KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2024 Cuma
°C

Tasarruf çağrısı!

Bingöl’de son günlerde baş gösteren susuzluk, halkı tedirgin ediyor. Giderek yayılan spekülasyonlar tedirginliği arttırırken, çalışmalardaki son durumu aktaran Belediye Başkanı Barakazi ise “Çözüm çabamız sürüyor ancak halkın da desteğine ihtiyaç var” dedi. Ek kaynak ve basınç sorununa ilişkin merak edilenleri de yanıtlayan Barakazi, tasarruf çağrısında bulundu.

Tasarruf çağrısı!
02 HAZİRAN 2014 PAZARTESİ 20:06
0
1506
0
AA aa

Kürük ve Metan isale hatlarındaki yetersizliğin giderek artmasıyla susuzluğun baş gösterdiği Bingöl merkezde, artan hava sıcaklığı bu tedirginliği daha da derinleştiriyor. Yeni Mahalle başta olmak üzere bazı mahallelerde giderek etkisini arttıran susuzluk yaz aylarında ciddi sıkıntıların yaşanacağı hissini oluştururken, halk arasında yayılan çeşitli spekülasyonlar da tedirginlikleri zirveye taşıyor.

HALK, SIKINTININ GİDERİLMESİNİ BEKLİYOR

Yeni yapılan depoların ve yenilenen su şebekesi hatlarının susuzluğu gidereceği beyanlarının soruna çare olmadığı kanaatini taşıyan vatandaşlar, hatların yenilenmesinden sonra suyun tazyik oranının düştüğünü de savunuyor.

Havaların ısınmasıyla artan su ihtiyacının Ramazan ayında daha da yoğunlaşacağını bildiren vatandaşlar: “Bu sıkıntı, temizlik sorununu da tetikliyor. Yeni kaynak takviyesi, hatların kontrolü ve diğer tedbirler alınmadığı sürece bu sıkıntı devam edeceğe benziyor. Belediyenin bu konuda acil bir çözüm üretmesini bekliyoruz. Aksi halde özellikle Ramazan ayında yine taşıma suyla değirmen döndürülmeye çalışılır. Bu halk da bunu hak etmiyor. Bingöl su kaynaklarının bol olduğu bir şehir iken su sorunu yaşaması kabul edilemez” değerlendirmelerinde bulunuyor.

BARAKAZİ, BASINÇ SORUNUNUN SEBEBİNİ AÇIKLADI

Vatandaşların talep ve tepkileri üzerine görüşleri alınan Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, altyapı çalışmaları kapsamında Yeşilyurt, Mirzan ve Yeni Mahalle'de yeni abone bağlantı çalışmalarının devam ettiğini, basın sorununun da bundan kaynaklandığını söyledi.

Barakazi: “Bu mahallelerde hem eski hatlar aktif, hem de yeni bağlantı çalışmaları var. Her iki hat da aktif olduğu için basınç düşüyor. Abone bağlantıları tamamlandığında eski hatlar iptal edilecek ve basınç sorunu da giderilmiş olacak. Bu sıkıntının sebebi budur” dedi.

KÜRÜK'E TAKVİYE KAYNAK AKTARIMI

Su kaynaklarının verimli kullanılması için çalışmaların devam ettiğini kaydeden Başkan Barakazi, ek kaynakların takviyesi için de temasların devam ettiğini söyledi.

Kürük'teki ek kaynakların Haziran ayı içerisinde takviye edilmesi için görüşmelerin devam ettiğini ifade eden Barakazi: “İnşallah Ramazan ayına bırakmaksızın ek kaynakları takviye ederek sorunu minimum seviyeye çekmiş olacağız. Bu hususta köylülerle görüşmelerimiz devam ediyor. Yakında sonuca ulaşmış olacağız” dedi.

HALI YIKAMA VE BAHÇE SULAMA SORUNU!

Bingöl'e gelen suyun doğru kullanılması durumunda bu kadar sorun yaşanmayacağını da anlatan Barakazi, halkın bu hususta duyarlılık göstermesi gerektiğinin de altını çizdi.

Havaların ısınmasıyla birlikte bayanların halı yıkamaya başladığını ve mahallelerdeki kontrollerde ilginç durumlarla karşılaştığını anlatan Barakazi: “Halı yıkama ve bahçe sulama işinin kontrollü yapılmaması sıkıntıyı tetikliyor. Mahalleleri dolaşırken hortumu açık vaziyette bırakan bayanlarımızı gördük. Su boş yere akıyor ama kimse de müdahale etmiyor. Yine akşam saatlerinde hortumu bahçesine bırakıp sabaha kadar suyu açık bırakanlar var. Bu israftır, günahtır. Akşam depoların dolması lazım ki, gün içerisinde sıkıntı olmasın. Ama bilinçsiz tüketim yüzünden depolar bile doldurulamıyor. Bu konuda da halkımızın bir özeleştiri yapması ve israftan kaçınması lazım. İsrafı önlediğimizde inanıyorum ki sıkıntılar daha da azalacak. İnşallah ek kaynakları aktardığımızda bu soruna bir çare üretmiş oluruz. Burada halkımızdan da destek beklediğimizi ifade etmek istiyorum” diye konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
17.05.2024
09:35
Bakan Tekin, mülakatların detaylarını açıkladı
Bakan Tekin, mülakatların detaylarını açıkladı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, atamalarda yapılacak olan mülakatların nasıl yapılacağını katıldığı bir televizyon programında açıkladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın