KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Ekim 2026 Çarşamba

Stk'lardan ortak mısır tepkisi

Peygamber Sevdalıları Bingöl İl Koordinatörlüğü öncülüğünde bir araya gelen Sivil Toplum Kuruluşları, ortak basın açıklaması yaparak, Mısır Minya Ceza Mahkemesi’nin verdiği idam kararlarını kınadı.

Stk`lardan ortak mısır tepkisi
01 MAYIS 2014 PERŞEMBE 23:42
0
1802
0
AA aa

Bingöl'de bir araya gelen STK temsilcileri, Mısır ve İslam dünyasında yaşanan sıkıntılara dikkat çekmek için yazılı basın açıklaması yaptı. Açıklamada: “Mısır'dan Suriye'ye, Filistin'den Çeçenistan'a, Asya'dan Avrupa'ya uzanan bir coğrafyada işlenen her türlü zulmü reddediyor, zalimleri tel'in ediyor ve gücümüzün son takatine kadar zalimlerle mücadele edeceğimizi, zalimlerden beri olduğumuzu ilan ediyor ve haykırıyoruz” denildi.

“AYRILIK TOHUMLARI EKİLİYOR”

Müslümanların arasına ayrılık tohumlarının ekildiği anımsatılan açıklamada: “Bugün İslam coğrafyası adeta kan ağlıyor. Suriye, Mısır, Irak, Arakan, Afganistan, Filistin, Ogedan. Karışıklık desen İslam ülkelerinde, kamplaşma desen İslam ülkelerinde, fitne desen İslam ülkelerinde... Bunun müsebbipleri elbette ki İslam düşmanları ve özellikle nefsini, makamını, mevkii ve menfaatini ilahlaştıran zalim yöneticilerdir. Bu zalimlerin bu kadar pervasızlaşmasında Müslüman'ım diyenlerin de payı vardır. Çünkü yeryüzü varisleri olarak bize yüklenen sorumluluğu yerine getirmede gevşek davrandık, iyiliği emretme kötülükten nehyetme görevini ihmal ettik, İslami çalışmalarda tembelleştik, kardeşlerimizle ilgili konularda nemelazımcı davrandık; özellikle dünyanın yarınlarını ahiret ebediliğinin önüne alarak Muhammedî sevgiden, Kur'an'ı hayattan yoksun bir nesil yetiştirdik! İşte biz iman mevziinde geri adım attıkça mevziileri zayıflattıkça emperyalist, Siyonist ve işbirlikçi zalimler cüretlendi. Önce memleketlerimizi böldüler, ırk ve mezhep ayrımından istifadeyle de gönüllerimizi ayırdılar, aramıza ektikleri fitne tohumlarıyla da kardeşlerimize karşı kalplerimizde kin, öfke, nefret oluşturdular; öyle ki birbirimizin kanlarını bile akıtmaktan çekinmedik. Bunu gören zalimler, ülkelerimizi, bölgelerimizi, şehirlerimizi, sokaklarımızı parsel parsel işgal ettiler; yaktılar yıktılar, katlettiler, öncülerimizi gözlerimizin içine baka baka darağaçlarına çektiler” ifadeleri kullanıldı.

“DEVLET TERÖR ESTİRİYOR”

Mısır'da bin 212 kişi hakkında verilen idam kararının kınandığı açıklamada, kararların devlet terörü olduğu ifade edilerek: “Müslümanların sadece başlarına bir zulüm geldiğinde, bir kıyımdan geçirildiklerinde değil her zaman ve zeminde kardeş olduklarını bilmeleri, bu şuurla hareket etmeleri, dayanışmaları ve zulümle mücadele etmeleri gerektiğini söylüyoruz. Mısır'dan Suriye'ye, Filistin'den Çeçenistan'a, Asya'dan Avrupa'ya uzanan bir coğrafyada işlenen her türlü zulmü reddediyor, zalimleri tel'in ediyor ve gücümüzün son takatine kadar zalimlerle mücadele edeceğimizi, zalimlerden beri olduğumuzu ilan ediyor ve haykırıyoruz! Her zaman ve zeminde rengi, ırkı, cinsiyeti ne olursa olsun mazluma yardımcı, İslam için çalışan/çabalayan oluşum, grup ve cemaatleri kardeş bildiğimizi; dualarımız, imkânlarımız ve yüreğimizle onların safında, yanında olduğumuzu yineliyoruz!” denildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.10.2026
11:19
Daltonlar Operasyonu! Bingöl dahil 30 ilde 85 gözaltı
Daltonlar Operasyonu! Bingöl dahil 30 ilde 85 gözaltı
Bingöl dahil 30 ilde düzenlenen organize suç örgütü operasyonunda 30'u çocuk yaşta olmak üzere 85 şüpheli gözaltına alındı. Örgütün, sosyal medya üzerinden temin ettiği tetikçileri mesajlaşma gruplarına dahil ederek suç eylemleri için yönlendirdiği belirlendi.
27.10.2026
10:56
Bingöl`de 4 kişi tutuklandı!
Bingöl'de 4 kişi tutuklandı!
Bingöl'de jandarma ekiplerinin yürüttüğü çalışmalarda, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi. Farklı suçlara yönelik operasyonlarda 39 olaya müdahale edilirken, çok sayıda silah, uyuşturucu madde ve kaçak tütün ürünü ele geçirildi.
27.10.2026
10:45
Bingöl OSB`de yeni yönetim belli oldu!
Bingöl OSB'de yeni yönetim belli oldu!
Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nde yönetim değişti. Halim Asilkan Yönetim Kurulu Başkanlığına, Yakup Karagöz ise Başkan Vekilliğine seçildi. Yeni dönemde üretim, istihdam ve yatırım odaklı çalışmaların öne çıkması hedefleniyor.
26.10.2026
21:43
Valilik açıkladı: Bakanlık müfettişleri inceliyor!
Valilik açıkladı: Bakanlık müfettişleri inceliyor!
Bingöl Valiliği, Solhan'da bir lise pansiyonunun yemekhanesinde meydana gelen ve 9. sınıf öğrencisi Abdülkerim Demir'in hayatını kaybettiği asansör kazasına ilişkin inceleme ve soruşturma sürecinin devam ettiğini açıkladı. Bakanlık müfettişleri incelemeye başladı. Asansörün teknik durumu ve olası kusurlar araştırılıyor.
26.10.2026
21:02
Bingöl`de iki okula halı saha yapılacak
Bingöl'de iki okula halı saha yapılacak
Bingöl Valisi Cahit Çelik başkanlığında imzalanan protokolle, TOBB Cevdet Yılmaz Ortaokulu ve Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi bahçelerine halı saha yapılacak. Projeye hayırsever iş insanları Kazım Demircioğlu ve Yusuf Korkmaz destek verecek.
26.10.2026
20:35
Okullarda ortak sınav dönemi değişiyor!
Okullarda ortak sınav dönemi değişiyor!
Millî Eğitim Bakanlığı, Ortak Yazılı Sınav Sistemi'nin uygulama esaslarını açıkladı. 2026-2027 eğitim öğretim yılında belirli sınıf ve derslerde kullanılacak sistemde açık uçlu sorular öne çıkarken, sınavların hazırlanması ve değerlendirilmesinde öğretmenlerin rolü devam edecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın