KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Ekim 2026 Çarşamba

Terör yasası sürece ivme kazandıracak

Bakan Yılmaz, Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaşmasına ilişkin, yasanın çözüm sürecine ivme kazandıracağını söyledi.

Terör yasası sürece ivme kazandıracak
22 TEMMUZ 2014 SALI 21:50
0
1569
0
AA aa

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, çözüm sürecine ilişkin: “İstiyoruz ki ülkemizde artık elinde silah olan hiç kimse kalmasın. Kim siyaset yapacaksa gelsin, meşru zeminde siyaset yapsın. Şiddeti, kavgayı ülkemizin gündeminden çıkaralım” dedi.

Bakan Yılmaz, çözüm sürecinin ülke için son derece hayati bir süreç olduğunu ifade ederek, Türkiye'nin siyasi istikrarı ve kalkınması, kaynakların boş alanlara harcanması yerine halkın ihtiyaçlarına harcanması, bölgede huzur ve kardeşliğin tesisi için çözüm sürecinin devam edeceğini söyledi.

“Uzun bir süredir çok şükür Türkiye farklı bir dönem yaşıyor. Bazı sıkıntılar ve sorunlar olsa da geçmişle mukayese ettiğinizde çok daha huzurlu bir ortam yaşıyoruz” diyen Yılmaz, özellikle bölgede bunun toplumsal yansımalarının görüldüğünü vurguladı.

Yılmaz, çözüm sürecinin sağladığı normalleşmenin halkın psikolojisine de, ekonomiye de yansıdığını dile getirdi.

“ELİNDE SİLAH OLAN KİMSE KALMASIN”

Çözüm sürecinin devam ettiğini, süreçte önemli bazı aşamalara gelindiğini kaydeden Yılmaz, şöyle konuştu: “İstiyoruz ki ülkemizde artık elinde silah olan hiç kimse kalmasın. Kim siyaset yapacaksa gelsin, meşru zeminde siyaset yapsın. Şiddeti, kavgayı ülkemizin gündeminden çıkaralım. Kimin söyleyecek sözü varsa gelsin, sözünü söylesin. Kimin önerecek politikası varsa gelsin özgür bir şekilde ifade etsin. Bunların hiç kimseye faydası yok. Bunların milletimize ve ülkemize faydası yok. Birlik beraberlik içinde ama her türlü farklılığa tolerans göstererek, uyum sağlayarak bir arada yaşamak durumundayız. Hukuk içinde, tarihi ve kültürel değerlerimizle ben bunu başaracağımıza yürekten inanıyorum”

Bakan Yılmaz, Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaşmasına ilişkin, yasanın çözüm sürecine ivme kazandıracağını belirtti.

“Çözüm süreci tam anlamıyla sonuçlandığında inanın Doğu ve Güneydoğu'nun ekonomik olarak uçtuğunu göreceğiz” ifadelerini kullanan Yılmaz, bu sayede son 30 yıldır kullanılmayan birçok potansiyelin harekete geçtiğinin görüleceğini anlattı.

Yılmaz, “Bu gelişmeleri şimdiden görüyoruz. Çözüm sürecinin adı bile yetti. Ancak bu gelişmelerin daha da ilerlemesi ve artık insanların zihinlerinde soru işareti kalmamasıyla çok daha güzel günleri hep birlikte göreceğiz” diye konuştu.

“EKONOMİK VE MAKRO İSTİKRAR SÜRÜYOR”

Yılmaz, yılın ilk çeyreğinde piyasa beklentilerinin üzerinde yüzde 4,3 büyüme sağlandığını hatırlatarak, bu yıl dünyada küresel kriz etkileri, bölgede siyasi istikrarsızlıklar, iç politikada tartışmalar ve yerel seçimlerin yaşandığı bir dönem olmasına rağmen 4,3'lük büyümenin büyük bir başarı olduğunu kaydetti.

Yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen büyümenin devam edeceğine işaret eden Yılmaz: “Son 10 yılda olduğu gibi bu yıl da Türkiye gelişmiş ülkelerle arasındaki mesafeyi azaltmaya devam ediyor. Ekonomik büyüme sürüyor. Bu kadar olumsuz şartlara rağmen yine de büyümeyi devam ettiriyor olmamızda en büyük faktör her şeyden önemlisi siyasi istikrar. 30 Mart'taki seçimlerde bir kez daha bu siyasi istikrarın devam edeceğini herkes görmüş oldu” şeklinde konuştu.

Yılmaz, Türkiye'nin ekonomik olarak iyi yolda olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: “Geçmişte en küçük darbelerle, tartışmalarla sarsılan ekonomi bugün dimdik yoluna devam ediyor. Son 10 yılda yaptığımız reformlar ve oluşturduğumuz güven bunda çok etkili. Bu yıl büyümede kalite de yüksek. Özellikle AB'ye ihracatta artış söz konusu. Bir taraftan büyüme devam ederken diğer taraftan cari açığı düşürdük. İhracatta ve turizm gelirlerinde artış devam ediyor. Dış müteahhitlik hizmetlerimiz başarılı şekilde sürüyor.”

Orta vadeli programda büyümeyi yüzde 4 olarak ön gördüklerini belirten Yılmaz, bazı uluslararası kuruluşların daha düşük tahminlerde bulunduğunu bildirdi.

Yılmaz, 2014 yılını yüzde 4'ün üzerinde bir performansla tamamlayacaklarını ifade ederek, yılın ilk çeyreğindeki rakamların gelmesiyle uluslararası kuruluşların beklentilerinde de revizyona gittiğini gördüklerini söyledi.

Dünya Bankası'nın beklentisini yüzde 3,5'a çıkardığına dikkati çekerek: “Türkiye genç ve dinamik bir nüfusa sahip. Beklentilerimiz çok yüksek. 2023 hedeflerimiz var. Büyümeye, kalkınmaya, gelişmeye devam etmek durumundayız” dedi. Yılmaz, enflasyon rakamlarının beklentilerinin üzerinde yükselmesini kur ve mevsimsel etkilere bağlayan Yılmaz, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Her şeye rağmen enflasyon oranı tek haneli rakamlarda kalmaya devam etti. İnşallah önümüzdeki aylarda, ikinci yarıda daha düşük bir enflasyon seyri bekliyoruz ve yılsonuna geldiğimizde bugünden daha düşük bir seviyede enflasyonu kapatmış olacağız. Gelecek yıllarda enflasyonu orta vadeli olarak giderek daha aşağı seviyelere doğru düşürme politikamız devam edecektir” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.10.2026
11:19
Daltonlar Operasyonu! Bingöl dahil 30 ilde 85 gözaltı
Daltonlar Operasyonu! Bingöl dahil 30 ilde 85 gözaltı
Bingöl dahil 30 ilde düzenlenen organize suç örgütü operasyonunda 30'u çocuk yaşta olmak üzere 85 şüpheli gözaltına alındı. Örgütün, sosyal medya üzerinden temin ettiği tetikçileri mesajlaşma gruplarına dahil ederek suç eylemleri için yönlendirdiği belirlendi.
27.10.2026
10:56
Bingöl`de 4 kişi tutuklandı!
Bingöl'de 4 kişi tutuklandı!
Bingöl'de jandarma ekiplerinin yürüttüğü çalışmalarda, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi. Farklı suçlara yönelik operasyonlarda 39 olaya müdahale edilirken, çok sayıda silah, uyuşturucu madde ve kaçak tütün ürünü ele geçirildi.
27.10.2026
10:45
Bingöl OSB`de yeni yönetim belli oldu!
Bingöl OSB'de yeni yönetim belli oldu!
Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nde yönetim değişti. Halim Asilkan Yönetim Kurulu Başkanlığına, Yakup Karagöz ise Başkan Vekilliğine seçildi. Yeni dönemde üretim, istihdam ve yatırım odaklı çalışmaların öne çıkması hedefleniyor.
26.10.2026
21:43
Valilik açıkladı: Bakanlık müfettişleri inceliyor!
Valilik açıkladı: Bakanlık müfettişleri inceliyor!
Bingöl Valiliği, Solhan'da bir lise pansiyonunun yemekhanesinde meydana gelen ve 9. sınıf öğrencisi Abdülkerim Demir'in hayatını kaybettiği asansör kazasına ilişkin inceleme ve soruşturma sürecinin devam ettiğini açıkladı. Bakanlık müfettişleri incelemeye başladı. Asansörün teknik durumu ve olası kusurlar araştırılıyor.
26.10.2026
21:02
Bingöl`de iki okula halı saha yapılacak
Bingöl'de iki okula halı saha yapılacak
Bingöl Valisi Cahit Çelik başkanlığında imzalanan protokolle, TOBB Cevdet Yılmaz Ortaokulu ve Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi bahçelerine halı saha yapılacak. Projeye hayırsever iş insanları Kazım Demircioğlu ve Yusuf Korkmaz destek verecek.
26.10.2026
20:35
Okullarda ortak sınav dönemi değişiyor!
Okullarda ortak sınav dönemi değişiyor!
Millî Eğitim Bakanlığı, Ortak Yazılı Sınav Sistemi'nin uygulama esaslarını açıkladı. 2026-2027 eğitim öğretim yılında belirli sınıf ve derslerde kullanılacak sistemde açık uçlu sorular öne çıkarken, sınavların hazırlanması ve değerlendirilmesinde öğretmenlerin rolü devam edecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın