KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Ekim 2026 Cuma

Su sorunu aşılamadı!

Bingöl’ün Genç ilçesine bağlı Çaytepe köyünde yaşanan içme suyu sıkıntısından dolayı köylüler zor günler geçiriyor. Taşıma suyla yaşam süren köylüler, yetkililere sitem ediyor.

Su sorunu aşılamadı!
02 HAZİRAN 2017 CUMA 04:52
0
2528
0
AA aa

 

150 haneli Çaytepe köyünde yaşanan su sorunu nedeniyle, vatandaşların içme suyu ihtiyaçları ilçeden gönderilen su tankerleri ile karşılanıyor.

Çaytepe köyünde 20 gündür yaşanan içme suyu problemi, köylülere zor günler yaşatıyor. Bazı köylüler, ihtiyaçlarını kaynak sularından gidermeye çalışırken, bazıları da Genç Belediyesi tarafından her gün iki kez su tankerleri ile gönderilen 50 ton içme suyu ile ihtiyacını karşılamaya çalışıyor.

Yaşanan su sorunun Ramazan ayının gelmesiyle birlikte sıkıntı yaşadıklarını aktaran köylülerden Nesim Başçık; “Susuzluktan pislik içerisinde yaşıyoruz. Bingöl İl Özel İdaresi bizim bu sıkıntımızla yeterince ilgilenmedi. Köyümüz kalabalık, hayvanlarımız var, hastalarımız var. Köye gelen su yeterli olmuyor. Gündüz tarlaya gidip geldiğimizde banyo ihtiyacımızı su olmadığı için gideremiyoruz. Islak mendillerle temizliğimizi yapıyoruz. Ramazan ayı olması nedeniyle sıkıntılarımız tamamen çileye dönüşmüş durumda” dedi.

Köylülerden Yaşar Öztürk ise, “Çaytepe kocaman bir nahiye ama suyumuz yok. Genç ilçesinden tanker bize su getiriyor. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Su sorunumuzu bir an önce çözsünler” diye konuştu.

Ramazan ayında su sıkıntısının çekilmez bir hal aldığını belirten köylülerden Seher Abay ise, “Ramazan ayındayız ve hiç suyumuz yok. Buradan yetkililere sesleniyorum bize el atıp yardım etsinler. Allah rızası için diyoruz ki gelip sadece bir gün bizler ne yaşıyoruz görsünler ve halimizden anlasınlar. Onların evlerinde su olmadığı zaman ne sıkıntılar yaşıyorlar kendilerini bizim yerimize koyup bir düşünler ne haldeyiz” şeklinde konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.10.2026
13:28
Bingöl`de 322 köy muhtarına bal üreticilerinden teşekkür
Bingöl'de 322 köy muhtarına bal üreticilerinden teşekkür
Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı, üretim sezonu boyunca köylerinde konaklayan arıcılara destek veren 322 köy muhtarına teşekkür ederek dayanışmanın Bingöl balının marka değerini güçlendirdiğini vurguladı.
23.10.2026
12:53
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu madde ticaretine yönelik yürütülen çalışma kapsamında yakalanan 1 şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
23.10.2026
12:09
Bingöl`de gençlere sıfır atık çağrısı: `Metan gazı iklimin fren pedalı`
Bingöl'de gençlere sıfır atık çağrısı: 'Metan gazı iklimin fren pedalı'
Bingöl Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Esen, metan gazı salımının azaltılmasının küresel ısınmayı yavaşlatabileceğini belirterek evsel atıkların doğru ayrıştırılmasının önemine dikkat çekti. Esen, iklim hedefleri doğrultusunda gençleri yeni meslek alanlarına yönelmeye çağırdı.
22.10.2026
20:28
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen eğitim programında öğrencilere TÜBİTAK 2209-A Araştırma Projeleri Destekleme Programı'nın başvuru şartları, bütçe sınırı ve değerlendirme süreçleri anlatıldı. Eğitimle öğrencilerin araştırma fikirlerini bilimsel projelere dönüştürmeleri hedefleniyor.
22.10.2026
19:09
Bingöl`de
Bingöl'de 'Gıda Dedektifi' projesi başlıyor
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Dünya Gıda Günü kapsamında öğrencilerle etkinlik düzenledi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolüyle, 2026-2027 eğitim öğretim yılında 6 pilot okulda öğrencilere gıda güvenliği eğitimi verilecek.
22.10.2026
18:02
Sonbahar meyvesi Bingöl`de ilgi odağı oldu
Sonbahar meyvesi Bingöl'de ilgi odağı oldu
Sonbaharın sevilen meyvelerinden alıç, Bingöl'de tezgahlardaki yerini almaya başladı. Özellikle iri taneli alıçlar vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın