KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ekim 2026 Pazartesi

Teröre karşı net olmak gerek

Bingöl'de muhtarlar ve sivil toplum kuruluş temsilcileriyle bir araya gelen Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, bölgenin hak ettiği hizmete kavuşabilmesi için teröre karşı net olunması gerektiğini belirtti. Havaalanı ihalesinin Temmuz ayında yapılacağını kaydeden Yılmaz, Gülbahar Barajı için ödenek tahsis edildiğini de müjdeledi.

Teröre karşı net olmak gerek
28 MAYIS 2009 PERŞEMBE 10:41
0
1597
0
AA aa
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bingöl'e gelen Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve muhtarlarla bir araya gelerek kentin sorunlarını tartıştı.

Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu Başkanlığında dün saat 10.00'da Kültür Merkezinde gerçekleşen toplantıya, AK Parti Bingöl Milletvekili Kazım Ataoğlu, Belediye Başkanı Serdar Atalay, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları ve yatırımcı kurum müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Toplantıda, genel sorunlar, yol, içme suyu, alt yapı ve üst yapı gibi sorunlar ele alındı.

“İhtiyaçlar sınırsız, imkânlar sınırlıdır”
Toplantıda açılış konuşmasını yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, Bingöl'ün, tarihinde ilk defa bir bakana kavuştuğunu vurgulayarak, bu fırsatın çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Yıllardır Doğu ve Güneydoğu bölgesinde birçok sorun olduğunu ifade eden Balkanlıoğlu: “Birtakım koşulların zorluğu ve son dönemlerdeki terör davası nedeniyle bölge halkı çok çekti, ihmal edildi. Ancak, değerli bakanımızın bizler için büyük bir şans olduğuna inanıyorum. Tabi ki imkânlar doğrultusunda. Bingöl için bir takım hizmetler üretecek, önümüzdeki birçok sorunun aşılması konusunda bizlere yardımcı olacak, hazırlayacağımız projelere destek sunacaktır. Sadece devlet bakanlığıyla ilgili değil, tıkanan diğer işlerde sorunların giderilmesi için yardımcı olacaktır. Ancak takdir edersiniz ki ihtiyaçlar sınırsızdır. İhtiyaçlara bir sınır çizmek mümkün değildir. Ancak, bütçe ve kaynaklar sınırlıdır. Bizim yapacağımız şey, bu sınırlı bütçe imkânlarıyla sınırsız ihtiyaçlarımızdan en lüzumlu olanları ön plana getirerek çözümler aramak. Sayın bakanımızın elinde de elbette ki sihirli bir değnek yok. Beklenenleri çok ileriye çıkarıp da ‘bütün işsizlere iş, bütün hastalarımıza ve dertlerimize şifa, borçlularımıza eda, bekârlarımıza eş' gibi tamamına çözüm üretecek bir konumu da yok. Ama emin olunki, Bingöl'ü sizden ve bizden daha çok düşünüyordur, buna bütün kalbimle inanıyorum. Elinden gelen bütün gayretiyle sizlerin hizmetine amade olacağına inanıyorum, kendisi bizim için bir şanstır” ifadelerini kullandı.

“Sorunları elbirliğiyle çözeceğiz”
Toplantıda bir konuşma yapan AK Parti Bingöl Milletvekili Kazım Ataoğlu ise, muhtarların dile getireceği sorunların tutanak haline dönüştürüleceğini belirterek, sorunları elbirliğiyle çözeceklerini söyledi.
Bingöl'ün geleceği için bu tür toplantıları bundan böyle düzenli olarak yapılacağını vurgulayan Ataoğlu: “Bingöl'ümüzün sorunlarını çözmek amacıyla inşallah bundan böyle bir araya geleceğiz. Muhtarlarımız kendi bölgesindeki sorunları bizlere iletecekler, bizler de mevcut sorunları not alıp, çözüm için uğraş vereceğiz. Toplantının bitiminde ortaya çıkacak sonuç tutanağına göre sorunlar öncelik sırasına konulacak ve bu tablo üzerinden değerlendirme yapılacak. Mevcut sorunların çözümü konusunda öncelikli olarak kaymakamlık, belediye, kurumlar ve valilik imkânlarıyla çözülmesi gerekenler, imkânlar dâhilinde çözüme kavuşturulacaktır. Bizim çözmemiz gereken sorunları da biz çözeceğiz. Bingöl'ümüzün geleceği ve kalkınması için gece gündüz demeden el birliğiyle çalışmamız gerekir” dedi.

"Havaalanı ihalesi Temmuz'da
Toplantıda konuşan Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, bölgenin, uzun yıllar çok büyük sıkıntılar yaşadığını belirterek, kırsal kesimlerde birçok okulun kapandığını, köylere ulaşımın sağlanamadığını, güvenlik sorunu olduğunu ancak o günlerin artık geride kaldığını vurguladı.
Yılmaz: “Hep birlikte Bingöl'e hizmet ediyoruz. Samimi bir şekilde sorunlarımızı birlikte tartışmak için bir araya geldik. Hep birlikte güzel bir şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İmkânlar nispetinde beklentilerimizi çözeceğiz. Bakanlığın ister istemez getirdiği bir takım avantajlar oluyor. Havaalanı ile ilgili Devlet Planlama Teşkilatı'ndan (DPT) sorumlu bakanlıktan ödenek çıkarmayı düşünürken kısmet oldu DPT'den sorumlu bakan oldum. Proje çalışmaları devam ediyor ödenek ile ilgili bir sorun yok, kısmet olursa temmuz ayında ihaleye çıkaracağız. Bu arada Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu sabah saatlerinde beni aradı ve Gülbahar Barajı'nın iz ödenekten çıkarılmasına ilişkin kararı imzalayarak ödeneği tahsis ettiğini söyledi. Bu da ova köylerimiz başta olmak üzere bütün Bingöl'e hayırlı olsun. Bu bölge uzun yıllar çok sıkıntılar çekti, neler yaşandığını hepimiz biliyoruz. Öyle bir noktaya gelmişti ki özellikle kırsal alanlarda okullarımız kapandı, yollarımız yoktu. Kendimizi emniyette ve güvende hissetmediğimiz, çoluk çocuğumuzu alıp pikniğe gidemediğimiz dönemler yaşadık Çok şükür o dönemler geride kaldı. Yine sağda-solda, orda-burada münferit olaylar olsa da Bingöl artık eski Bingöl değil. Okullar açıldı, sağlık konusunda birçok çalışmalar yapıldı. Eksiklikler yok mu? Elbette var ama bunlar imkânlar nispetinde düzeliyor” dedi.

"Teröre, şiddete karşı net olunmalı"
Bingöl'de yapılan yatırımlarla birlikte huzur da olmasını istediklerini ifade eden Yılmaz: "Bingöl'de huzur istiyoruz, güven ortamı olsun istiyoruz. Vatandaşlarımız bugünkü dünyanın hak ettiği hizmete kavuşsun istiyoruz, bunun mücadelesi içindeyiz. Burada tabi ki terör, şiddet, insanların kaba katı ideolojileri ile birbirinden uzaklaştığı, birbirlerine hakaret ettikleri bir ortam istemiyoruz. Gençlerimizin kurda kuşa yem olmasını istemiyoruz. Bunu da hep birlikte yapacağız. Hukuk devletine saygı göstereceğiz. Demokrasiden, özgürlükten, hukuktan yana olacağız. Ama bir taraftan da net bir şekilde teröre, şiddete ve insanların birbirine baskı yapmasına karşı olacağız. Bu anlamda Türkiye çok iyi noktalara geldi ve bu daha da güzel olacaktır. Ekonomik olarak ne kadar gelişirsek, eğitim düzeyimiz ne kadar düzelirse bu meselelerin çoğu kendiliğinden düzelecektir. 20–30 yıl sonra hayatta olursak ‘bu tür şeyleri niye yaşadık, neden bu kadar bedel ödedik' diyeceğiz" şeklinde konuştu.
 

“Mahallemizi köy statüsüne alsınlar”
Yapılan konuşmaların ardından söz alan muhtarlar, bölgede en fazla yol, içme suyu, köprü, alt yapı, üst yapı gibi sorunların sıkıntılara neden olduğunu dile getirdi. Özelikle kırsal kesimlerde bulunan köylerin ulaşım sıkıntısı nedeniyle kış mevsiminde büyük zorluklar yaşadıklarını söyleyen muhtarlar, uzun yıllar yaşanan bu sorunların Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'ın katkılarıyla çözüme kavuşturulacağına inandıklarını belirttiler.
Toplantıda sırasıyla ilçelere bağlı köy muhtarları, belde ve merkeze bağlı köy muhtarları tek tek sorunlarını dile getirdi. Toplantıda hazır bulunan kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, yatırımcı kurum müdürleri de muhtarların dile getirdiği sorunlara cevap verdi.
Bingöl merkez Kültür Mahalle Muhtarı Ali Bozkurt, mahallesinin köy statüsüne alınmasını istedi ve ekledi: “Mahallemizdeki sorunlar köylerde bile yaşanmıyor.”
Sürenin kısıtlı olmasından dolayı Merkez Mahalle muhtarlarıyla başka bir tarihte daha detaylı bir toplantı yapılacağı açıklandı.

bingolmedya














































bingolmedya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.10.2026
23:40
Bingöl`de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl'de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl-Muş ve Bingöl-Erzurum karayollarında meydana gelen iki ayrı kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Ilıcalar beldesi yakınlarında beton menfeze çarpan otomobildeki 2 kişi yaşamını yitirirken, 1 kişinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
18.10.2026
23:16
Baraç`tan eğitim eleştirisi;
Baraç'tan eğitim eleştirisi; 'Belirsizlikler giderilmeli'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç; 20'nin üzerinde okulda sürdüğünü belirttiği tadilat çalışmaları, servis sorunları ve yönetici atamalarındaki gecikmelere dikkat çekerek İl Millî Eğitim Müdürlüğünden açık takvim ve şeffaf bilgilendirme istedi.
18.10.2026
23:12
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Kendi sahası olmadığı için her hafta başka bir şehirde sahaya çıkan 12 Bingölspor, Kütahyaspor karşılaşmasına futbolcularının bir dakika boyunca çömelerek yaptığı protestoyla başladı. Sahadaki mücadelede Koray Yağcı'nın iki golüyle öne geçen Bingöl temsilcisi, 2-2'lik beraberlikle bir puan aldı.
18.10.2026
23:11
Eğitim-Bir-Sen Bingöl 2 No`lu Şube güven tazeledi
Eğitim-Bir-Sen Bingöl 2 No'lu Şube güven tazeledi
4. Olağan Genel Kurul'da yeniden göreve gelen Prof. Dr. Hüseyin Çaldak, Bingöl Üniversitesi'ndeki akademik ve idari personelin hakları, liyakatli atamalar ve adil kadro süreçleri için mücadele edeceklerini belirtti.
18.10.2026
23:10
Bingöl`de bir haftada 34 şüpheli yakalandı: 3 kişi tutuklandı
Bingöl'de bir haftada 34 şüpheli yakalandı: 3 kişi tutuklandı
Bingöl'de emniyet ekiplerinin bir haftalık çalışmalarında uyuşturucu maddeler, ruhsatsız silahlar ve çeşitli suç aletleri ele geçirildi. Aranan 24 kişinin de yakalandığı çalışmalarda 6 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
18.10.2026
23:08
Bingöl`den Brezilya`ya uzanan gurur: Şevval dünya kürsüsünde!
Bingöl'den Brezilya'ya uzanan gurur: Şevval dünya kürsüsünde!
Brezilya'da 19 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen şampiyonada dünya üçüncüsü olan Bingöllü milli sporcu, bronz madalya kazandı. Şevval Akçanlı'nın başarısı, Bingöl'e uluslararası arenada büyük gurur yaşattı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın