KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Mayıs 2026 Perşembe
°C

Tetikçi bir yem asıl örgüt arkada

Üst düzey yetkili: Zanlıyı kasten yakalatmak istemişler. Amaçları, asıl hedefe ulaşmamızı engellemek ve 'Bu iş çözüldü' dedirtip asıl görünmeyen hedefi perdelemek.

Tetikçi bir yem asıl örgüt arkada
23 OCAK 2007 SALI 18:47
0
1110
0
AA aa
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili soruşturmada, "Ogün Samast'ın özellikle yakalatılmak istendiği" kuşkusu hâkim oldu.

Samast'ın beresini bile atmamasından, doğrudan Trabzon'a gönderilmek istenmesine kadar pek çok detay, soruşturma makamlarında, "Bizim asıl hedefe ulaşmamızı engellemek ve görünen ilişkiler üzerine bir dava açılmasını sağlayarak 'olay çözüldü' sonucuna varmamız istenmiş olabilir" kuşkusuna neden oldu. Dink soruşturmasını yürüten bütün makamların temsilcileri önceki gün geniş kapsamlı bir toplantı yaptı. Toplantıda, gözaltında bulunan sanıkların sorgusuna hemen geçilmesinin doğru olmayacağı, tüm deliller toplandıktan sonra sorguya geçilmesinin olayın aydınlatılmasına daha fazla hizmet edeceği konuşuldu. Bu nedenle soruşturmayı yürüten İstanbul Geniş Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi Başsavcı Vekilliği öncelikle Ogün Samast'a yer gösterme yaptırmakla yetindi.

DERİN KUŞKU

Ogün Samast yakalandığında, cinayette kullandığı silahını ve emniyetin dağıttığı fotoğraflarda en dikkat çekici yönünü oluşturan beyaz beresini otobüsün içinde tutuyordu. Güvenlik birimlerinin yaptığı toplantıda, güvenlik yetkilileri ve savcılar, Ogün Samast'ın yakalanmasını engelleyecek hiçbir tedbir almamasının nedeni üzerinde dururken, ilk olarak, silahını ve beyaz beresini bile atmamış olmasını değerlendirdiler.

İstanbul'a geldiğinde terminalde gecelediği bilinen Samast, Samsun'da yakalandığında da üzerinden sadece 1 YTL para çıkmıştı. Yani sadece İstanbul'a gidiş-geliş parası bulunuyordu. Böyle bir cinayet için Trabzon'dan İstanbul'a gelen bir kişinin üzerinde, sadece geri dönebileceği kadar olmasını dikkat çekici bulan soruşturma makamları bu durumu, "yönlendiren kişilerin Samast'ı İstanbul'da özellikle sınırlı parayla tuttukları ve böylelikle hareket alanını daraltmak istedikleri" şeklinde değerlendirdi. Yapılan bu değerlendirme sonucunda, "Bizim yakalamamızı istediği anlaşılıyor" sonucuna varıldı. Bunun nedeni sorgulanırken de "gerçek hedefe ulaşılmasının engellenmesinin amaçlandığı" kuşkusu dile getirildi.

SABAH'ın sorularını yanıtlayan üst düzey bir yetkili, "Ogün Samast'ın yakalanmamak için neden gayret göstermediği" sorusunun soruşturmanın en kilit sorusunu oluşturduğunu kaydetti ve 'sorgu masasındaki kuşku'yu şöyle açtı: "Yakalanmak istediği açık. Sadece kendisinin teşhis edilmesini sağlayan bere ve olayda kullandığı silahı yanında taşıması değil, sonrasında yaptığı telefon görüşmeleri, olaydan hemen sonra Trabzon'a dönme girişimi bizim asıl hedefe ulaşmamızı engellemek ve görünen ilişkiler üzerine bir dava açılmasını sağlayarak 'olay çözüldü' sonucuna varmamız istenmiş olabilir. Böylelikle sonucu uluslararası düzeyde de merak edilen olayın bütün yönlerinin soruşturularak yargıya intikal ettirildiği izlenimi verilmek istenmiş olabilir. Bu şüpheyi ciddiyetle değerlendiriyoruz."

HAYAL SON HALKA DEĞİL

Soruşturma makamlarındaki bu kuşkuya göre, olayın en fazla Yasin Hayal'e kadar uzandığı ve orada kesildiği izleniminin oluşması sağlanacaktı. Böylelikle, Ogün Samast ve Yasin Hayal ile aradaki diğer zanlılar hakkında dava açılmasıyla olayın aydınlandığı izleniminin verilmesinin sağlanmak istenmiş olabileceği kaydedildi. Samast'ın yakalanmaması halinde olayın, ilk başta faili meçhul kalsa bile uluslararası baskının da sonucuyla mutlaka aydınlatılacağı ve bu aşamada soruşturmanın Yasin Hayal'in de ötesine geçen ilişkileri ortaya çıkarabileceğinin hesaplanmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Soruşturma makamları şu ana kadar olayda 'terör örgütü' bağlantısı bulunmadığını, ilk bulguların 'suç örgütü'nü işaret ettiğini belirttiler.

Ersan ATAR-/SABAH



TETİKÇİYE POSTER KIZDIRDI

Cinayetine bayrağı gerekçe gösteren katilin bu poster gibi fotoğrafı çekildi ve servis edildi. Hrant Dink'i öldürmekle övünen Ogün Samast'ı meşrulaştıran bu görüntü milyonları öfkelendirdi


SKANDAL GÖRÜNTÜ

DİNK'İ katlettikten sonra Trabzon'da bayrakla şov yapmayı planlayan katil, şovunu yine yaptı. Üzerinde Atatürk'ün sözlerinin yer aldığı bu bayraklı skandal fotoğraf dünyanın tüm ajanslarına geçildi.















STAR

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.05.2026
17:51
Bingöl`de süt üreticisine destek
Bingöl'de süt üreticisine destek
Bingöl'de DAP Kalkınma İdaresi desteğiyle yürütülen proje kapsamında 40 süt soğutma tankı üreticilere teslim edildi, sürü yönetimi kursunu tamamlayan 62 kursiyere sertifika verildi.
06.05.2026
17:50
Murat Etüt Merkezi hizmete açıldı
Murat Etüt Merkezi hizmete açıldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde öğrencilere haftanın 7 günü ücretsiz hizmet verecek Murat Etüt Merkezi düzenlenen törende dualarla açıldı. Merkezde ders desteğinden deneme sınavlarına kadar geniş kapsamlı imkanlar sunulacak.
06.05.2026
17:49
Genç`e kütüphane ve etüt merkezi
Genç'e kütüphane ve etüt merkezi
Bingöl'ün Genç ilçesinde Belediye Başkanı Kemal Tartar'ın seçim vaatleri arasında yer alan etüt merkezi ve halk kütüphanesi projesi ihale aşamasına geldi. 400 kişi kapasiteli merkezin 2026-2027 eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi hedefleniyor.
06.05.2026
17:48
Bingöl`de 229 personel kayıp öğretmen için sahada
Bingöl'de 229 personel kayıp öğretmen için sahada
Bingöl'ün Solhan ilçesinde 1 Mayıs'ta evden çıktıktan sonra kaybolan emekli öğretmen Kutbattin Keskin'i bulmak için 3 ilden gelen ekiplerin de katılımıyla 229 personelle arama çalışması yürütülüyor.
05.05.2026
14:54
Başkan Arıkan
Başkan Arıkan 'Bingöl'ümüze hayırlı olsun' diyerek duyurdu!
Seçim döneminde 'Vizyon Proje' olarak duyurduğu 'askeri alanın tahsisi' konusunda 'İmzaları attık, Bingöl'ümüze hayırlı olsun' diyerek müjdeyi veren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, 350 dönümlük askeri alanın devir protokolünün imzalandığını duyurdu. Arıkan, yakın zamanda ihaleye çıkacak önemli projelerle ilgili de mesajlar verdi.
05.05.2026
14:42
Resmi Gazete`de yayımlandı! Araç bilgilerine erişim artık ücretli
Resmi Gazete'de yayımlandı! Araç bilgilerine erişim artık ücretli
Araç sahiplerini ilgilendiren yeni bir düzenleme yürürlüğe girdi. Noterlik Kanunu Yönetmeliğinde değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, araç sorgulamalarında ücret ödenecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın