KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Kasım 2025 Cumartesi
°C

Sütaş yatırımdan vazgeçmedi

‘Sütaş Yatırımı Bingöl’den kaydırılacak’, ‘Sütaş teşvik başvurusu yapmadı’, ‘Elazığ bedava arsa teklif etti’ iddialarına, son noktayı SÜTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz koydu. Arsa için istenilen bedelin yüksek olduğunu kaydeden Yılmaz, yatırımdan vazgeçmediklerini söyledi.

Sütaş yatırımdan vazgeçmedi
03 TEMMUZ 2015 CUMA 01:16
0
3241
0
AA aa

Mali Bakanlığı'nın Havalimanı gerekçe göstererek, arsa bedeline yüksek fiyat vermesi ve akabinde yaşanan gelişmeler, 80 milyonluk yatırımın Bingöl'den kaydırılacağı endiºelerine neden oldu.

Toplulaştırma çalışmaların uzun sürmesi, Maliye Bakanlığı'ndan gelen iki uzmanın yatırımın yapılacağı arsanın dönümüne 15 Bin TL bedel biçmesi ve ortaya atılan iddialar, birlik baºkanları ve besiler olmak üzere tüm kesimi endişelendirdi.
Uzmanlar, 1 milyon 477 Bin 363,43 metrekarelik arsanın dönümüne 15 Bin TL fiyat biçmesiyle, birlikte harekete geçen birlik başkanları Vali ile görüºerek, endiºelerini dile getirmiº, yatırıma engel olmak isteyenlere hesap soracaklarını beyan etmiºti.

SON NOKTAYI YILMAZ KOYDU
Kamuoyunda çalkalanan iddialar üzerine basın açıklaması yapan SÜTAª Yönetim Kurulu Baºkanı Muharrem Yılmaz, yatırımdan vazgeçmediklerini açıkladı.

“Bingöl'deki yatırım tamamlandığında projeyi gerçekleştireceğimiz arazinin bize satılması için talebimiz oldu. Çünkü yatırım tamamlandığında bölgede ki fiyatların yükselmesi olağan olacak. Biz bugünden bir fiyat belirlenmesinin ve yatırım tamamlandığında satışın gerçekleşmesini istedik. Hazine'ye ait arazi için fiyat belirlendi. Ancak fiyat bölgedeki rayiçle örtüşmüyor. Bu yüzden gözden geçirilmesini istedik. Süreç devam ediyor. Yatırımdan vazgeçmedik”

BİNLERCE KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK
Yılmaz'ın açıklamalarıyla birlikte gözler tekrar, Maliye Bakanlığı'na çevrildi. Kamuoyu, arsa bedelinin çözülerek, SÜTAŞyatırımın sağlanmasını beklerken, Yılmaz'ın yaptığı açıklama, başta birlik baºkanları olmak üzere ilgili tüm kesimlere rahat bir nefes aldırdı.

Toplulaştırma çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte hazineye devredilecek arazi için taraflar arasında uzlaşma sağlanırsa, SÜTAŞ yatırımı gerçekleºecek. Yatımla birlikte hem binlerce kişiye istihdam kapısı açılacak hem de Doğu ve Güneydoğu'da hayvancılık ve çiftçilik canlanacak.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
21.11.2025
13:33
Jandarma`dan Bingöl`de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Jandarma'dan Bingöl'de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Bir haftada 15 olaya müdahale edildi: Uyuşturucu madde ele geçirildi, 18 şüpheli yakalandı.
21.11.2025
12:53
Bingöl`de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çalıştığı inşaatın çatısından düşen bir işçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın