KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Kasım 2025 Pazar
°C

Tabanında 'muhammed' yazan terlikler toplatılıyor

Özel bir firma tarafından üretilen terliklerin tabanına Arapça “Muhammed” yazılması, kamuoyunda tepkilere neden oldu.

Tabanında `muhammed` yazan terlikler toplatılıyor
19 MART 2014 ÇARŞAMBA 21:24
0
6666
0
AA aa

Terliklerin toplatılmasını ve üretimin durdurulmasını isteyen Bingöl Birlik ve Beraberlik Derneği Dörtyol'da imza kampanyası başlattı. Öte yandan yetkili firmanın terlikleri toplatma kararı aldığı açıklandı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Bingöl Birlik ve Beraberlik Derneği Yönetim Kurulu, bazı tanınmış markaların ayakkabı ve terliklerde, Allah lafzı ile Muhammed yazılı olduğunu kaydederek bu firmaları protesto ettiklerini söylediler.

Bingöl Birlik ve Beraberlik Derneği Yönetim Kurulundan Mehmet Usal, protesto amaçlı imza kampanyası başlattıklarını ifade ederek: “Bu konuda halkımızın bu art niyetli ve İslam düşmanlarına karşı tedbirli ve duyarlı olmasını istiyoruz.” Dedi. Usal, terliklerin derhal toplatılmasını istedi.

KAMUOYU TEPKİLİ

Muhammed' isminin terlik altına yazılmasına tepki gösteren Bingöl esnaflarından Mehmet Korlaelçi: “Bu malları gezer firmasından aldım. Malları kaliteli diye aldım. Terliğin altında Peygamber Efendimiz Hz Muhammed (S.A.V) Mübarek isminin yazılı olduğunu fark ettik. İslam düşmanları bu gibi şeyleri hep yapıyorlar. Benim çok zoruma gitti. Bunu yapanlara tepkim var. Bu durumu da kabul etmiyorum ve hiçbir Müslüman da bunu kabul etmez” dedi.

Bu firmaya da seslenen Korlaelçi, şunları söyledi, “Gezer firması bunu bilerek yapmışsa demek oluyor ki, İslam düşmanlarıyla ortaktır. Yok, bilmeden yapılmışsa firma bütün İslam âleminden özür dileyip ve tövbe etmesi gerekir. Hemen bu malları piyasadan toplayıp imha etmesi lazım.” İfadelerini kullandı.

FİRMA TOPLATMA KARARI ALDI

Konuyla ilgili açıklama yapan Gezer yetkililerinden Salih Dolmacı, söz konusu motifi sonradan fark ettiklerini savunarak, ‘Muhammed' yazılı tüm terlikleri toplatma kararı aldıklarını söyledi.

Üretim esnasında motifin fark edilmediğini bildiren firma yetkilileri: “Firma tarafından yapılan açıklamada, “Değerli Müşterimiz, 24 Şubat 2014 Pazartesi sabahı sanal ortamda bahsi geçen terliğin tabanı konusunda bizim de haberimiz olmuştur. Yurtdışından almış olduğumuz bir taban motifinin bir bölümünün Hz. Muhammed'in (S.A.V) ismine benziyor dahi oluşu hiç tartışmaya mahal vermeden düzeltilmesi gereken bir durumdur. 2 bin 200 kişinin çalıştığı fabrikamızda konu olan ürünün yüzlerce kişinin elinden geçmesine ve tüm kontrol işlemleri yapılmasına rağmen maalesef göze çarpmamış ve fark edilmemiştir. Bu konudan haberdar olduğumuz anda, taban kalıpları imha edilmiştir ve gerekli işlemler başlatılmıştır” ifadelerine yer verdi.

Tabanında ‘Muhammed' yazan terliklerden alan müşterilerin ürünlerini değiştirebilecekleri kaydedilen açıklamada: “Değerli Müşterimiz; Elinizde bulunan ürünümüzü değiştirilmek üzere aşağıdaki adresimize pazarlama departmanı dikkatine UPS Kargo ile karşı ödemeli olarak göndermenizi rica ederiz (UPS Kargo ile karşı ödemeli olarak göndermeniz için anlaşma numaramız 7E7142)” ifadelerine yer verildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
21.11.2025
13:33
Jandarma`dan Bingöl`de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Jandarma'dan Bingöl'de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Bir haftada 15 olaya müdahale edildi: Uyuşturucu madde ele geçirildi, 18 şüpheli yakalandı.
21.11.2025
12:53
Bingöl`de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çalıştığı inşaatın çatısından düşen bir işçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın