KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Kasım 2025 Cumartesi
°C

Tasalı: 6-7 ekim'de vahşet yaşandı

Geçtiğimiz yıl 6-7 Ekim 2014 tarihinde Diyarbakır’da yaşanan olayların yıl dönümü dolayısıyla yazılı basın açıklaması yapan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı: “6-7 Ekim’de bu topraklar üzerinde tarihte eşi benzeri görülmemiş bir vahşet yaşandı” dedi.

Tasalı: 6-7 ekim`de vahşet yaşandı
07 EKİM 2015 ÇARŞAMBA 21:23
0
1820
0
AA aa

 HDP'nin çağrısı üzerine sokağa dökülen çetelerin, ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti Yasin Börü ve arkadaşlarını katlettiğini anımsatan Tasalı, “Bu vahşete sebep olanları, öncesinde çetelere sokaklara çıkmaları için çağrılar yaparak destek ve teşvik edenleri, yine bu vahşet karşısında kör ve sağırları oynayanları, görevlerini suiistimal eden sorumsuz yetkilileri kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

Tasalı, “Zira bu saldırılarda sadece Kurban eti dağıtan Yasin ve arkadaşları değildi, aynı zamanda İslami kıyafet ve kimliklerinden dolayı da onlarca mütedeyyin vatandaşımızda bu çetelerin saldırası sonucu yaralandı veya öldürüldü. Bu saldırıların asıl hedefi bölgenin mütedeyyin/Müslüman halkını imhaya yönelikti. Yine bu vahşet günlerinde ölümlerin yansıra maddi zararın ve yıkımın yanında birçok İslami STK, HÜDA PAR'ın 20'e yakın il ve ilçe teşkilatı, yüzlerce araç, ev ve işyeri de çetelerin saldırısı sonucu büyük hasar gördü ve kullanılamaz hale getirildi. Elbette ki Şehit Yasin Börü ve arkadaşlarının davası Diyarbakır'da ve bölgede bitirilmek istendi. Bir baskın ve operasyon ile bu davanın karakterini yok etmek için vahşice bir katliam girişimi oldu. Ancak Allah'ın inayetiyle Yasin Börü ve arkadaşlarının izzeti ve davaya olan aşkı ile bu katliam engellendi” diye konuştu.

Ülkenin ve dünyanın birçok bölgesinde Yasin ve arkadaşlarının misyonu etrafında Müslümanlar kenetlendiğini kaydeden Tasalı, şunları söyledi: “Yarım bırakmış olduğu ve uğruna öldürüldüğü “Yoksullara Kurban Eti Dağıtım” görevini sürdürdüler. Yine Şehit Yasin ve arkadaşlarının vahşice/mazlumca şehadetleri bir dönüm noktası oldu. Kerbela faciası ve Kahramanı Şehid Hz. Hüseyin gibi, bir sembole dönüştü. Zalimlerin süret-i haktan gözüken sahte/yapmacık/ikiyüzlü/yalancı karakterlerini ortaya çıkardı, mazlumların uyanışına vesile oldu. Şehitlerin mübarek kanları yakın zamanda Türkiye'de ve dünyanın birçok bölgesinde Müslümanların yakınlaşmasına, kaynaşmasına, uyanışına ve birliğine vesile olacaktır. Bu hayırlı netice şehitlerin kanlarının bereketi sayesinde oldu. İnşallah! Temennimiz odur ki; bu topraklar üzerinde ve İslam coğrafyasında bir daha böylesi vahşetlerin yaşanmamasıdır. Rabbim yaşatmasın, yaşatmaya çalışanlara Allah fırsat vermesin. Yine temenni ediyoruz ki bu vahşetin yaşadığı günde  ‘devlet olmanın' gereğini yapmayan sorumsuz yetkililerin bu olaylardan dersler alarak halkın can ve mal güvenliği için gerekli önlemleri alırlar, onun için hassasiyet gösterir. Devlet, sorumsuz yetkileri, katil zanlılarını ve vahşetin azmettiricilerini hukuk ve yargı önüne tez zamanda çıkarıp, maktul yakınlarının beklemiş olduğu adaletin ortaya çıkması içi caba harcar. Herkesten adaletin tecellisi için çaba ve gayret bekliyoruz.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
21.11.2025
13:33
Jandarma`dan Bingöl`de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Jandarma'dan Bingöl'de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Bir haftada 15 olaya müdahale edildi: Uyuşturucu madde ele geçirildi, 18 şüpheli yakalandı.
21.11.2025
12:53
Bingöl`de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çalıştığı inşaatın çatısından düşen bir işçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın