KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Tecavüze adı karışan uzman çavuş görevden alındı mı?

BDP Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili Baluken, Bingöl’de E.A. isimli çocuğun aralarında askerlerin de bulunduğu 8 kişinin cinsel istismarına uğramasını Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e sordu.

Tecavüze adı karışan uzman çavuş görevden alındı mı?
09 TEMMUZ 2013 SALI 16:35
0
2032
1
AA aa

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, E. A. isimli çocuğa yapılan cinsel istismarı Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na taşıdı.

Sorularının, Adalet Bakanı Sadullah Ergin tarafından, Anayasa'nın 98. ve TBMM İç Tüzüğü'nün 99. maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını isteyen Baluken: “Bingöl ilimiz Solhan ilçesi Hazarşah Köyü nüfusuna kayıtlı bulunan E.A. adındaki kız çocuğunun sekiz uzman çavuş tarafından cinsel taciz ve tecavüz maruz bırakılması tüm Türkiye kamuoyunda büyük tepkilere yol açmıştır. Bingöl, Diyarbakır, Siirt, Van, İstanbul ve diğer birçok ilimizde gelişen duyarlılık ile beraber demokratik tepki eylemleri gerçekleştirilmesine rağmen ilgili kamu kurumları adaletin yerini bulmasına yönelik yetersiz ve eksik çalışmalar ortaya koymaktadır. Bu yetersizlikler ve eksiklikler kamuoyundaki tepkinin artmasına ve adalete yönelik var olan güvensizliğin derinleşmesine yol açmaktadır” dedi.

Baluken soru önergesinde şu sorulara cevap aradı:

1. Sekiz uzman çavuş tarafından cinsel taciz ve tecavüze maruz bırakılan E. A. hakkındaki dava ne aşamadadır? Soruşturmaya ilişkin adli tıp raporları ve diğer deliller tamamlanmış mıdır? Bu rapor ve deliller neticesinde, söz konusu davanın iddianame hazırlıkları ne aşamadadır?

2. E.A'ya yönelik cinsel taciz ve tecavüz suçu işleyen sekiz uzman çavuştan biri kamuoyu tepkisi neticesinde tutuklanmıştır. Tutuklanan uzman çavuş dışındaki yedi uzman çavuşun aynı suçu işlemelerine rağmen serbest kalmasının gerekçesi nedir? Diğer yedi uzman çavuşun tutuklu yargılanmalarına yönelik E. A.'nın avukatlarının başvurusunun ret edilme gerekçesi nedir?

3. Cinsel taciz ve tecavüze adı karışan sekiz uzman çavuş görevden alınmış mıdır? Uzman çavuşlar görevden alınmamışsa, soruşturmanın salahiyeti açısından görevden alınmamalarının gerekçesi nedir? Söz konusu soruşturmanın sağlıklı bir şekilde ilerlemesi adına sekiz uzman çavuşu görevden almayı düşünüyor musunuz?

4. Cinsel taciz ve tecavüz olayına karışan sekiz uzman çavuş hakkında askeri yargı veya askeri makamlar tarafından açılmış adli veya idari bir soruşturma olmuş mudur? Böyle bir soruşturma başlatılmışsa ne aşamadadır?

5. Tüm Türkiye kamuoyu tarafından büyük tepki ile karşılanan cinsel taciz ve tecavüz olayına ilişkin soruşturmanın bu denli uzaması hakkında ne düşünüyorsunuz? Bakanlık ve hükümet olarak söz konusu insanlık dışı suçu kınamayı düşünüyor musunuz?

6. Lice'de karakol yapımına karşı demokratik tepkisini ortaya koyduğu için askerler tarafından yapılan saldırıda yaşamını yitiren 18 yaşındaki Medeni Yıldırım olayında ve Bingöl'de uzman çavuşlar tarafından cinsel taciz ve tecavüze uğrayan 16 yaşındaki E.A. olayında etkili soruşturma yürütülmemesi, adaletin yerine gelmesi için hükümetin yeterli adımları atmaması içerisinde bulunduğumuz barış sürecinin ruhuna aykırı değil midir? Toplumsal barış ve uzlaşı adına başlatılan çözüm sürecinde hükümetin bu eksik ve yetersiz yaklaşımları halkımızda sürece yönelik ciddi kaygıların uyanmasına neden olmaktadır. Söz konusu kaygıların giderilmesi ve çözüm sürecinin sağlıklı bir şekilde ilerleyebilmesi adına Kürt halkına yönelik insanlık dışı uygulamaların önüne geçilmesi ve adaletin tecelli ettirilmesi konularında çalışmalar yapmayı düşünüyor musunuz?

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Mücahit ZAZAOĞLU (@Misafir_14349)
10 Temmuz 2013 Çarşamba 00:23
bingölün ahlaki yapısı üzerinde üniversitede okuyan bdp li öğrencilerin büyük tahribatı var. önce baluken bingöldeki kendi kokuşmuş kızlı erkekli beraber kalınan pkk hücre evlerindeki cinsel istismarı önlesin ondan sonra konuşsun...
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın