KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Ekim 2026 Perşembe

Tasalı, saldırıları kınadı

Partilerine yapılan saldırıları kınayan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı, olayın neden aydınlatılmadığını sordu.

Tasalı, saldırıları kınadı
26 ARALIK 2013 PERŞEMBE 08:24
0
2393
0
AA aa

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Tasalı, partilerinin Silopi ilçe teşkilatı kurucu üyelerinden Salih Gök'ün evine yapılan bombalı saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

Bu ve buna benzer saldırıları menfur saldırı olarak nitelendiren ve saldırıları yapanları şiddetle kınayan Tasalı, tek tesellilerinin bu saldırıda can kaybının yaşanmaması olduğunu belirterek, daha önce de benzer birçok saldırının parti binalarına, üyelerine ve mütedeyyin insanların evlerine yapıldığını hatırlattı.

Bu saldırıların hiçbirinin failleri yakalanmadığına iddia eden Tasalı: “Yapılan bu saldırıların failleri yakalanmış olsaydı, belki bugün bu saldırılar yapılmayacaktı. Failleri yakalanmayan her bir saldırı, saldırganları daha bir cesaretlendirmekte ve yeni saldırılara davetiye çıkarmaktadır Saldırıları yapanlar ne kadar suçluysa bu saldırganları yakalamayan kolluk ve güvenlik kuvvetleri de bir o kadar suçludur” dedi.

‘Bingöl'den saldırganlara ve saldırıların faillerini yakalamayıp seyredenlere şunu hatırlatmak isteriz' diyen Tasalı: “Bu tutumunuz halkımızın vicdanında mahkûm edilecektir. Tarih ve halkımız sizleri asla affetmeyecektir. Zira bu saldırılarla HÜDA-PAR'ın hızla yükselen çıtasını engellemek ve Müslüman bölge halkıyla bütünleşip onların teveccühlerini kırmak için yapıyorsanız, şimdiye kadar yanıldığınız gibi bundan sonrada yanılacak, bölge halkına zarar vererek, onların nefretini ve öfkesini kazanmaktan başka bir netice elde etmeyeceksiniz. Bunlar beyhude çabalardır. Yine bu saldırıları yapanlar, sözde Kürt halkının gasp edilmiş haklarını elde etmek için yaptıklarını söylüyorlar. Bizde kendilerine şunu hatırlatmak isteriz, Müslüman Kürt halkının tarihinde, töresinde ve geleneğinde böylesi alçaklıklara yer yoktur” ifadelerini kullandı.

“HÜDA PAR'a ve üyelerine yapılan saldırıların failleri neden bulunmuyor? Yakalanmıyor?'' sorularını soran Tasalı: “Partimize yönelik gerçekleşen bunca saldırıların faillerinin yakalanamaması bizce şüphe ile bakılması gereken bir konudur. İlgili birimlerin, bu olayı bir an önce aydınlatması, faillerin yakalanarak mahkemede hesap vermesi ve vicdanları rahatlatması gerekir. Aksi halde töhmet altında kalacaktırlar” diye konuştu.

Tasalı, saldırıların, halkın kendilerine olan teveccühünü kırmayacağı ve saldırıların partilerinin hızlı yükselişini engelleyemeyeceğini sözlerine ekledi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.10.2026
23:41
Bingöl`de kasımın ikinci yarısına dikkat!
Bingöl'de kasımın ikinci yarısına dikkat!
28 Ekim tarihli kar tahmin haritasında Doğu Anadolu'daki iller öne çıktı. Bingöl için 45 günlük hava tahmininde ise kasımın ikinci haftasından itibaren sıcaklıkların düşmesi, 16-18 Kasım tarihlerinde kar ve yağmur geçişlerinin yaşanması bekleniyor. Özellikle Karlıova ve yüksek kesimlerde kış hazırlıklarının tamamlanması önem taşıyor.
28.10.2026
23:00
'Din hizmetleri yalnızca ibadetle sınırlı değil'
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Hafız Osman Şahin, Bingöl'de din görevlilerine seslendi. Şahin, din hizmetlerinin toplumun her kesimine ulaşması gerektiğini vurgularken sahada karşılaşılan sorunların takip edilmesi ve çözüm üretilmesi çağrısında bulundu.
28.10.2026
13:33
Türkiye`nin en yaygın 10 soyadı… Bingöl`de hepsi var…
Türkiye'nin en yaygın 10 soyadı… Bingöl'de hepsi var…
Türkiye'de milyonlarca kişinin taşıdığı soyadları açıklandı. Listede yer alan 10 soyadının tamamının Bingöl'de de kullanılması dikkat çekti. Peki sizin soyadınız da o listede mi?
28.10.2026
13:07
ÖSYM 2027 sınav takvimi: YKS, KPSS, ALES ve DGS tarihleri belli oldu
ÖSYM 2027 sınav takvimi: YKS, KPSS, ALES ve DGS tarihleri belli oldu
Üniversiteye giriş, kamu personeli alımı ve akademik kariyer hedefleyen adayların beklediği 2027 sınav takvimi açıklandı. YKS 19-20 Haziran'da, KPSS A Grubu oturumları eylül ayında yapılacak. ALES ve DGS tarihleri de belli oldu.
28.10.2026
12:53
M. Fatih Atalay`dan 2 ciltlik Bingöl ve Siyaset Tarihi
M. Fatih Atalay'dan 2 ciltlik Bingöl ve Siyaset Tarihi
Bingöl ve çevresinin son 500 yıllık toplumsal ve siyasi geçmişini ele alan, 1.200 sayfalık eser satışa sunuldu. Beş yıllık titiz bir çalışmanın ürünü olan kitapta, Meclis-i Mebûsan'dan günümüze seçimler, milletvekilleri, senatörler, belediye başkanları ve yerel yöneticilere ilişkin kapsamlı bilgilere yer veriliyor. Eserin ilk tanıtım ve imza programı 6 Kasım'da Bingöl'de düzenlenecek.
28.10.2026
12:12
Bingöl`den Cezayir`e 37 bin tonluk ihracat!
Bingöl'den Cezayir'e 37 bin tonluk ihracat!
Karlıova'daki Kaynarpınar sahasında üretilen manyetit demir cevheri, İskenderun Limanı üzerinden Cezayir'e gönderildi. Prodem Mining'in gerçekleştirdiği ilk ihracat, Bingöl'ün yer altı kaynaklarını uluslararası demir-çelik sanayisiyle buluşturdu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın