KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Kasım 2025 Cumartesi
°C

Tan: kalleş saldırıyı kınıyoruz

Diyarbakır Çınar'da 1’i polis 6 kişinin hayatını kaybettiği, 39 kişinin de yaralandığı saldırıya ilişkin açıklama yapan Bingöl Şehit Aileleri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Başkanı Naim Tan, “Diyarbakır Çınar’da önceki gece meydana gelen haince kalleşçe yapılan saldırıyı lanetliyoruz” dedi.

Tan: kalleş saldırıyı kınıyoruz
15 OCAK 2016 CUMA 22:47
0
1423
0
AA aa

Emniyet Amirliği ve emniyet mensuplarının ailelerinin bulunduğu lojmanlara düzenlenen saldırıyı ‘kahpece yapılan bir saldırı' olarak nitelendiren Tan, “Emniyet Amirliği ve Emniyet mensuplarının ailelerinin bulunduğu lojmanlara düzenlenen bu terör saldırısı kalleşçedir. Bu hain terör saldırısı sonucu hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve ülkemize başsağlığı diliyorum. Hain saldırıda yaralanan ve tedavileri süren yaralı emniyet mensuplarımıza ve vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum” dedi.

“AKADEMİSYENLER İÇİN AÇILAN SORUŞTURMALAR YERİNDE BİR ADIM”

Bölgede yaşanan çatışmalar üzerine açıklamalarda bulunan akademisyenlerin bildirisine de tepki gösteren Tan, şunları söyledi: “Varlık sebebi ülkemizi  bölmek olan eli kanlı PKK terör örgütü  Diyarbakır dahil olmak üzere birçok ilimizi savaş alanına çevirmiş olan aşağılık katiler, taşeronluğunu yaptıkları karanlık odakların kanlı emellerine hizmet etmekte, vazife başındaki güvenlik güçlerimize saldırmaktadırlar. Her taraf kan gölüne dönmüş iken sözde 'akademisyen' diye geçinen PKK terör örgütü taraftarları kalkmış terör örgütünü suçlaması ve kınaması gereken yerde maaşını aldıkları ve ekmeğini yedikleri devletimizi suçlamaktadırlar. Akademisyenler hakkında açılan soruşturmayı yerinde bir adım olarak görüyoruz. Bir yandan devletimizden maaş alırken diğer yandan terör örgütü propagandası yapan vatan hainlerinin görevinden men edilmesini talep ediyoruz. Bu hainliğin yanlarına kalmamasını temenni ediyoruz.” 

“DEVLETİMİZE BAĞLILIĞIMIZI GÖSTERECEĞİMİZ ZAMANLARDIR”

Ülkenin zor günlerden geçtiğini ifade eden Tan, “Terör Örgütü PKK'nın bölgede sergiledikleri hainliklere karşı halk olarak devletimizin yanında olmamız gereken süreçten geçiyoruz. Vicdan sahibi her bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, devletine olan bağlılığını göstermelidir. Ülkemizin birliği, beraberliği ve bütünlüğü için teröre karşı tepkimizi en sert şekilde ortaya koymamız gerekmektedir. Aksi takdirde yarın geç olabilir. Son zamanlarda bölgemizde yaşanan terör olaylarını bir kez daha sert bir şekilde nefretle şiddetle kınıyoruz. Şehitlerimize  Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve ülkemize başsağlığı diliyor, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
21.11.2025
13:33
Jandarma`dan Bingöl`de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Jandarma'dan Bingöl'de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Bir haftada 15 olaya müdahale edildi: Uyuşturucu madde ele geçirildi, 18 şüpheli yakalandı.
21.11.2025
12:53
Bingöl`de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çalıştığı inşaatın çatısından düşen bir işçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın