Bingöl'de ticari taksilerin uygun fiyatta yapılan taşımacılığı giderek suiistimal ediliyor. Birden fazla yolcu alan taksiler adeta dolmuş niyetine çalışıyor! Vatandaşlar rahatsız ama alternatif yok! Peki, kim neden denetlemiyor?
Bingöl'de yok olmaya yüz tutan ve ‘3 TL'ye taksi' uygulamasıyla can bulduktan sonra yoğun bir talep gören ticari taksilerin sayısı her geçen gün artarken, son dönemlerde baş gösteren sıkıntılar ise çaresiz kalan vatandaşı bezdirdi.
BİRDEN FAZLA YOLCU ALINIYOR!
Çarşı-Düzağaç arası 20-25 TL'ye yolcu taşıyan ticari taksiler, aynı güzergâha giden birden fazla yolcuyu aynı araca bindirirken, zaman zaman yolda el kaldıranları da araçta müşteri varken alıyorlar. Yolcu alırken araçtaki yolcuya ‘alabilir miyim' deyip cevabını alamadan yolcuyu alan ticari taksiler, adeta bir taksi-dolmuş formatında çalışıyor. Alınan her yolcudan da ayrı ayrı ücret alarak bir ücretle yapacağı seyahati 2 veya 3 yolcuyla tamamlıyor.
BAYRAM: SUHİSTİMAL ÇOK, DENETİM YOK!
Yaşananlara ilişkin görüşleri alınan Bingöl Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Bayram, Bingöl merkezde 11 taksi durağı bulunduğunu ancak birleşmeyle bu sayının yasal olmamakla birlikte 7'ye düşürüldüğünü söyledi.
Artan taksi sayısının ihtiyaca göre belirlendiğini ancak buna ilişkin bir denetim ve disiplin mekanizması bulunmadığını belirten Bayram: “Normalde bu tür satışlar yapılırken ilgili odanın görüşü alınır. Ama yıllardır bizden görüş alan yok. Plakalar satılır, kim nasıl çalışır bakılmaz! Geçtiğimiz zamanlarda Belediye ihale yaptı, belirli duraklar açtı, taksiler kurayla verildi. 10 taksi şeklinde duraklara dağıtıldı. Bunların çoğu da duraklarına gitmedi, duraklar birleştirilince bazı duraklarda yığılma oldu ve disiplin elden gitti. Kendim de bindim, adam ekstradan yolcu aldı. Hesabına gelmeyince in diyorlar. Bu memleket bunu hak etmiyor! Valilik ve Belediye'ye şikâyet edince de bir sonuç alınmıyor. Halince bir denetim ve disiplin olmayınca vatandaşlar da ‘şikâyet etsem ne olacak?' diyerek şikâyette bulunmuyor. Oysa plaka satış, durak ve diğer alanlarla ilgili Belediye denetimlerini yapmalı, yolcu alımı ve trafik seyriyle alakalı da İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü denetimlerini sıklaştırmalı. Denetim yok, disiplin yok. Kılık kıyafet ayrı sorun, müşteriyle diyalog problemli, saygısızlık diz boyu, ahlaksızlık desen var, araçta sigara içen var, ne yok ki! Araçlar o kadar hor kullanılıyor ki, temiz araç kalmadı neredeyse. Çoğunluğu adeta hurdaya dönüşmüş. Hunharca araç kullanıyorlar, sanırsınız ki rallideler. Geçiş üstünlüğü bunlarda sanki! Neden böyleler? Çünkü denetim yok, bir disiplin yok. İl Trafik komisyonunda sorunlar tartışılır ama orada kalır. Alınan kararlar da uygulanmaz!
“İHTİYAÇSA SATILSIN AMA EN AZINDAN DENETİMİ DE YAPILSIN”
Yeni taksi plakası ihalesine de dikkat çeken Bayram, plakaların yasaya uygun satılmadığını öne sürdü ve gerekçesini şu sözlerle sürdürdü: “Normalde yasa diyor ki, geçimini şoförlük yaparak kazananlara yapılması lazım. Ama bu maddeler göz ardı ediliyor ve özellikle yurtdışından insanlar ya da maddi durumu iyi olanlar ihaleyi alıyor ve plakasını kiraya veriyor, şoför esnafı ise yine açıkta kalıyor. Kira verilen araçlarla ilgili de bir sorgulama yapan yok. Plaka satışı ihtiyaçsa yapılmalı ama düzen olmadıktan sonra sadece gelir kapısı olarak görmek doğru değil. İhtiyaçsa satılsın ama en azından denetimi de yapılsın. Bu şehir bunu hak etmiyor!”
Allah alttaki iftira atanın yalanı yüzünden onu çarpsın işallah bingöl sokaklarında sende çocuklarında yamuk yumuk gez. Ali Bayram'ın ovadaki ne dönümünün kaç dönüm olduğunu biliyorsun nede o işgal dediğin derenin kaç dönüm oldugunu biliyorsun. Hepsi iftira. Ali bayram senin gibi zeka geriliğine de sahip değil. Dereyi alamayacağını da biliyor. Yasal olarak mümkün değil. Duraklardan para alıyor diyorsun işgal etmiş diyorsun! Tek bir duragı var o da hakkı alacak tabi. Bir tek o mu alıyor? belli 30-40 daire ugruna kendini arsası ile satanlardansın. O imar da babanızın goruna ... Dursun bak
bingölde trafik polisi yok,zabıta trafik yok,hele denetim hiç yok,ticari taksi kullananlar da hiç kural yok saygı yok mademki bunlar birden fazla müşteri alıyorsa yetkili birimler nerde niye görevlerini yapmıyor ,zabıta trafik,trafik polisi,esnaf sanatkarlar oda başkanı,belediye başkanı,bunlar hepsi bu işten sorumludur gereği neyse yapılsın.
Ben belediyenin yerinde olsam su adamin tekelinde donen bingol taksi ve diger duraklari bunlardan alir, belediyenin menfaatine calistirirdim bunların yillardir duraga giris cikis parası adi altinda aldigi paralar gunluk aldiklari durak paralari cezalar v.sler... kendi duraklarındaki emekcilerin calisanlarinin sigortalarini yapmaz 2 3 krs para vermezler bundan kaçarlar medyadan dusmemek icin unutulmamak icin is yapiyor gorunmek icin haber yaparlar yatacak yeriniz yok yeriniz
Bingöl de Metrobüs otöbûs değil acilen DOLMUŞ tüm mahallelere verilirse çözüme kavuşur trafik tarafından şöförlerin sigortasız çalıştırılmasının yasak ve cezaya tutulmalı
Taksi ile ilgili sorunları sıralasak duble yol olur. Haberde taksi esnafı ile yaşanan sıkıntılar yazılmış bunlara ek artık taksiciler müşterinin değilde kendi güzergahlarına göre müşteri alıyor. Büyükşehirlerde ki duyduğumuz müşteri seçme olayları artık Bingöl'de de patlak vermiş durumda!
Kesinlikle Ali Bey haklı ve az bile söylüyor. Trafiği alt üst eden, yolcudan (rayiçi bilmeyenler) kafasına göre fazla para alan, Örneğin Merkezden Genç ilçesine taksinin yakacağı 30-40 tl arasıdır ama 130-150 liradan aşağı gitmiyorlar. Bunlara bir dur denilmeli. Vatandaş olarak Kesinlikle Trafik Şube Müdürlüğünden taksilerin, Şehiriçi hat minübüslerin ve Okul servislerinin sürekli denetlenmesini istiyoruz.
Bingöl'de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de Yukarı Çavuşlar köyünün 7,5 kilometrelik yolu sıcak asfaltla yenilendi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yolu inceleyen Vali Cahit Çelik, kuzey ilçelerine hizmet verecek saatte 120 ton kapasiteli yeni asfalt plentinin ihalesine gelecek hafta çıkılacağı müjdesini verdi.
16.10.2026
22:52
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
TÜİK'in açıkladığı ölüm istatistiklerinde Bingöl'ün sırası dikkat çekti. Kentte bir yılda bini aşkın kişi hayatını kaybederken, komşu illerle arasındaki fark da ortaya çıktı. Peki, Bingöl Türkiye genelinde kaçıncı sırada yer aldı, zirvede hangi şehirler var?
16.10.2026
16:55
Bingöl'de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl Üniversitesi ile İŞKUR iş birliğinde 689 öğrenci için Gençlik Programı düzenlenecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek. Öğrencilere katıldıkları her gün için 1.375 TL cep harçlığı ödenecek.
16.10.2026
16:37
Bingöl'de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplam 135 kişi İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında istihdam edilecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek.
16.10.2026
16:04
İstanbul'dan Bingöl'e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul Tuzla'daki öğrencilerin kendi elleriyle ördüğü atkılar ve yazdıkları notlar, Bingöl'ün Genç ilçesindeki Yayla Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine ulaştı. Genç İçin Bir Saat Derneği ve Minik Çocuklar Bingöl Grubu tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilere çanta, kırtasiye seti ve atkı hediye edildi.
16.10.2026
15:37
Bingöl'de kaç kişiye bir araç düşüyor?
TÜİK, Eylül 2026'ya ilişkin araç istatistiklerini açıkladı. Bingöl'de kayıtlı araç sayısı artarken, kent nüfusu dikkate alındığında kaç kişiye bir araç düştüğü de ortaya çıktı. Peki, 282 bin 299 kişinin yaşadığı Bingöl'de her kaç kişiye bir araç düşüyor?
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın