KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Eylül 2025 Salı
°C

Tıkla, dersane ayağına gelsin

İnternette hizmet veren bir site öğrencilerin imdadına yetişiyor ve onlara matematik konusunda yardımcı oluyor. Bir 'tık'la, derslerin videoları önünüze geliyor...

Tıkla, dersane ayağına gelsin
04 ARALIK 2006 PAZARTESİ 10:26
0
1004
0
AA aa
Tıkla, hocan net'e gelsin!

Matematik birçok öğrencinin korkulu rüyası. Kimine göre zorluğundan kimine göre ise karmaşıklığından birçok öğrenci ne yazık ki matematik ile hâlâ barışamıyor.

Buna rağmen üniversite sınavını kazanmak isteyen öğrenciler, bir şekilde matematik öğrenmeleri gerektiğini de biliyor. Fakat çoğu zaman ne dershaneler ne de özel dersler başarıyı sağlamakta yeterli olmuyor. Şimdilerde internette hizmet veren www.ekolhoca.com sitesi öğrencilerin imdadına yetişiyor ve onlara matematik konusunda yardımcı oluyor.

Antalya Turgutreis Dershaneleri Geometri Zümre Başkanı Mustafa Ekol tarafından hazırlanan site lise 1, lise 2, lise 3 öğrencileri ve KPSS'ye hazırlananlara hitap ediyor. İlk olarak grafik tabletler ile tanışan Mustafa Ekol, daha sonra grafik tabletler ile hazırlanmış çözüm videoları oluşturmaya başlamış.

Önceleri öğrencilerin zamansızlık yüzünden çözmedikleri çalışma kitaplarındaki soruları çözen Ekol, öğenciler tarafından olumlu mesajlar alınca alanını genişletmiş. Daha sonra geometri kitabındaki bütün soruları tek tek çözerek videoya kaydetmiş. Okulun sanal dershanesinde bunları bir grup öğrenci ile paylaştıktan sonra internete yüklemeye karar vermiş.

Sitede öğrencilere nasıl istifade edeceklerini ayrıntılı şekilde anlatan Ekol, talep daha çok matematik üzerine gelince geometri yerine matematik soruları üzerine çalışmış. Anlatılacak konular anket sonuçlarına göre belirleniyor.

Trigonometri, özel tanıtımlı fonksiyonlar, parabol, polinomlar, limit, yaş-işçilik-musluk problemleri, diziler, türev gibi birçok konuda çözülmüş onlarca örnekli soru sitede ayrıntıları ile yer alıyor. Sitede sorular Mustafa Ekol tarafından adeta bir öğretmenden özel ders alır gibi hiçbir ayrıntı atlanmadan anlatılıyor.



Zaman
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.09.2025
16:47
Açıktan okuyacaklar dikkat! Başvuru ve kayıt yenileme başladı!
Açıktan okuyacaklar dikkat! Başvuru ve kayıt yenileme başladı!
Bingöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, 3 Eylül'de başlayan başvuruların 26 Eylül 2025 günü sona ereceğini duyurdu. Kayıt ücreti 400 TL. İstenen evraklar ise şöyle;
09.09.2025
16:28
Öğrencilerin ilk ziyaretçisi Jandarma oldu
Öğrencilerin ilk ziyaretçisi Jandarma oldu
Jandarma mesleğinin tanıtıldığı ve okumanın önemine vurgu yapıldığı ziyarette öğrencilere jandarma çocuk dergisi, jandarma boyama kitabı ve hayvan figürlü maskeler dağıtıldı.
09.09.2025
14:21
Bingöl`de dolandırıcılıktan ceza alan şahıs yakalandı!
Bingöl'de dolandırıcılıktan ceza alan şahıs yakalandı!
Bingöl'de Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 3 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı.
09.09.2025
14:15
Bingöl polisi uyarıyor! Dikkatli olun!
Bingöl polisi uyarıyor! Dikkatli olun!
İşyerleri, parklar ve daha birçok yerde vatandaşlarla birebir temas kurup dolandırıcılık ve hırsızlık vakalarına karşı uyarılarda bulunan Bingöl polisi, broşür dağıtıp detayları örnekleriyle anlatıyor.
09.09.2025
14:04
Esnaflar dikkat! Vergi sistemi değişti
Esnaflar dikkat! Vergi sistemi değişti
Büyükşehirlerde ilçe nüfusu 30 bini geçmeyenler hariç olmak üzere faaliyette bulunan bazı vergi mükellefleri basit usulden gerçek usule geçiş yapacak. Gerçek Usule Tabi olan mükellefler KDV, gelir vergisi, stopaj vergisi, gelir geçici vergisi öderken, Basit Usule Tabi olan mükellefler yalnızca basit usulde ticari kazançlarının vergisini ödüyor.
08.09.2025
16:27
12Bingölspor, kupadaki yeni rakibi Elazığspor
12Bingölspor, kupadaki yeni rakibi Elazığspor
12Bingölspor, Ziraat Türkiye Kupası 2. Eleme Turu'nda Elazığspor ile eşleşti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın