KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ekim 2026 Perşembe

Sydv'den ramazan yardımı

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Bingöl İl Müdürlüğü, Ramazan ayı münasebetiyle bin 823 aileye yardımda bulundu.

Sydv`den ramazan yardımı
30 AĞUSTOS 2010 PAZARTESİ 00:24
0
2201
0
AA aa
SYDV Bingöl İl Müdürlüğü, yaptığı yardımlarla yardıma muhtaç ailelerin sıkıntılarını bir nebzede olsa gidermeye çalışıyor.
İçinde bulunduğumuz Ramazan ayı içerisinde SYDV İl Müdürlüğü, bin 823 aileye 100 TL nakdi yardımda bulundu.
Her yıl ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda yardımında bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı geçen yıl olduğu gibi bu yılda gıda yardımı yerine 100 TL nakdi yardım yaptı. Yaklaşık 2 bin ailenin bu yardımdan faydalandığı belirtilirken; daha önce yapılan gıda yardımında bazen vatandaşın ihtiyacı olmayan gıdaların alındığı, bu nedenle tam ihtiyacı karşılamadığı belirtildi. Nakdi yardımla vatandaş kendi istediği gıdayı alabileceğinden dolayı para yardımının daha uygun olduğu ifade edildi.
Konu ile ilgili gazetemize açıklama yapan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Yunus Bulmuş, vakıf olarak Ramazan ayı içerisinde bin 823 aileye nakdi yardımda bulunduklarını ve ayrıca bu ailelerin iftar sofralarına katıldıklarını ifade ederek, ailelerle birlikte iftar sofralarını paylaştıklarını ve bu şekilde yardıma muhtaç ailelerin tespitini de yaptıklarını söyledi.
Vakıfa kayıtlı olan vatandaşlara daha çok yardım yapabildiklerini kaydeden Bulmuş: “Vakıf olarak kısıtlı imkanlar olmasına rağmen vakıfımıza kayıtlı olan insanlara yardımda bulunmaya çalışıyoruz. Gönül isterdi ki, yardıma muhtaç bütün insanlara yardım edelim. Amacımız gerçekten yardıma muhtaç insanları tespit edip, yardım etmektir. Bu kişileri tespit ederken, her türlü araştırmayı yapıyoruz. Bazen yardıma muhtaç olan insanlara ulaşmayabiliyoruz. Asıl yardıma muhtaç olan insanları yaptığımız araştırmalarla tespit ediyoruz. Bu tür insanlar bize gelmese de biz onlara gitmeye çalışıyoruz” dedi.
Yeni kurduğumuz numaratör sistemiyle birlikte hiçbir vatandaşın kalbini kırbadan en iyi şekilde hizmet vermeye çalıştıklarını vurgulayan Bulmuş: “Yaptığımız bu çalışmalar konusunda vatandaşlarımızın bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Gerçekten mağdur olan insanlarımızın vakfımıza müracaat etmelerini istiyoruz. Yapılan yardımlar konusunda özellikle gençleri vakfa alıştırmayı engelliyoruz. Gençlerimizden istediğimiz proje yapıp, kendi işyerlerini kurmalarıdır. Bu projelerin daha çok üretime dayalı olması gerekir. Bu şekilde gençlerimiz kimseye muhtaç olmadan kendi ayakları üstünde kalmış olurlar” diye konuştu.
Vakfın her ay maaş gibi bir durumunun olmadığına dikkat çeken Bulmuş, vakfın amacının acil durumlarda yardıma muhtaç insanlara yardım etmek olduğuna vurgu yaptı.
Ramazan dolayısıyla fakir ailelerin sofralarına misafir olduklarını söyleyen Bulmuş, bu ziyaretlerde güzel manzaraların ortaya çıktığını ve bu durumunda kendilerini mutlu ettiğini kaydederek: “Yardıma muhtaç insanlarla aynı sofrayı paylaşmak bizleri mutlu ediyor. Bu duyguları anlatmak mümkün değil ancak bu duygu yaşanılarak görülür” şeklinde konuştu
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.10.2026
16:49
Becerekli:
Becerekli: 'Bingöl'de engellilerin önündeki engel bitmiyor!'
Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Hidayet Becerekli, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Bingöl'de engelli bireylerin ulaşım ve erişilebilirlik alanında yaşadığı sorunlara dikkat çekerek yetkililere çözüm çağrısında bulundu.
15.10.2026
16:33
'Beyaz bastonun önündeki engeller kaldırılsın'
Bingöl Memur-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Bahattin Tüz, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, görme engelli bireylerin bağımsız ve güvenli yaşamı için erişilebilirliğin artırılması çağrısında bulundu. Tüz, kaldırımlardan toplu taşımaya, kamu hizmetlerinden dijital sistemlere kadar birçok alanda somut adımlar atılması gerektiğini vurguladı.
15.10.2026
15:39
ATAK Bingöl İl Başkanlığına Menderes Güner atandı
ATAK Bingöl İl Başkanlığına Menderes Güner atandı
Güner, afet bilincinin artırılması, gönüllülük faaliyetlerinin güçlendirilmesi ve arama kurtarma çalışmalarına destek verilmesi amacıyla kurumlarla iş birliği içinde çalışacaklarını belirtti.
15.10.2026
15:13
Benzine indirim geliyor!
Benzine indirim geliyor!
Akaryakıtta beklenen indirim için geri sayım başladı. Benzinin litresinde 5 lira 65 kuruşluk düşüş öngörülürken, indirimin gerçekleşmesi halinde 50 litrelik bir depoda 282,50 TL, 60 litrelik depoda 339 TL tasarruf sağlanması bekleniyor.
15.10.2026
14:07
Ticaret Bakanlığı`ndan taksitli satışlara yeni düzenleme
Ticaret Bakanlığı'ndan taksitli satışlara yeni düzenleme
Ticaret Bakanlığı'nın taksitli satışlara ilişkin düzenleme yetkisi genişletildi. Yeni yönetmelikle satış sonrası taksitlendirme ve ödeme erteleme işlemleri de kapsama alınırken, taksit sayısı ve sürelerine ilişkin yeni bir sınır henüz belirlenmedi.
15.10.2026
13:45
Karlıova`da sokaklar göle döndü!
Karlıova'da sokaklar göle döndü!
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde gece etkili olan sağanak yağış, cadde ve sokakları su altında bıraktı. İş yerlerine ulaşmakta zorlanan esnaf, tıkanan mazgalları kendi imkânlarıyla açmaya çalıştı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın