KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Ekim 2026 Cumartesi

Tapu sorunu çözülüyor

Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, davalardan vazgeçilmesinin uygun olduğuna ilişkin görüş bildirdi. Saray, Şehit Mustafa Gündoğdu ve Karşıyaka mahallelerindeki tapu işlemlerindeki sorun ortadan kalkıyor.

Tapu sorunu çözülüyor
24 HAZİRAN 2016 CUMA 01:27
0
2891
0
AA aa

Bingöl'ün Saray, Şehit Mustafa Gündoğdu ve Karşıyaka mahallelerindeki tapu sorunu çözüme kavuşuyor. Üç mahallede bulunan ve şahıslar adına tescilli olup, orman mülkiyetinde olduğu iddiası ilgili mahkemelerce tapu kütüklerine konulan şerh ile üçüncü kişilere devir yasağı getiren ihtiyati tedbir kararına konu olan ve hala davaları devam eden taşınmazlarla ilgili Maliye Bakanlığı son noktayı koydu.

DAVALARDAN VAZGEÇİLİYOR

Konuyla ilgili yazılı basın açıklaması yapan AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven, Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün 20 Haziran 2016 tarihli ve 17739 sayılı yazıları ile davalardan vazgeçilmesinin uygun olduğuna ilişkin görüş bildirdiğini bildirdi.

Seven, “Böylece özellikle Saray, Şehit Mustafa Gündoğdu ve Karşıyaka mahallelerinde bulunan ve bir kısmının üzerinde kat mülkiyetleri oluşturulan ve 10 yılı aşkın süredir kentsel dönüşüm, satış, devir, ipotek vb. gibi işlemlerde konu edilemeyen taşınmazların işlemleri çözüme kavuşmuştur. Özellikle deprem kuşağında yer alan ilimizde bu sorunun çözülmesi ile kentsel dönüşüm ivme kazanacak ve vatandaşlarımız daha güvenli ve konforlu konutlara sahip olacaktır. Bu güne kadar konunun çözümüne yönelik olarak göstermiş oldukları hassasiyet ve desteklerinden dolayı Ak Parti Genel Başkan Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz'a şükranlarımızı sunarız” ifadelerini kullandı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.10.2026
16:02
Bingöl OSB`de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl OSB'de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nde Müteşebbis Heyet yönetiminden genel kurul modeline geçiş kararı alındı. Yeni dönemde özel sektörün ve yatırımcıların yönetimde daha etkin rol üstlenmesi, OSB'nin sorunlarının çözümü ve yeni yatırımların önünün açılması hedefleniyor.
24.10.2026
15:47
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Mahalle muhtarlarıyla buluşmasında devam eden belediye hizmetlerini, mahallelerin öncelikli ihtiyaçlarını ve planlanan projeleri değerlendiren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Bizim ortak paydamız Bingöl, önceliğimiz ise hemşehrilerimizin huzuru ve mutluluğudur' dedi.
24.10.2026
15:18
ATAKDER`den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER'den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER Bingöl İl Başkanı Menderes Güner, afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı bir toplum oluşturmak amacıyla kurumlar, siyasi temsilciler ve esnafla bir araya geldi. Güner, afetlere karşı hazırlıklı bir toplum oluşturmak için risk tespiti, bilinçlendirme ve gönüllülük çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi.
24.10.2026
14:54
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
1945'te Bingöl'de başlayan bir ömür, ilme, eğitime ve kültürel mirasa adanmış çalışmalarla iz bıraktı. Bingöl Üniversitesi önceki dönem Rektör Yardımcılarından ve İlahiyat Fakültesi eski dekanlarından Prof. Dr. Abdülaziz Beki'nin vefatı, akademi camiasını ve sevenlerini yasa boğdu.
24.10.2026
14:44
Bingöl`de yakalanan 29 şüpheliden 3`ü tutuklandı
Bingöl'de yakalanan 29 şüpheliden 3'ü tutuklandı
Operasyonlarda 577 paket gümrük kaçağı sigara, uyuşturucu maddeler, ruhsatsız tüfek, 6 kesici alet ve hassas terazi ele geçirildi.
24.10.2026
14:26
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Bingöl dahil 10 ilde düzenlenen 'Patinaj' operasyonunda 15 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 12'si tutuklanırken, hesaplarındaki toplam işlem hacminin 226 milyon lirayı aştığı belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın