KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Eylül 2025 Cuma
°C

Tetanos aşılarının 2.tur çalışmalarına başlandı

Bingöl'de 1. tur aşılamada 24 bin 358 bayanın aşılandığı bildirildi

Tetanos aşılarının 2.tur çalışmalarına başlandı
30 AĞUSTOS 2006 ÇARŞAMBA 11:41
0
1474
0
AA aa
Bingöl İl Sağlık Müdürü Köksal Hamzaoğlu, doğum sonrası anne ve bebeklerde görülen tetanos hastalığının önüne geçmek için, Bingöl'de 2.tur aşılama çalışmalarının başlayacağını açıkladı. 
Yaptığı yazılı basın açıklamasında, Bingöl'de 2. tur aşılama çalışmalarının 28 Ağustos–22 Eylül 2006 tarihleri arasında yapılacağını açıklayan Hamzaoğlu, "Kadınların tetanos hastalığına karşı bağışıklama oranlarının düşük olduğu 18 ilde, 15–49 yaş arası kadın grubuna yönelik ‘Tetanos Aşı Günleri' kampanyası düzenlenmiştir. Bingöl'de bu 18 il arasında yer aldığından ilimizde de kampanya faaliyetleri planlanmış olup, kampanyanın 1. turu Ilıcalar Beldesi Sağlık Ocağı'nda yapılmıştır. Kampanyanın 2. turu ise 28 Ağustos – 22 Eylül 2006 tarihleri arasında yapılacaktır” dedi.

Tetanos aşısının önemine dikkat çeken Hamzaoğlu, "Her yıl dünyada 1 milyon kadar tetanos vakası görülmesi, 450 bin bebeğin ve 40 bin annenin bu hastalığa bağlı olarak ölmesi bu hastalığa karşı yapılacak aşı çalışmalarının önemini daha da artırmaktadır. Uygunsuz şartlarda sağlık personelinin yardımı olmaksızın yapılan doğum ve doğum sonrası bakım koşullarının iyi olmaması bu hastalığın ortaya çıkmasında büyük rol oynamaktadır. Anne ve yeni doğan tetanosu ve buna bağlı ölümlerin önüne geçilmesi amacıyla yapılan aşı çalışmalarıyla yeni doğan döneminde görülen tetanos hastalığının önlenmesi amaçlanmaktadır. Böylece çok sayıda insanın önlenebilir bir nedenden dolayı ölmesi engellenmiş olacaktır. Toplumdaki tüm bireylerin tetanos hastalığına karşı yapılan bu çalışmada sağlık personeline yardımcı ve destek olması beklenmektedir" diye konuştu. 
İnsanların günlük yaşamında birçok kaza ve yaralanmalara maruz kaldığının altını çizen Hamzaoğlu, bu olayların tetanos hastalığının insanda baş göstermesi için gerekli ve şartları sağladığını ifade etti. Hamzaoğlu, bu nedenle her vatandaşın her 5 yılda bir defa tetanos aşısı yaptırarak bu hastalığa karşı bağışıklığını yenilemesi gerektiğini aktardı.

1. tur tetanos aşı kampanyasının, 24 Nisan–18 Mayıs 2006 tarihleri arasında yapıldığını hatırlatan Hamzaoğlu, Bingöl'de 1.tur aşılamada 24 bin 358 bayanın aşılandığını ve ildeki aşılamanın yüzde 78,1 olduğunu da sözlerine ekledi.



Bingol kent haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.09.2025
09:27
Tandırda unutulan köz yangına neden oldu
Tandırda unutulan köz yangına neden oldu
Bingöl'ün Genç ilçesinde tandırda unutulan köz yangına neden oldu. Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.
11.09.2025
17:36
Bingöl`de okul çevreleri ve servisler denetlendi
Bingöl'de okul çevreleri ve servisler denetlendi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından okul çevreleri ve servisleri denetlendi. Denetimlerin yıl boyu süreceği aktarıldı.
11.09.2025
17:29
Bingöl`de iki aşamalı diz protezi revizyon ameliyatı gerçekleştirildi
Bingöl'de iki aşamalı diz protezi revizyon ameliyatı gerçekleştirildi
Bingöl'de, üst merkezlerde riskli bulunarak yapılmayan iki aşamalı diz protezi revizyon ameliyatı, Bingöl Devlet Hastanesi'nde başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.
11.09.2025
12:16
Bir ilginç kaza! Bingöl`de park halindeki otobüs kaza yaptı!
Bir ilginç kaza! Bingöl'de park halindeki otobüs kaza yaptı!
Otobüsün hareket ettiğini fark eden sürücü kapıyı açmak istese de başarılı olmadı ve otobüs, park halindeki başka bir otobüse çarparak durdu. Kameralara yansıyan kazada maddi hasar oluştu.
11.09.2025
11:56
Bingöl`de aranan şahıs saklandığı adreste yakalandı!
Bingöl'de aranan şahıs saklandığı adreste yakalandı!
Bingöl'de 7 yıl 5 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şüpheli şahıs saklandığı adreste yakalandı. Yapılan aramada 1 adet tabanca ve 14 adet fişek ele geçirildi. Şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edildi.
11.09.2025
07:37
`Haftada 4 gün mesai` iddiasına DMM`den yalanlama
'Haftada 4 gün mesai' iddiasına DMM'den yalanlama
İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı basın yayın organlarında yer alan 'Orta Vadeli Program'da haftada 4 gün mesai uygulamasına geçileceği' yönündeki iddianın gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın