KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Kasım 2025 Cumartesi
°C

Tezgahlara soğuk zam!

Yağışlar, don olayları ve soğuyan hava, narenciye ve sebze gurubunu vurdu. Domates 4, patlıcan 6, biber 5,5 lirayı gördü. Narenciye grubu da kötü hava koşullarında nasibini alırken, yoksul halk çarşı pazara hasret kaldı.

Tezgahlara soğuk zam!
20 OCAK 2016 ÇARŞAMBA 21:57
0
3001
0
AA aa

 Ocak ayından itibaren Türkiye'nin büyük bölümünde etkili olan yoğun kar yağışı ve çetin kış şartlarıyla birlikte sebze ve meyve fiyatları tavan yaptı. Tezgâhlarda 6 TL'den satılan patlıcan fiyatları cep yakarken, domatesin kilosu 4 TL'ye kadar yükseldi.

Aralık ayında yükselmeye başlayan fiyatlar, Ocak ayında tavan yaptı. Kar ve soğuk havadan dolayı en çok domates, biber, patlıcan gibi sebzelerde yükselen fiyatlar, vatandaşın cebini yaktı.

Olumsuz hava şartlarından dolayı fiyatların tavan yaptığını bunun ise en çok vatandaşın cebine yansıdığı belirten Bingöl Kaan Komisyon Evi işletmecisi Fatih Kaan, “Soğuk hava şartlarından dolayı sebze ve meyve fiyatlarında büyük artış var. Akdeniz bölgesindeki yağış, buradakinden çok fazla. Serayı, açık tarlayı, narenciyeyi etkiliyor. 10 gün önce Mersin'de don yaşandı. Narenciye bundan çok etkilendi” dedi.

ÜRÜN AZ OLUNCA FİYATLAR YÜKSELİYOR

Kış aylarında ürünlerin geç yetiştiğini belirten Kaan, “Havalar soğuyunca ürünün yetişmesi uzuyor. Haliyle ihtiyaca cevap veremeyince fiyatlar artıyor. Soğuk havalardan en fazla sebze çeşitleri etkileniyor. Şuanda Bingöl'de patlıcan 6, domates 3.99, salatalık 3.49, biber 5.50 TL'den satılıyor” dedi.

Sezonu geçen narenciye gurubunun fiyatlarında da artış yaşandığını belirten Kaan, vatandaşa önemli tavsiyelerde de bulundu; “Mandalina gurubu kendi sınıfında ikiye ayrılıyor. Erkenci ve gecikmeli. Örneğin, Rize Mandalinası 9-12 ayları arasında olur. 12'inci ay ile 3'üncü ayın sonuna kadar Armudi denilen mandalina (Kıbrıs Mandalinası) ve King mandalina tüketiliyor. Rize mandalinası sezonu geçtiği için 3 TL'den satılıyor. Stoklanan üründür, daldan koparılan ürün değil. Narenci çeşitleri de King mandalina kilosu 1.75, Armudi kilosu 1.75'den marketlerde satılıyor” diye konuştu.

“KIŞ AYINDA YAZ SEBZESİ TÜKETİLMEMELİ”

Vatandaşın kış aylarında kış sebzesi yerine yaz sebzesi tükettiğine de işaret eden Kaan; “Brokoli, turp, ıspanak, Brüksel lahanası, Karalahana, Kabak, Kereviz, Marul, Mantar vs. kış sebzeleri Bingöl'de yeterince tüketilmiyor. Bunlar sezonunda uygun fiyata satılırken, halkımız damak tadı olarak domates, biber, salatalık, patlıcan gibi yaz meyvelerini tercih ettikleri için haliyle yüksek fiyata sofra kuruyor. Bu alışkanlıklarımızı değiştirdiğimizde, sofralarımızın hem daha renkli, hem daha sağlıklı yemek türleriyle donatılmış olacağını göreceğiz. Bu alışkanlıklarımız, fiyat bakımından bütçemize de yarar sağlar” tavsiyelerinde bulundu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
21.11.2025
13:33
Jandarma`dan Bingöl`de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Jandarma'dan Bingöl'de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Bir haftada 15 olaya müdahale edildi: Uyuşturucu madde ele geçirildi, 18 şüpheli yakalandı.
21.11.2025
12:53
Bingöl`de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çalıştığı inşaatın çatısından düşen bir işçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın