KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Ekim 2026 Cumartesi

Temizöz davasında itirafçı gerginliği

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 1993-95 yılları arasında 20 kişinin öldürülmesiyle ilgili görülen faili meçhul davasında PKK itirafçısının hedef göstermesi üzerine mağdur avukatları mahkeme salonunu terk etti.

Temizöz davasında itirafçı gerginliği
05 MART 2010 CUMA 20:43
0
1556
0
AA aa

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sabah erken saatlerinde başlayan faili meçhul davası, mağdur ifadelerinin bitmesinin ardından mağdur avukatlarının beyanlarıyla devam etti. Müdahil avukatları, sanıkların 20 cinayet ve 15 olaydan sorumlu tutulduğunu hatırlattı. Dosyadaki mevcut cinayetlere karışan birçok kişi hakkında henüz dava açılmadığını belirten avukatlar, hakkında dava açılmayan kişilere cumhuriyet savcısının suç duyurusunda bulunmasını talep etti. Mahkemeye 23 savunmadan oluşan yazılı savunma veren mağdur avukatları, sanıkların tutukluluk halinin devamını istedi.

Ardından sanıklar savunma yaptı. Kayseri İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz, uzun süre devam eden davada mağdur vekillerinin zaman zaman avukatlık sınırını aştığını ileri sürdü. Tanık beyanları alınmadan müdahil avukatlarının sorularına cevap vermeyeceğini belirten Temizöz, mahkemeye 7 sayfalık yazılı savunmasını verdi.

Sanık Kamil Atağ da savunmasında mağdur ifadelerinin tanık olan kardeşi Mehmet Nuri Binzet'in ifadeleriyle çeliştiğini iddia etti. Dosyada maktul olan Beşir Bayar'ın terörist olduğunu öne süren Atağ, 'Bu teröristin hesabı sorulacaksa sadece benden değil, o dönemde görev alan bütün yetkililerden sorulmalı.' diye konuştu. Atağ, tanık Binzet'in çelişkili ifadeleri sonucunda 1 yıldan bu yana mağdur edildiklerini dile getirdi.

PKK itirafçısı Bedran kod adlı sanık Adem Yakin da 'İyi doğdun Fırat'ın öteki yakasındaki meşhur davası' sözleriyle yargılamaya tepkisini gösterdi. Birinin dışındaki diğer bütün mağdurların ifadelerinin bilgi ve görgüden uzak olduğunu savunan Yakin, dosyada olduğu gibi müşteki ifadelerinde de hukuki delil olmadığını ileri sürdü. Yakin, Türkiye Cumhuriyeti'nin düşmanlarını ilan ettiği yurt dışında yaşayan Tuncay Güney, Abdulkadir Aygan ve Yıldırım Beyler'in söylediklerine itibar edildiğini anlatarak, 'Taburları kazarak hangi insanın kemiğini buldunuz? Tırnaklarınızla mağdurların yaralarını kaşıdınız, yaralarını kanattınız. Bu davayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne götüreceğim.' şeklinde savunma yaptı.

Savunma yapan PKK itirafçısı sanık Abdulhakim Güven ise müdahil avukatlarını hedef gösterdi. Sanık Güven'in savunması sırasında mağdur avukatlarını hedef gösterici beyanlarına mağdur avukatları itiraz etti. Diyarbakır Barosu Başkan Mehmet Emin Aktar, 'Böyle bir yargılama yok. Abdulhakim Güven, tek tek bizleri hedef gösteriyor. Eğer avukatlar burada hedef gösterilecekse biz burayı terk ederiz. Avukatlar hakkında konuşulursa mahkeme heyeti de sessiz kalmamalı. Böyle bir yargılamayı kabul etmiyoruz.' dedi.

Bunun üzerine mahkeme başkanı 'Konuşursanız dışarı atarım. Yazılı ifadesinde bir suç unsuru varsa şikayet edersiniz' deyince ortalık karıştı. Sanıkların müşteki avukatlarına yönelik hakaret ve tehditlerine müdahale etmemesini hukuk dışı bulduklarını belirten mağdur avukatları, sanık savunmaları bitinceye kadar bu oturuma katılmayacaklarını belirterek duruşma salonunu terk etti.

Duruşma sanık savunmaları ve avukatlarının beyan vermesiyle devam ediyor.

(CİHAN)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.10.2026
22:59
Bingöl`de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de Yukarı Çavuşlar köyünün 7,5 kilometrelik yolu sıcak asfaltla yenilendi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yolu inceleyen Vali Cahit Çelik, kuzey ilçelerine hizmet verecek saatte 120 ton kapasiteli yeni asfalt plentinin ihalesine gelecek hafta çıkılacağı müjdesini verdi.
16.10.2026
22:52
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
TÜİK'in açıkladığı ölüm istatistiklerinde Bingöl'ün sırası dikkat çekti. Kentte bir yılda bini aşkın kişi hayatını kaybederken, komşu illerle arasındaki fark da ortaya çıktı. Peki, Bingöl Türkiye genelinde kaçıncı sırada yer aldı, zirvede hangi şehirler var?
16.10.2026
16:55
Bingöl`de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl'de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl Üniversitesi ile İŞKUR iş birliğinde 689 öğrenci için Gençlik Programı düzenlenecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek. Öğrencilere katıldıkları her gün için 1.375 TL cep harçlığı ödenecek.
16.10.2026
16:37
Bingöl`de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl'de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplam 135 kişi İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında istihdam edilecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek.
16.10.2026
16:04
İstanbul`dan Bingöl`e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul'dan Bingöl'e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul Tuzla'daki öğrencilerin kendi elleriyle ördüğü atkılar ve yazdıkları notlar, Bingöl'ün Genç ilçesindeki Yayla Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine ulaştı. Genç İçin Bir Saat Derneği ve Minik Çocuklar Bingöl Grubu tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilere çanta, kırtasiye seti ve atkı hediye edildi.
16.10.2026
15:37
Bingöl`de kaç kişiye bir araç düşüyor?
Bingöl'de kaç kişiye bir araç düşüyor?
TÜİK, Eylül 2026'ya ilişkin araç istatistiklerini açıkladı. Bingöl'de kayıtlı araç sayısı artarken, kent nüfusu dikkate alındığında kaç kişiye bir araç düştüğü de ortaya çıktı. Peki, 282 bin 299 kişinin yaşadığı Bingöl'de her kaç kişiye bir araç düşüyor?
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın