KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Kasım 2025 Pazar
°C

Sürgün sevkler toplumsal bir işkencedir

Cezaevlerinde yaşanan sürgün vakalarıyla ilgili açıklama yapan İHD Bingöl Şube Başkanı İnce: “Kürt mahpuslara uygulanan sürgün sevkler toplumsal bir işkencedir” dedi.

Sürgün sevkler toplumsal bir işkencedir
18 KASIM 2013 PAZARTESİ 05:24
0
1356
2
AA aa

İnsan Hakları Derneği Bingöl Şube Başkanı Mehmetcan İnce, yaptığı açıklamayla cezaevlerinde yaşanan sürgünlere dikkat çekti.

İnce: “İnsan Hakları Derneği Genel Merkezi Cezaevi Komisyonunun, son yıllarda cezaevlerinde yaşanan hak ihlalleri raporları incelendiğinde en yoğun hak ihlali yaşanan başlıklarından birisinin de zorunlu sevkler yani sürgünler olduğu görülür. Tespitlerimize göre son 1 aydır sürgünler toplu olarak yaşanmaktadır. Oysaki verilerimiz incelendiğinde bölge cezaevlerinden sürekli olarak mahpus sevkleri yapılmaktadır. Kürt mahpuslar dönük zamana yayılan bir uygulamanın hayata geçirildiği gözlemlerimiz arasındadır. Bingöl cezaevinden gerçekleşen firar olayından sonra daha da yoğunlaşan, adeta Kürt mahpuslardan intikam alma girişiminde bulunan yetkililer, mahpuslara karşı tecridin daha da derinleşmesini planlamakta, mahpusun onurunu çiğneyerek iradesini teslim almak istemektedir. Bingöl cezaevinde yaşananların hesabını tüm Kürt mahpuslara kesmesi mahpusa yaklaşımın en açık göstergesidir. Cezaevi komisyonumuzun 13.11.2013 verilerine göre 23.09.2013 -13.11.2013 tarihleri arasında; Bingöl, Muş, Batman, Mardin, Siirt, Diyarbakır cezaevlerinden, Tekirdağ Bandırma, Edirne cezaevlerine 314 mahpus sevk edilmiştir. Şubelerimizden gelen raporlara göre tüm mahpusların aileleri Kürt illerinde yaşamaktadır” şeklinde konuştu.  

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Kral zaza (@Misafir_16918)
18 Kasım 2013 Pazartesi 21:17
Oğlun müteahhit oldu sende BDPliler orda ev alsınlar diye onlara yakın durmaya başladın... Bundan önce neredeydin
Kral zaza (@Misafir_16917)
18 Kasım 2013 Pazartesi 21:15
PKK sürece rağmen hergün yol yapan iş makinelerini yakıyor, Bingöl'e hizmet etmek isteyen müteahhitleri iş adamları kaçırıyor... Bingöl'de yüzlerce vatandaşımızı evinden yurdundan canından etti... Bir gün olsunda çıkıp insan hakkı dedin mi??
23.11.2025
03:47
Vali Usta, Bingöl`ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Vali Usta, Bingöl'ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Bingöl'de İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'İstanbul ve Ankara'dan bile daha iyi durumda olduğumuz yönler var' dedi ve yürütülen çalışmaları aktardı.
23.11.2025
03:46
Bingöl`de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyonun devrilmesi sonucu maddi hasar meydana geldi.
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın