KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2024 Cuma
°C

'TERÖRİST' OYUNU BOZULDU

Bingöl'de 14 yıl önce 5 özel harekât polisinin para için öldürdükleri amca-yeğene terörist süsü vererek fezleke hazırladığı ortaya çıktı. Savcılık, 5 polisin ağırlaştırılmış müebbet hapisle yargılanmasını talep etti.

`TERÖRİST` OYUNU BOZULDU
18 KASIM 2013 PAZARTESİ 22:22
0
2428
2
AA aa

Bir süredir faili meçhul dosyalarla, şüpheli biçimde kapatılan soruşturmaları yeniden ele alan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, benzeri ancak filmlerde görülebilecek sır dolu bir cinayeti aydınlattı.

Milliyet'in haberine göre Savcılık, Bingöl'ün Genç ilçesinde öldürülen, çatışmada öldükleri söylenerek, kayıtlara "terörist" olarak geçen amca ve yeğenle ilgili dosyayı incelediğinde çarpıcı gerçeklere ulaştı.

PARA ÖDEMEMEK İÇİN ÖLDÜRDÜLER

Öldürülenlerin sivil vatandaşlar olduğunu açığa çıkartan savcılık, cinayete karışan ve öldürülenlerin terörist olduğu şeklinde belge düzenleyen 5 özel harekât polisi için fezleke düzenledi. Fezleke, polisin, borç aldığı aileye parayı geri ödememek için bu tuzağı kurduğu gerçeğini açığa çıkarttı.

"İKİ KİŞİYİ ÖLDÜRDÜK, CESETLER BAHÇEDE"

Korkunç olay, 17 Nisan 1999'da Bingöl Genç'te yaşandı. Hazırlanan fezlekeye göre, 19 yaşındaki Mehmet Eliveren ile yeğeni 17 yaşındaki Yılmaz Eliveren bu tarihte öldürüldü. Fezlekede yer alan iddialara göre, cinayetten sonra Genç Emniyet Müdürlüğü, savcılığı arayarak, emniyete sızmaya çalışan teröristlerle çatışma yaşandığını, iki kişinin öldürüldüğünü, cesetlerin bahçede olduğunu bildirdi.

BOMBA VE KALAŞNİKOF KAYITI

Yapılan incelemede, gündelik kıyafetler giymiş iki gencin vücudunda mermi ve şarapnel parçaları bulunduğu saptandı. Mehmet Eliveren'in ayağının diz altından koptuğu, Yılmaz Eliveren'in vücudunda ise M-16 ve kalaşnikof mermi girişi bulunduğu saptandı. Ölenlerin üzerinden ise kalaşnikof ve bomba çıktığı kayıt altına alındı. Otopsi bile yapılmayan iki gencin el svapları alınarak silahlarla eşleştirilmesi yoluna da gidilmedi. Tutanaklara ise 155'e ihbar geldiği, mezarlıkta yapılan arama sırasında el bombası ile polise saldırıldığı, çatışmanın 20 dakika sürdüğü belirtildi. Tutanakta, 78 teröriste ait ayakkabı izlerinin saptandığı, teröristlerin büyük bölümünün kaçtığı, iki cesedin ise inceleme için karakol bahçesine getirildiği kaydedildi.

ÇELİŞKİLİ İFADELER

İfadesi alınan özel harekatçı M.A., çatışmada ayağından yaralandığını söylerken, buna rağmen tazminat talebinde bulunmadı. Bekçi ise ölenleri tanıdığını, terörist olmadıklarını söyledi ancak çatışma çıktığını doğruladı. N.Ö. adlı vatandaş ise mezarlıkta terörist görmediğini söyledi. Çelişkilere rağmen dosyayı kapatan savcılık, fezleke hazırlayarak Diyarbakır'a gönderdi. Diyarbakır Savcılığı da terör suçu işlendiğini ve ölenlerin terörist olduğunu kayıt altına alarak, takipsizlik kararı verdi.

AİLELER PEŞİNİ BIRAKMADI

Ancak ailelerin mücadelesi bitmedi. Aileler, 14 yıl sonra yeniden savcılığa başvurarak, yakınlarının terörist olmadığını, öldürüldüklerini bildirdi. Yeniden dosyayı açan Diyarbakır Savcılığı, tanıkları bir kez daha dinledi. Tanıklar amca-yeğenin esnaf olduğunu, dükkanlarını kapatıp kahvede maç izlediklerini, kahveden çıktıktan sonra ise öldürüldüklerini anlattı. Tanıklar, amcanın askeri malzeme satışı yaptığını, yeğeninin ise lise öğrencisi olduğunu anlattı.

BORÇ ALIP GERİ ÖDEMEDİ

Tanıklar, ilçe emniyet amiri A.K.'nin ölen Mehmet Eliveren'i iyi tanıdığını ve dükkanına çay içmeye sıkça geldiğini, bu aileden 800 dolar borç aldığını ancak geri ödemediğini, bu nedenle Mehmet Eliveren'le tartıştıklarını aktardı. Olayın olduğu gece de iki genci aradıklarını ve karakola gittiklerini emniyet amirinin "hepiniz teröristsiniz" diyerek kimseyi karakola yaklaştırmadığını anlattı. Mehmet Eliveren'in babası da çocuğunun terörist olarak defnedilmesinden üzüntü duyduğunu belirterek, yaşananlardan sonra Bursa'ya taşındığını anlattı. Yılmaz Eliveren'in babası da emniyet amirinin kendisinden borç aldığını, geri ödemeyince tartışma yaşadıklarını anlattı.

"BARİ ŞU KRAVATI ALIN"

Gizli tanığın anlatımına göre, boş arazide kaleşnikof silahla atış yaparak çatışma süsü veren, silaha darbeler vurarak yıpranmış gibi gösteren komiser, bu silahı da gençlerin yanına bıraktı. Tanık, savcının da olay yerine geldikten sonra olan biteni anladığını ve ölen lise öğrencisinin kravatını göstererek, "Bari şu kravatı alın" dediğini öne sürdü. Tanıklar, yaralanan ve çatışmaya giren polislerin valiliğe "taltif" müracaatı yapmadığına da dikkati çekti.

PKK'YA AİT DELİL YOK

Savcılık, bunun üzerine takipsizlik kararını kaldırdı ve hazırladığı fezlekede, maç izledikten sonra bir büfeden sigara alan amca ve yeğenin eve giderken öldürüldüklerini belirtti.

Fezlekede, polislerin Mehmet ve Yılmaz Eliveren'in kendilerine ateş ettiklerine dair gerçeğe aykırı tutanak tuttukları, ancak ölenlerin PKK'lı olduğuna dair hiçbir delil bulunmadığından dolayı operasyonda görev alan özel harekât polisleri K.Ç, M.A, B.G, M.Y ve A.K'nin ağırlaştırılmış müebbet hapisle yargılanmaları gerektiği kaydedildi.

KAYITSIZ PKK SİLAHLARI

Gizli tanık ise ifadesinde, 1998'de öldürülen 5 PKK'lının silahlarının bir bölümünün kayıtlara sokulmayarak, emniyetin deposuna kaldırıldığını anlattı. Tanık, komiserlerden birinin olaydan 1,5 saat sonra bu silahlar arasından 1 kalaşnikof ve 2 bomba getirilmesini istediğini, silahlar geldikten sonra da çatışma süsü verildiğini aktardı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
ABUZER (@Misafir_16939)
19 Kasım 2013 Salı 15:54
A.K Genç te neler yapmadı ki. Mazlumun ahı yerde kalmaz. İlahi Adalete inanıyoruz. Bu dünyada da hesap sorulur , mahşerdeki büyük davayı hesaba katmayan zalimler , bu dünyada yaptıklarının kar kalacağını hesaplıyorlar. Kişilerde Allah korkusu olmayınca , neler yapıyorlar neler. Bulundukları mevkiyi , makamı kendi çıkarları için kullanan , milete zulum edenler unutmasınlar ki, Garibanların ve mazlumların Allahı vardır. İlahi adalet mutlaka teceli edecektir. Söylenecek tek söz vardır. Zalimler için yaşasın CEHENNEM. PKK İle ortak çalışan bu hainler hak ettikleri cezayı mutlaka çekeceklerdir.
Samett (@Misafir_16929)
19 Kasım 2013 Salı 10:47
BİR İNSANI DEVLETİNE BAĞLAYAN EN ÖNEMLİ UNSUR ADALETTİR.ÇOK ŞÜKÜR Kİ DEVLETİMİZ ARTIK ADALET DUYGUSUYLA HAREKET EDİYOR.ZALİMLERİN ZULMUNÜ YANLARINA KOYMUYOR.DARISI PKKLI TERÖRİSTLERİN İŞLEMİŞ OLDUĞU CİNAYETLERDE.BU CİNAYETLERİN AYDINLATILMASINDA DA EN BÜYÜK PAY HALKIMIZA DÜŞÜYOR.....SÜRÜSÜNE BOYUN EĞMEYEREK,ONLARIN YAPTIĞI ZULÜMLERİ ORTAYA ÇIKARARAK TEMİZ BİR TÜRKİYE İNŞA ETME GAYRETİNDE OLAN DEVLETİMİZE YARDIMCI OLMALIYIZ.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
17.05.2024
09:35
Bakan Tekin, mülakatların detaylarını açıkladı
Bakan Tekin, mülakatların detaylarını açıkladı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, atamalarda yapılacak olan mülakatların nasıl yapılacağını katıldığı bir televizyon programında açıkladı.
16.05.2024
15:45
`Kural dışı` hac ziyaretlerine artık para cezası uygulanacak
'Kural dışı' hac ziyaretlerine artık para cezası uygulanacak
Suudi Arabistan, hac sürecinde, 'hac vizesi' almayanlara para cezası uygulama kararı aldı. Vizesiz, 'kural dışı' hac ibadetini yapmaya çalışanlara 10 bin riyal yani 85 bin Türk lirası para cezası kesilecek.
16.05.2024
15:08
Bingöl Umut Kervanı`ndan Kurban Bayramı hazırlığı
Bingöl Umut Kervanı'ndan Kurban Bayramı hazırlığı
2024 yılı Kurban organizasyonunu başlatan Bingöl Umut Kervanı Derneği, 'Kurbanınız Umut Olsun' çağrısıyla kurban vekâlet ve bağışlarını kabul etmeye başladı. Bu yıl için belirlenen kurban bedeli de açıklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın