dedi.

“İNTERNET YASASI BİR AN ÖNCE YASALAŞMALIDIR”

İnternet haberciliğinin önünü açacak ve sektörde merakla beklenen kalite, standardizasyon, akreditasyon, belgelendirme, sertifikasyon konularını içeren belli kriterleri sağlayan, internet habercilerine basın kartı, kamu ilanlarından pay, meslek örgütü kurulması ve benzeri konuları içeren internet yasasının bir an önce yasalaşması gerektiğini vurgulayan Basa, şöyle devam etti;

“Bu sayede belirli koşulları sağlayan internet haber sitelerinin belgelendirilmesi ile liyakatin, vasatın altında yok sayılmasının da önüne geçilecektir. Vasatın altında habercilik yapanların da standartlarını yükseltmeye teşvik ederek sektörde kalitesin topyekûn artırılması sağlanacaktır. Bu konuda Cumhurbaşkanlığı iletişim Başkanlığı'na projelerimizi sunduk. İletişim Başkanımız Sayın Fahrettin Altun'un gözetiminde hazırlanan yasaya 800 internet haber sitesi olarak katkı sunmaya hazırız. Projemizi İletişim Başkan Yardımcımız Evren Başar'a sunduk.”

DETAYLAR PAYLAŞILDI

Toplantıda Türk İnternet Medya Birliği'ne neden gereksinim duyulduğuna dair yol haritasıyla ilgili İMEF Başkan Yardımcısı Nizamettin Bilici bilgi vererek Cumhurbaşkanlığı kararı ile resmi birlik için yapılması gerekenleri anlattı.

TİMBİR Hukuk Danışmanı Av. Cüneyt Altıparmak ise birliğin kuruluş aşaması, taslak tüzük ve resmi işlemler hakkında ayrıntılı bilgi paylaştı. Aydın temsilcisi Emin Aydın ise haber paylaşımı, reklam paylaşımı ve benzeri teknik konularda katılımcıları bilgilendirdi.

EKOİKLİM ZİRVESİNDE BÜYÜK BULUŞMA

Medya fark ederse, toplumda fark eder…

Ayrıca 30-31 Mart tarihleri arasında Ankara Ticaret Odası önderliğinde yapılacak olan Ekoiklim Zirvesi kapsamında TİMBİR tarafından organize edilecek “Küresel İklim Medya Farkındalığı” Çalıştayı hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

TÜRK İNTERNET HABER AJANSI'NIN (TİHA) TEMELİ ATILDI

Yerel, ulusal ve uluslararası platformlarda hizmet üreten medya mensuplarının ortak haber paylaşımının irdelendiği toplantıda, kültür, turizm ve ekonomiye dayalı haberciliğin geliştirilmesinin ülkeye katma değerleri de masaya yatırıldı.

Geniş haberci ağıyla önemli bir güce dönüşen TİMBİR'in, bunu üyelerinin lehine dönüştürmesi için ortak haber ağı oluşturulması fikrinin de gündeme geldiği toplantıda TİMBİR Aydın Temsilcisi Emin Aydın tarafından yazılan özel ortak haber alma ve yükleme sisteminin tanıtımı da yapıldı. Deneme sürümünden sonra aksaklıkların neler olduğu tespit edilerek düzeltilmesi, devamında profesyonel sürümün devreye girmesine karar verildi.

Bu haber sisteminin başlangıçta günde 500 haber üretme hedefi ile çalışacağını aktaran Aydın, kısa sürede mevcut haber ajansların çok üzerinde bir haber ağına sahip olmasını planladıklarını dile getirdi.

ASİST NEDEN OLMASIN?

TİMBİR üyelerinin çok düşük fiyatlara faydalanacağı ulusal ve uluslararası haber siteleri ile rekabet edebileceği, 7-24 teknik destek alabileceği Google entegrasyonu olan, teknolojik gelişmelere uyumlu, profesyonel haber siteleri için teknik altyapı çalışmalarının başlaması için de bir dizi kararlar alındı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.08.2025
01:26
Bingöl`de kaza! Otomobilin çarptığı yaya hayatını kaybetti
Bingöl'de kaza! Otomobilin çarptığı yaya hayatını kaybetti
Hayatını kaybeden 65 yaşındaki Kadriye Korkulu'nun, Belediye Başkanı Erdal Başkan Arıkan'ın teyzesi olduğu öğrenildi.
18.08.2025
23:46
Bingöl`de piknik yapan aile ölümden döndü
Bingöl'de piknik yapan aile ölümden döndü
Baraj sularının aniden yükselmesiyle piknik yapan aile mahsur kaldı. Ağaç dallarına tutunarak hayatta kalan ve güçlükle kurtarılan aile, siren uyarı sesinin duyulmadığını vurguladı.
18.08.2025
23:43
Bingöl Umut Kervanı`ndan Kırtasiye Yardımı Çağrısı
Bingöl Umut Kervanı'ndan Kırtasiye Yardımı Çağrısı
Bingöl Umut Kervanı, Eylül ayında başlayacak olan 2025-2026 yılı eğitim ve öğretim yılında yetim ve ihtiyaç sahibi öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamak için hayırseverlere yardım çağrısında bulundu.
18.08.2025
20:45
Bingöl`de aranan 29 firari yakalandı
Bingöl'de aranan 29 firari yakalandı
Bingöl'de aranan şahıslara yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda, firari olan 29 şahıs yakalandı. Vali Usta: 'Aranması olup da hiçbir şey olmamışçasına aramızda dolaşanlara karşı mücadelemiz kararlılıkla sürüyor. Bingöl'ümüzün huzuru için onlara asla yer vermeyeceğiz' dedi.
18.08.2025
20:12
12 Bingölspor, bilet fiyatlarını açıkladı
12 Bingölspor, bilet fiyatlarını açıkladı
2025-2026 sezonunda 3. Lig'de mücadele edecek olan yeşil beyazlı temsilcimiz 12 Bingölspor, iç saha maçlarına dair bilet ve kombine fiyatlarını duyurdu ve 'Bu sezon sen de yerini al, şehrinin takımına omuz ver' çağrısında bulundu.
18.08.2025
19:44
Körtewliler yaylada şenlendi
Körtewliler yaylada şenlendi
Bingöl merkeze bağlı Çukurca köyü (Körtew) sakinleri, ikincisi bu yıl düzenlenen yayla şenliğinde bir araya geldi. Çeşitli ikramların yapıldığı şenlikte, sanatçıların söylediği şarkılar eşliğinde coşan yöre halkı, halaylar çekerek gönüllerince eğlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın