KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Eylül 2025 Cuma
°C

Terim: aurelıo ilk 11'de başlayacak

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Türk vatandaşlığına geçen Aurelio konusuna değinerek, "Benim ülkemin vatandaşlığını seçmiş olan bir futbolcuyu milli takıma çağırdım ve Aurelio çarşamba günü ilk 11'de başlayacak" dedi.

Terim: aurelıo ilk 11`de başlayacak
14 AĞUSTOS 2006 PAZARTESİ 14:54
0
940
0
AA aa
Aurelio konusuna değinen Fatih Terim, "Lisan iletişim dil çok önemlidir, insanlar iletişim kurarak anlaşır ama futbolun lisanı tektir. Futbolun içinde olan insanlar çabuk anlaşır, oyuncularımızın, benim ve ekibimin Mehmet ile anlaşması zor olmayacak.. Aurelio, iş yaptığı ve ekmeğini yediği yerin lisanını öğrenmeye çalışıyor ve ben buna saygı duyuyorum.. Herkes fikrini söylecektir.. Türkiye hem söyleme adına hem yazma adına, herşeyin rahatça konuşulduğu yerdir.. Benim ülkemin vatandaşlığını seçmiş olan bir futbolcuyu milli takıma çağırdım. Benim inancım neyse onu yapmaya devam edeceğim.. Federasyon başkanımız ve yönetim kurulu bırakın Aurelio konusunu hiçbir futbolcu konusunu gündeme getirmedi.. Bu konu çok önemli bir konu olmasına karşın, hiç bir zaman gündeme gelmedi" dedi.

Can Arat'ın milli takımda oynamsına karşı yapılan eleştirilere de cevap veren Terim, "Şimdi muhakkakki eleştiriler olacaktır ve olmalıdır da. Ama sanki dünya çapında 15 tane stoperimiz var da biz almıyoruz. Bu kısa ve uzun vadeli düşüncelerimizin ürünüdür.. Can'ın eksiği yok mudur, elbet vardır.. İsteyen istediği gibi eleştirebilir ama Can ile Gökhan çarşamba günü ilk 11 başlayacaktır.. Hiçbir sorumluluğu olmayan davranış şekli zaten bizim beklediğimiz bir şey.. Biz kendi düşüncelerimizden ödün vermeden uygulamaya devam edeceğiz. Biz kendi işimiz yaparız.. Ucunda başka şeyler olan eleştirileri kaale almayız.. Buradaki ekip ülkenin her yerindeki futbolcuları takip ediyor.. Biz isteriz ki her meckiide oyuncu fazlalığımız olsun.."

Hakan Şükür konusuna da değinen Fatih Terim, "Biz Hakan'ı istersek alırız demiştik. Hakan'ın çok faydalı olacağını inanıyorum.. Hakan, Tümer ve Rüştü'nün bize tecrübeleriyle katkı yapacağına inanıyorum ve almadığımız oyuncular da var.. Onlar da yakın zamanda geleceklerdir.. Şimdiye kadar ben seçtim. Şimdi onlar bana kendilerinin seçtirecekler.. Futboldan başka birçeyle iigilenmeyen bir görüntü bekliyorum" dedi.

Fatih Terim, "Bizim ligimizin iyi başlamadığını biliyoruz, çok tempolu başlayamıyoruz.. Herkes çok formda olsun bunu ben de isterim.. Bazen kulüpler bizi, bazen de biz kulüpleri onarmalıyız.. 2008 Avrupa Şampiyonasına adımımızı atıyoruz ama soruların çoğu Aurelio ve eleştirilerle ilgili.. Rakiplerimiz hakkında soru yok.. Kendi çocuklarımız İsviçre Milli Takımın'da oynarken, onlar bir şey diyor mu? Bu arada Aurelio konusunda başıma ne gelirse gelsin, kararımın arkasındayım ve bu arada Aurelio çarşamba ilk 11'de başlayacak.." diye konuştu.

2008 Avrupa Şampiyonası elemerini de değinen teknik direktör Terim, "9 maçı dışarıda 3 maçı içerde oynayacağız. Milli takımın 2008 şampiyonasına katılmasının türk futboluna bir ivme kazandıracğına inanıyorum.. Kendimize güveniyoruz.. Turnuvaya katılacağımıza inanıyoruz" dedi.

hbr7
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.09.2025
20:05
12Bingölspor Efrayim Bebek için tek yürek!
12Bingölspor Efrayim Bebek için tek yürek!
Karaköprü Belediyespor maçı bilet gelirlerinin tamamını SMA Tip-1 hastası 6 aylık Efrayim Gökalp'in tedavisi için bağışladığını duyuran ve toplam bağış miktarını 455 Bin 256 TL olarak açıklayan TFF 3. Lig temsilcimiz 12Bingölspor; '12 Bingölspor olarak söz veriyoruz: Bu mücadele, Efrayim bebeğimiz sağlığına kavuşana kadar devam edecek!' açıklamasında bulundu.
12.09.2025
19:46
Bingöl Kent Konseyi`nden Aile ve Sağlık Eğitimleri
Bingöl Kent Konseyi'nden Aile ve Sağlık Eğitimleri
Kent Konseyi Başkanlığı; 'Daha güçlü aileler, daha sağlıklı bireyler ve daha bilinçli bir toplum için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Şehrimize hep birlikte dokunmaya devam edeceğiz' açıklamasında bulundu.
12.09.2025
15:42
Bingöl Konteyner Kent`te sona doğru
Bingöl Konteyner Kent'te sona doğru
Konteyner Kentin altyapı yatırımını üstlenen Bingöl Belediyesi, sahadaki çalışmalarını yüzde 90 oranında tamamladı. Konteyner kentin donanımları Bingöl Valiliği ve AFAD tarafından karşılanacak.
12.09.2025
15:17
Bingöl`de
Bingöl'de 'Gazze için Dua' programı
HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Alpaya, katılımcılara teşekkür ederek, 'Sadece burada değil, gece ve seher vakitlerinde de ellerimizi Rabbimize açmaya devam edelim' çağrısında bulundu.
12.09.2025
15:02
Zıktê Sürkap`ta Atalay dönemi
Zıktê Sürkap'ta Atalay dönemi
Yeni Başkan Mehmet Atalay'ın, Zıktê aşiretinin birlik ve beraberliğini güçlendirmek, bölgesel kalkınmaya yönelik çalışmalar yürütmek ve gençlere yönelik projelere ağırlık vereceği belirtildi.
12.09.2025
14:55
‘Acaba` diye düşünürken denemeyi tercih etti, meyveyi su altında yedi
'Acaba' diye düşünürken denemeyi tercih etti, meyveyi su altında yedi
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nde farklı bir etkinliğe imza atan doğa tutkunu Vedat Avar, nehirde su altına dalarak meyve yedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın