KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Ekim 2026 Çarşamba

Susuzluk isyan ettirdi!

Sondaj kuyusu çöken Ekinyolu köylüleri, 20 gün susuz kalınca çileden çıktı. Köy meydanında toplanan ahali birlik olup Bingöl-Muş karayolunu trafiğe kapattı. Susuzluk eylemi yapan köylüler, jandarma tarafından ikna edildi.

Susuzluk isyan ettirdi!
20 TEMMUZ 2014 PAZAR 22:43
0
3300
1
AA aa

Merkeze bağlı Ekinyolu Köyü'nde oturanlar, 20 gündür akmayan içme suyu için önceki gece Bingöl-Muş karayoluna çıkarak yolu trafiğe kapattı. Kadın ve çocukların da katıldığı protesto eylemi sırasında konuşan Mikail Morkoyun, seslerini duyurmak amacıyla yolu kapattıklarını ve mağdur olduklarını belirtti. Morkoyun: “Ramazan ayı başladığından beri köyde susuz bırakıldık. Belediyenin zaman zaman tanker ile gönderdiği su da kirli olduğu için onunla ihtiyaçları gideriyoruz ancak içemiyoruz. Burada mağdur durumdayız. Bize yardım etsinler, yardım etmiyorlarsa biz yapacağımızı biliriz. Buradan başka yere giden suyu kesip kendi köyümüze götürürüz” dedi.

Emine Morkoyun ise, hastalanan çocuğunu doktora götürdüğünü ve çocuğunun kirli sudan enfeksiyon kaptığını öğrendiğini söyledi. Morkoyun, şöyle konuştu: Çocuğum şu anda ölümle pençeleşiyor. Bu sorunumuz büyük olduğu için sesimizi duyurmak için yol kapattık. Artık bu sorunumuzun çözülmesini istiyoruz. Dayanacak gücümüz kalmadıdedi. Hatip Beritan da, orucun başlamasından beri köyde suların akmadığını, zaman zaman akan suyunda lağım suyu gibi kirli olduğunu belirterek, Belediye köyün kendilerine bağlı olmadığını söylüyor. Köyümüzün içinden Bingöl, Karlıova ve Genç'e su veriliyor ama bu köye su verilmiyor. Eğer sorun çözülmez ise biz başka yere giden su borularını delip suyumuzu alırız.”

Bingöl-Muş karayolunu yaklaşık bir saat trafiğe kapatan köylüler, sevk edilen jandarmanın gelip kendilerini ikna etmesiyle eylemlerine son verip yolu yeniden trafiğe açtı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
ORHAN GÜNDOĞDU (@Misafir_17580)
21 Temmuz 2014 Pazartesi 12:34
Çağdaş şehir, çağdaş belediyecilik, Müstahak, müstahak, müstahak!!!
27.10.2026
11:19
Daltonlar Operasyonu! Bingöl dahil 30 ilde 85 gözaltı
Daltonlar Operasyonu! Bingöl dahil 30 ilde 85 gözaltı
Bingöl dahil 30 ilde düzenlenen organize suç örgütü operasyonunda 30'u çocuk yaşta olmak üzere 85 şüpheli gözaltına alındı. Örgütün, sosyal medya üzerinden temin ettiği tetikçileri mesajlaşma gruplarına dahil ederek suç eylemleri için yönlendirdiği belirlendi.
27.10.2026
10:56
Bingöl`de 4 kişi tutuklandı!
Bingöl'de 4 kişi tutuklandı!
Bingöl'de jandarma ekiplerinin yürüttüğü çalışmalarda, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi. Farklı suçlara yönelik operasyonlarda 39 olaya müdahale edilirken, çok sayıda silah, uyuşturucu madde ve kaçak tütün ürünü ele geçirildi.
27.10.2026
10:45
Bingöl OSB`de yeni yönetim belli oldu!
Bingöl OSB'de yeni yönetim belli oldu!
Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nde yönetim değişti. Halim Asilkan Yönetim Kurulu Başkanlığına, Yakup Karagöz ise Başkan Vekilliğine seçildi. Yeni dönemde üretim, istihdam ve yatırım odaklı çalışmaların öne çıkması hedefleniyor.
26.10.2026
21:43
Valilik açıkladı: Bakanlık müfettişleri inceliyor!
Valilik açıkladı: Bakanlık müfettişleri inceliyor!
Bingöl Valiliği, Solhan'da bir lise pansiyonunun yemekhanesinde meydana gelen ve 9. sınıf öğrencisi Abdülkerim Demir'in hayatını kaybettiği asansör kazasına ilişkin inceleme ve soruşturma sürecinin devam ettiğini açıkladı. Bakanlık müfettişleri incelemeye başladı. Asansörün teknik durumu ve olası kusurlar araştırılıyor.
26.10.2026
21:02
Bingöl`de iki okula halı saha yapılacak
Bingöl'de iki okula halı saha yapılacak
Bingöl Valisi Cahit Çelik başkanlığında imzalanan protokolle, TOBB Cevdet Yılmaz Ortaokulu ve Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi bahçelerine halı saha yapılacak. Projeye hayırsever iş insanları Kazım Demircioğlu ve Yusuf Korkmaz destek verecek.
26.10.2026
20:35
Okullarda ortak sınav dönemi değişiyor!
Okullarda ortak sınav dönemi değişiyor!
Millî Eğitim Bakanlığı, Ortak Yazılı Sınav Sistemi'nin uygulama esaslarını açıkladı. 2026-2027 eğitim öğretim yılında belirli sınıf ve derslerde kullanılacak sistemde açık uçlu sorular öne çıkarken, sınavların hazırlanması ve değerlendirilmesinde öğretmenlerin rolü devam edecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın