KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Kasım 2025 Cumartesi
°C

Stk'lar sus-pus!

Güneydoğu Bölgesi’ndeki sivil toplum kuruluşları toplu basın açıklaması yaparak, bugün yapılacak demokratik eylemlerin şiddete dönüşmemesi çağrısında bulundu. Bölgedeki diğer sivil toplum örgütleri de aynı kanaatteyken, Bingöl’deki STK’ların sessizliğini koruması dikkat çekti.

Stk`lar sus-pus!
01 KASIM 2014 CUMARTESİ 06:14
0
1716
0
AA aa

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) 1 Kasım'da yapılacak Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) karşıtı küresel eylem için sokağa çıkma çağrısında bulunması, bölge insanını tedirgin etti.

HDP'nin ilk sokağa çıkın çağrısıyla 6-7 Ekim tarihlerinde yaşanan olayların tekrarlanmamasına karşı sağduyu çağrısı yapan Diyarbakır'daki sivil toplum kuruluşları, şiddet olaylarının çözüme olan inancı zayıflattığı vurgulandı.

Aralarında Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Ticaret Borsası ve DİGİAD gibi sivil toplum kuruluşlarının da olduğu 20 sivil toplum kuruluşun başkanı Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde basın açıklaması yaptı. Sivil adına açıklamayı DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu yaptı.

Ebedinoğlu, son dönemde bölgede yaşanan gelişmelerden kaygı duyduklarının altını çizdi. 6 - 7 Ekim olaylarının bölgeyi birçok yönden olumsuz etkilediği ve çözüm sürecini yaraladığının ortada olduğunu anlatan Ebedinoğlu: “Hemen arkasından Adana, Van, Bingöl, Kars, Yüksekova, Silopi ve en son Diyarbakır'da bir astsubayın vurulması ile yaşanan ölümlerin toplumun sürece olan inancını zayıflattığı ve toplumu geleceğe dair endişelendirdiği gerçeği ortadadır.” diye konuştu. “Yaşam hakkının ihlali ile sonuçlanan bu olayları tasvip etmiyor ve kınıyoruz.” denilen açıklamada, buradan güçlü bir şekilde çözüm sürecinin önemli ve değerli olduğunun tekrar altını çizmek istediklerini kaydetti.

“KOBANE'YE DESTEK YÜRÜYÜŞÜ ŞİDDETE DÖNÜŞMEMELİ”

Herkesin olaylar karşısında demokratik tepkilerini koyma hakkı olduğuna inandıklarının altını çizen Ebedinoğlu şöyle devam etti: “ Ancak bu hakkın kullanımı hiçbir zaman bir başka insanın hak ve özgürlüğünü sınırlayacak, bu hak ve özgürlüklere zarar verecek bir boyuta ulaşmaması tepkinin meşruluğu açısından önemlidir. Bu minval üzere 6-8 Ekim olaylarının çeşitli yönlerden toplumda meydana getirdiği sonuçlar da göz önüne alınarak 1 Kasımda yapılması düşünülen Kobanê ‘ye destek yürüyüşünün demokratik sınırlar içerisinde kalmasını ve yapılmasını, toplumun can ve mal güvenliğini tehdit edecek şiddet hareketlerine dönüşmemesini özellikle sorumluluk sahibi herkesten talep ediyoruz.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
21.11.2025
13:33
Jandarma`dan Bingöl`de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Jandarma'dan Bingöl'de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Bir haftada 15 olaya müdahale edildi: Uyuşturucu madde ele geçirildi, 18 şüpheli yakalandı.
21.11.2025
12:53
Bingöl`de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çalıştığı inşaatın çatısından düşen bir işçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın