KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ekim 2026 Perşembe

Tarımdan kapama meyve bahçesi projesi

İl Tarım Müdürlüğü tarafından elma, ceviz ve kiraz çeşitlerden oluşan ürünler üzerine demonstrasyon amaçlı projeler hazırlanacağı bildirildi.

Tarımdan kapama meyve bahçesi projesi
20 EKİM 2010 ÇARŞAMBA 09:11
0
5477
0
AA aa

İl Tarım Müdürlüğü, İl Özel İdaresi destekli olarak hazırladığı 2011 yılı kapama meyve bahçesi projesi kapsamında elma, ceviz ve kiraz çeşitlerden oluşan meyvelerden dağıtım yapacak.
Proje ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
Amaç: İlimizin iklimi, meyve yetiştiriciliği açısından uygun olduğundan yeteri finansal kaynak bulunması halinde ilimizde meyveciliğin gelir getirici bir faaliyet olarak yaygınlaştırılması ve dolayısı ile üretim ve istihdamın geliştirilmesi amaçlanmaktadır.
Kapsam: Bingöl İli Merkez ve Köyleri, Adaklı, Genç, Karlıova, Kığı, Solhan, Yayladere ve Yedisu İlçe Merkez ve Bağlı Köylerde Kapama Elma, Kiraz ve Ceviz Bahçeleri tesis edilecektir. Kapama Ceviz Bahçesi Projesi, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından arazi toplulaştırma uygulaması yapılacak olan Bingöl İli Merkez İlçesine bağlı köylerde uygulanmayacaktır. Karlıova İlçesi ve bağlı köylerde sadece Kapama Elma Bahçesi Projesi uygulanacaktır.
Genel şartlar:
-Elma ve kiraz bahçelerinin tesisi için en az 5 dekar, ceviz bahçesi tesisi için en az 10 dekar ve üzeri alanlar desteklenecektir.
-Proje başvuruları 18 Ekim 2010-12 Kasım 2010 tarihleri arasında İl Tarım Müdürlüğü ve İlçe Tarım Müdürlüklerine (Kurum tarafından istenen belgeler tamamlanmış olarak ) başvurabilirler.
-Süresi içinde yapılmayan başvurular ile posta yoluyla vs. yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
-Talebin fazla olması durumunda desteklenecek başvuru sayısı İl/İlçe Müdürlüklerine ayrılan kontenjan oranları alan bazlı olarak kura ile belirlenecektir. Ayrıca desteklenecek projelerin yarısı kadar kura ile yedek proje belirlenecektir. Asil başvurulardan herhangi birinin vazgeçmesi durumunda yerine 1'inci yedekten başlamak üzere yeni projeler desteklenecektir.
-Desteklenecek projelerin yaklaşık maliyetinin % 40'ı çiftçi, % 60'ı ise İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından karşılanacaktır.
-Desteklenecek projeler belirlendikten sonra çiftçiler, İl/İlçe Müdürlükleri tarafından belirtilen süre içerisinde açılacak olan banka hesabına proje katkı payı olan yaklaşık maliyetin % 40'ını yatırdıklarına dair banka dekontlarını İl /İlçe Müdürlüklerine teslim edeceklerdir. Proje katkı paylarını belirtilen süre içerisinde yatırmayan çiftçiler başvurularından vazgeçmiş sayılacaktır.
-Projenin ilanından fidan teminine kadar geçen süre içerisinde talimatta belirtilmeyen

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.10.2026
19:38
Bingöl`de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı
Bingöl'de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan 1 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.
14.10.2026
19:12
DEM Parti`den zam tepkisi:
DEM Parti'den zam tepkisi: 'Ulaşım haktır'
Bingöl Belediyesi DEM Partili Meclis Üyeleri, toplu taşıma ücretlerine yapılan zamma muhalefet şerhi koyduklarını belirterek belediyenin kendi araçlarıyla toplu taşıma hizmeti sunmasını ve dar gelirli vatandaşlarla öğrencileri koruyacak destek mekanizmaları geliştirmesini istedi.
14.10.2026
18:24
Karlıova SYDV Türkiye genelinde ilk 10`a girdi
Karlıova SYDV Türkiye genelinde ilk 10'a girdi
Bingöl'ün Karlıova ilçesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Türkiye genelindeki 973 vakıf arasında 10'uncu sırada yer aldı. Başarıda emeği bulunan vakıf personeline Kaymakam Abdulselam Bıçak tarafından teşekkür belgesi verildi.
14.10.2026
18:11
Bingöl`de Şehir İçi Ulaşıma Zam: Tam Bilet 35 TL Oldu!
Bingöl'de Şehir İçi Ulaşıma Zam: Tam Bilet 35 TL Oldu!
Bingöl'de şehir içi toplu taşıma ücretleri 2026 yılı içerisinde üçüncü kez artırıldı. Şubat ayında 25 TL'ye, haziranda 28 TL'ye yükseltilen tam bilet ücreti, son zamla birlikte 35 TL'ye çıktı. Yılın başından bu yana tam biletteki artış yaklaşık yüzde 85'e ulaştı.
14.10.2026
12:57
12Bingölspor`un kupa maçı 27 Ekim`de
12Bingölspor'un kupa maçı 27 Ekim'de
Ziraat Türkiye Kupası 3. eleme turunda 12Bingölspor'un rakibi Corendon Alanyaspor oldu. Bingöl temsilcisi, 27 Ekim Salı günü saat 20.30'da Alanya Oba Stadyumu'nda tur bileti için sahaya çıkacak. Yeşil-beyazlılar, Süper Lig temsilcisi karşısında kupada yoluna devam etmeyi hedefliyor.
14.10.2026
11:15
Hüdayi Vakfı:
Hüdayi Vakfı: 'Toplumsal çürümeyi kabullenmiyoruz'
Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, yayımladığı bildiride fon krizinden yolsuzluk ve torpile, eğitim sisteminden sanal kumara kadar birçok başlıkta sert eleştiriler yöneltti. 'Suçlular ve sorumlular hesap vermeden kimse güvenden söz edemez' diyen vakıf, kamu kurumlarına ve denetim mekanizmalarına çağrıda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın