KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Kasım 2025 Pazartesi
°C

Telefon dolandırıcılarına dikkat!

Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü, cep telefon dolandırıcılarına karşı vatandaşları uyararak, böyle bir durumda 'Alo 155 Polis İmdat' numarasını aramalarını istedi.

Telefon dolandırıcılarına dikkat!
28 ŞUBAT 2012 SALI 16:38
0
1508
0
AA aa

Eşine ait altınları bozup, telefon dolandırıcılarına havale etmeye çalışan A.Ç adlı şahıs polis ekiplerince son anda engellendi.

Edinilen bilgiye göre; Bingöl'de 155 polis imdat hattını arayan bir bayan, eşi A.Ç'nin evde bulunan altınları bozdurmak üzere alıp telefonla kendisini arayan şahıslara göndermek üzere evden ayrıldığı bilgisini vermesi üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Yan-Dol Büro amirliği görevlilerince çalışma başlatıldı.

A.Ç. ile ilgili bilgileri alan polis, zaman kaybetmeden şehir merkezinde bulunan ATM cihazları çevresinde A.Ç'yi aramaya başladı. Şahıs, bir bankaya ait ATM önünde telefonla konuşup para transferi yapmaya çalışırken ekiplerce bulundu. Polis ekipleri, evden aldığı altınları bozan ve kendisini arayan kişilere 7 bin 500 TL para transfer etmeye çalışan A.Ç'yi son anda engelledi.

Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, geçen hafta içinde telefon dolandırıcılarına 11 bin TL transfer eden bir başka vatandaşı, 8 bin TL daha transfer etmekten son anda kurtarmıştı.

TELEFON DOLANDIRICILARINA DİKKAT

Son dönemlerde Türkiye genelinde artan dolandırıcılık olaylarına karşı Emniyet yetkilileri, Kendilerini Vali, Kaymakam, Hâkim, Savcı, Komiser, Askeri rütbeli unvanlarını kullanarak, ev ve cep telefonlarını arayan, aradıkları kişilere ‘eşinizin rahatsız edildiği, taciz edildiği, kendilerinin bu şahısları yakalamak için çalışma yaptıklarını; Telefonunuzun sim kartının kopyalandığını, yüksek miktarda görüşmeler yapıldığını ve bu kişilerin tespitinin yapılabilmesi için para kontör göndermelerinin gerektiğini; Sizin ve başka vatandaşların cep telefonu numaralarıyla sizin adınıza teröristlerle görüşme yapılıyor biz bu şahısları tespit etmek için Türkiye genelinde operasyon yapacağız' diyerek para kontör talep eden;

Ayrıca, cep telefonlarına “Ödül Kazandınız” şeklinde mesaj gönderip, “yüklü miktarda para ödülü kazandığını ancak ödülü alabilmek için para kontör alıp şifresini göndermesi gerektiği” bahaneleriyle arayan kişilere itibar edilmemesi gerektiği, böyle bir durumla karşısında “Alo 155 Polis İmdat” veya en yakın polis merkezine bilgi vermeleri bu tür dolandırıcılık yapan kişilere karşı dikkatli olmaları gerektiği hatırlatıldı.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.11.2025
03:47
Vali Usta, Bingöl`ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Vali Usta, Bingöl'ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Bingöl'de İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'İstanbul ve Ankara'dan bile daha iyi durumda olduğumuz yönler var' dedi ve yürütülen çalışmaları aktardı.
23.11.2025
03:46
Bingöl`de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyonun devrilmesi sonucu maddi hasar meydana geldi.
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın