KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Ekim 2025 Cuma
°C

Terörün önüne islam'ı koymayın

İspanya'daki Medeniyetler İttifakı Girişimi toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, "İslami terör, Musevi terör, Hıristiyani terör dersek olmaz" dedi.

Terörün önüne islam`ı koymayın
27 KASIM 2005 PAZAR 21:18
0
1641
0
AA aa
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, her dinin temelinde sevgi, barış ve dayanışmanın bulunduğunu belirterek, ''Terörün önüne İslam kelimesi koyduğunuz zaman bu tüm Müslümanları üzer. İnanıyorum ki, Hıristiyan kelimesinin önüne terörü koyduğunuz zaman bu tüm Hıristiyanları üzer'' dedi.

Teröre 'dinci' bir sıfat yakıştırılabileceğini ifade eden Başbakan Erdoğan, ''Her dinin mensuplarının teröre bulaştığını görüyoruz. Ama, 'İslami terör, Musevi terör, Hıristiyani terör' dediğiniz zaman bunu birbirinden ayırmamız lazım ki, o dinin inançlarını incitmeyelim'' diye konuştu. Medeniyetler İttifakı Girişimi çerçevesinde oluşturulan yüksek düzeyli grubun Palma de Mallorca'da yapılan ilk toplantısına katılan Başbakan Erdoğan, meslektaşı İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero ile birlikte ortak basın toplantısı düzenledi.

Bugünkü toplantının, Medeniyetler ittifakı konusunda önemli bir aşama olduğunu kaydeden Erdoğan, Akil Adamlar Grubu toplantısı ile Medeniyetler İttifakı Projesi'nde uygulama açısından somut bir adım atıldığını söyledi. İnsanlığın günümüzde ciddi küresel tehditlerle karşı karşıya olduğunu belirten Erdoğan, dünyanın çeşitli bölgelerinde terörist
saldırıların ve kitle imha silahlarının varlığına dikkati çekti. Dünyanın çeşitli bölgelerinde meydana gelen terör eylemlerinin herkesi üzdüğünü ve insanlık adına geleceğe dönük umutları tehdit ettiğini vurgulayan Erdoğan, 2004 yılı itibarı ile dünyanın silahlanmaya bir trilyon dolar harcadığını hatırlattı. Silahlanmaya dikkati çeken Erdoğan, şöyle konuştu.
''Biz bir insanın öldürülmesini tüm insanlığın öldürülmesi olarak görmediğimiz sürece medeniyetler ittifakında o arzu ettiğimiz hedefe ulaşamayız. Biz bir insanın ölümünü adeta insanlığın ölümü olarak görmeliyiz. Bir insanın öldürülmesinin kitle imha silahından farkı yoktur. İşin temel felsefesini bunun üzerine oturtmamız gerekiyor. Bu durumla kararlılıkla mücadele edilmesi her zaman önceliğimiz olmalıdır. Toplumlar arasındaki kültürel ve dini farklılıkları toplumlar arasındaki fay hatları olarak göstermeye, çeşitli çevrelerin bilinçli olarak körüklediği karşılıklı önyargılar, hoşgörüsüzlük, ırkçılık, yabancı düşmanlığı bizi düşündürmesi gereken bana göre korkunç, vahim sorunlardır.

Bu bağlamda Akil Adamlar Grubu'nun çalışmaları sonucunda net, eyleme dönük, gerçekçi örnekler içeren bir eylem planı ortaya çıkarılması bizim için fevkalade önemlidir. Bir yıl içinde atılacak adımlar bu işi sonuca ulaştıracak adımlar olmayacaktır. Bu ancak bu işin başlangıcı olacaktır.'' Bundan sonraki süreci BM çatısı altında sürdürmek durumunda
olduklarını vurgulayan Erdoğan, ''Adımlar ancak, eylem planının ilgili hükümetler ve sivil toplum kuruluşları tarafından kararlılıkla uygulanması, kararlılıkla bunun üzerinde durulması gerekiyor'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, Türkiye olarak bu planın uygulamasının ve hayata geçirilmesinin yakından takipçisi olacaklarını belirterek, ''Her türlü imkanı seferber edeceğiz. Çalışmaların yapılacağı son toplantıya Türkiye olarak ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyacağız'' dedi.

HABER7

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.10.2025
16:53
Bingöl`de Efrayim bebek için kermes düzenlendi
Bingöl'de Efrayim bebek için kermes düzenlendi
Bingöl Üniversitesi öğrencileri, SMA Tip 1 Hastası Efrayim Gökalp'e destek olmak amacıyla anlamlı bir kermes düzenledi.
30.10.2025
16:12
Polonyalı Gelin İslamiyet`i seçti
Polonyalı Gelin İslamiyet'i seçti
Bingöl İl Müftülüğünde düzenlenen ihtida töreninde İslam dinini seçerek Müslüman olan Polonya uyruklu Alman vatandaşı Honorata Maria, 'Eda' ismini alarak yeni bir hayata adım attı.
30.10.2025
15:37
'Koşullar dikkate alınmadan yol yapılmamalı'
Genç İlçesi Şehittepe–Dereköy–Balgöze–Yiğitbaşı Grup Yolu ile Şehittepe–Ardıçdibi köy yolu ayrımındaki sorunlara dikkat çeken Doğru, denetim eksikliği ve özen yetersizliği nedeniyle ortaya çıkan bu tablonun, kamu kaynaklarının verimli kullanılmadığına işaret ettiğini vurguladı.
30.10.2025
14:57
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi`nin Mahalle Buluşmaları Başladı!
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin Mahalle Buluşmaları Başladı!
Toplantıda, kadınların yaşadıkları mahallelerdeki ihtiyaç ve beklentilerini belirlemeye yönelik 'Kadın İhtiyaç Analiz Formu' dolduruldu. Kadın Meclisi Başkanı Nevin Evliyaoğlu; 'Kadınların gözünden görmek, onların sesiyle duymak istiyoruz. Şehrimizin, kadınlarımızın fikri, talebi ve emeğiyle güzelleştirilmesini arzu ediyoruz' dedi.
30.10.2025
14:04
Bingöl`de hafif ticari araç takla attı: 5 Yaralı
Bingöl'de hafif ticari araç takla attı: 5 Yaralı
Ekiplerin müdahalesiyle araçtan çıkarılan 5 yaralı, ilk müdahalelerinin ardından Bingöl Devlet Hastanesine kaldırıldı.
29.10.2025
18:03
Bingöllü aile Gebze`de çöken binanın enkazı altında kaldı
Bingöllü aile Gebze'de çöken binanın enkazı altında kaldı
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde 7 katlı bina çöktü. Aynı aileden 5 kişi enkaz altında kaldı. Enkaz altındaki ailenin Bingöllü Bilir ailesi olduğu öğrenilirken, 12 ve 14 yaşındaki çocuklar hayatını kaybetti, 18 yaşındaki Dilara sağ çıkarıldı. Anne ve babayı kurtarma çalışmaları sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın