KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Mayıs 2026 Pazar
°C

'Su Ürünleri Değer Zinciri Analizi' protokolü imzalandı

Proje ile Bingöl, Elâzığ, Malatya ve Tunceli illerinde alabalık üretimi ve işleme süreçleri detaylı biçimde analiz edilecek.

‘Su Ürünleri Değer Zinciri Analizi` protokolü imzalandı
07 AĞUSTOS 2025 PERŞEMBE 02:25
0
1091
0
AA aa

Elâzığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü ile Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) arasında "Su Ürünleri Değer Zinciri Analizi" başlıklı iş birliği protokolü imzalandı.

Elâzığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü ile FKA arasında, bölge ekonomisi ve su ürünleri sektörü için "Su Ürünleri Değer Zinciri Analizi" başlıklı iş birliği protokolü imzalandı. Proje ile Bingöl, Elâzığ, Malatya ve Tunceli illerinde alabalık üretimi ve işleme süreçleri detaylı biçimde analiz edilecek. Yapılacak analiz çalışması sonucunda sektör ihtiyaçlarının tespit edileceği, yükseltme planlarıyla bölgenin ekonomik gücünün daha da büyütüleceği bildirildi.

Protokol hakkında bilgi veren Elâzığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Özkan Özbay, "Son bir ayda FKA ile ikinci stratejik iş birliğimizi başlattık. Bu tesadüf değil; kararlılığımızın ve vizyonumuzun sonucudur. Su ürünleri sektörü artık sadece konuşulan değil, somut adımlarla şekillenen bir alan. Biz bölgemizin potansiyelini biliyoruz ve bu potansiyeli harekete geçirmek için sahadayız. Bu proje ile sektörün röntgenini çekeceğiz ve nerede müdahale gerekiyorsa oraya doğrudan dokunacağız" dedi.

Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Şirin Budancamanak da protokolün her iki taraf için hayırlı olmasını diledi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.05.2026
21:02
Bingöl ADEM-2`den ‘Kadın El Emeği` Sergisi
Bingöl ADEM-2'den 'Kadın El Emeği' Sergisi
Bingöl'de Aile Destek Merkezi-2 bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünler, Kalium AVM'de açılan 'Kadın El Emeği' sergisiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide yer alan eserlerin büyük emek ve özveriyle hazırlandığını kaydeden Nermin Çelik, bu ürünlere sahip çıkmanın aynı zamanda kadın emeğine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı.
08.05.2026
20:54
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
08.05.2026
19:29
Mirzan Mahallesi`ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Mirzan Mahallesi'ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Bingöl Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Mirzan Parkı projesinde ihale süreci tamamlandı. Proje kapsamında mahalleye spor sahası, çocuk oyun alanları, yeşil alanlar ve sosyal donatı alanları kazandırılacak.
08.05.2026
19:07
Bingöl`de Süt Hijyeni Eğitimi!
Bingöl'de Süt Hijyeni Eğitimi!
Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl'de düzenlenen 'Çiğ Sütte Sağım Hijyeni, Ürün Kalitesi ve Süt Hijyenine Yönelik Eğiticilerin Eğitimi' programı yoğun katılımla sürüyor.
08.05.2026
18:44
Bingöl`de Rafting Heyecanı Başladı! 10 İlden 400 Sporcu Genç`te Buluştu
Bingöl'de Rafting Heyecanı Başladı! 10 İlden 400 Sporcu Genç'te Buluştu
Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası kapsamında Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen organizasyon, kortej yürüyüşü ve açılış programıyla başladı. Şampiyonaya 10 ilden 77 takım ve yaklaşık 400 sporcu katıldı.
08.05.2026
12:44
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın