KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Kasım 2025 Pazar
°C

Tarım'dan sevk uyarısı

Bingöl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, hayvan sevkleriyle ilgili açıklamada bulundu.

Tarım`dan sevk uyarısı
12 TEMMUZ 2012 PERŞEMBE 05:42
0
1391
0
AA aa

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, Bakanlığın Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünün 12.06.2012 tarih ve 1966 sayılı yazıları doğrultusunda, Bingöl'de canlı hayvan ticareti yapan ve besicilik yapan yetiştiricilerin Trakya bölgesine (İstanbul'un Avrupa Yakası Dahil) yapılacak hayvan sevkleri aşağıda belirtilen şartlara bağlı olarak yapılması gerekmektedir” denildi.

1. Trakya'ya sevk edilecek hayvanlar doğumlarından itibaren işletme değiştirmemiş olacak ya da müracaat tarihinden en az 3 (üç) ay öncesinden itibaren işletmede bulunmaları gerekmektedir.

2.Trakya'ya hayvan sevk edecek yetiştiricilerin sevk tarihinden en az 4 (dört) ay öncesinden bağlı olduğu il/ilçe müdürlüklerimize müracaatta bulunması gerekmektedir.

3.Trakya'ya hayvan sevki sadece yetkilendirilmiş resmi veteriner hekimlerce yapılacaktır.

4.Hayvanların sevkinin yapılacağı işletmenin 10 (on) km. Çevresinde en az 3 (üç) aydır şap hastalığı görülmemiş olacaktır.

5.Sevk edilecek hayvanlar sevk tarihinden önceki 30 (otuz) gün süreyle karantina altında tutulacaktır.

6.Karantina işleminin tüm sorumlulukları yetiştiriciye ait olacaktır.

7.Karantina süresince bütün hayvanlar şap hastalığı etkeni yönünden teste tabi tutulacaklardır.

8.Test ücretleri hayvan sahipleri tarafından karşılanacaktır.

9.Test sonucunda şap hastalığının etkeni tespit edilen hayvanların sevkine izin verilmeyecektir.

10.Sevki yapılacak hayvanların sevk gününde şap hastalığı yönünden herhangi bir belirtisi olmayacaktır.

11.Hayvanlar bulundukları işletmeden yüklemenin yapılacağı yere nakledilirken şap hastalığına maruz kalmamış olacaklardır.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.11.2025
03:47
Vali Usta, Bingöl`ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Vali Usta, Bingöl'ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Bingöl'de İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'İstanbul ve Ankara'dan bile daha iyi durumda olduğumuz yönler var' dedi ve yürütülen çalışmaları aktardı.
23.11.2025
03:46
Bingöl`de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyonun devrilmesi sonucu maddi hasar meydana geldi.
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın