KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Ekim 2026 Pazar

Ssk primine esas kazanç üst sınırı da artıyor

Asgari ücretteki artışa bağlı olarak SSK prime esas kazancın alt sınırı 562.50 YTL'ye üst sınırı 3 bin 656.25 YTL'ye çıkacak.

Ssk primine esas kazanç üst sınırı da artıyor
27 ARALIK 2006 ÇARŞAMBA 09:25
0
1305
0
AA aa
Asgari ücretteki artışa paralel olarak SSK primine esas kazanç alt ve üst sınırları da yıl başından itibaren artacak. Brüt ücreti 3 bin 451.50 YTL'den yüksek olanların SSK ve işsizlik sigortasi primleri de artacak.
Brüt asgari ücretin 2007'nin ilk yarısı için yüzde 6 oranında artırılarak 562.50 YTL'ye çıkarılmasının ardından, geçen yıl başından bu yana 531 YTL olan SSK prime esas kazanç alt sınırı da brüt asgari ücret düzeyine çıkacak.

Asgari ücretin 6.5 katı olarak hesaplanan SSK prime esas kazanç üst sınırı da Ocak 2007'den itibaren 3 bin 656.25 YTL'e çıkacak. SSK primine esas kazanç üst sınırı halen 3 bin 451.50 YTL düzeyinde bulunuyordu. Buna göre, aylık brüt ücreti 3 bin 451.5 YTL'nin üzerinde bulunan SSK'lıların ücretlerinden kesilen SSK primi ve İşsizlik Sigortası primi tutarları da artacak.

SSK primine esas kazancın üst sınırından prim ödeyenlerden halen 483.21 YTL SSK primi alınıyor. İşverenler de söz konusu çalışanları için 673.04 YTL işveren payı olarak SSK primi ödemesinde bulunuyor.
Yıl başından itibaren üst sınırdan ödenen SSK primi 511.88 YTL'ye, işverenler için de 712.97 YTL'ye yükselecek. Buna göre aylık brüt ücreti 3 bin 451.50 YTL'den yüksek olanların ödeyeceği SSK primi tutarı 28.66 YTL, işverenlerin bu çalışanları için ödeyeceği SSK primi tutarı da 39.93 YTL artacak.

SSK primine esas kazanç üzerinden çalışanların ödediği İşsizlik Sigortası primi de 34.52 YTL'den 36.56 YTL'ye, işverenlerin bu çalışanları için ödediği İşsizlik Sigortası işveren payı ise 69.03 YTL'den 73.13 YTL'ye yükselecek.



ANKA
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.10.2026
16:02
Bingöl OSB`de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl OSB'de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nde Müteşebbis Heyet yönetiminden genel kurul modeline geçiş kararı alındı. Yeni dönemde özel sektörün ve yatırımcıların yönetimde daha etkin rol üstlenmesi, OSB'nin sorunlarının çözümü ve yeni yatırımların önünün açılması hedefleniyor.
24.10.2026
15:47
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Mahalle muhtarlarıyla buluşmasında devam eden belediye hizmetlerini, mahallelerin öncelikli ihtiyaçlarını ve planlanan projeleri değerlendiren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Bizim ortak paydamız Bingöl, önceliğimiz ise hemşehrilerimizin huzuru ve mutluluğudur' dedi.
24.10.2026
15:18
ATAKDER`den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER'den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER Bingöl İl Başkanı Menderes Güner, afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı bir toplum oluşturmak amacıyla kurumlar, siyasi temsilciler ve esnafla bir araya geldi. Güner, afetlere karşı hazırlıklı bir toplum oluşturmak için risk tespiti, bilinçlendirme ve gönüllülük çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi.
24.10.2026
14:54
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
1945'te Bingöl'de başlayan bir ömür, ilme, eğitime ve kültürel mirasa adanmış çalışmalarla iz bıraktı. Bingöl Üniversitesi önceki dönem Rektör Yardımcılarından ve İlahiyat Fakültesi eski dekanlarından Prof. Dr. Abdülaziz Beki'nin vefatı, akademi camiasını ve sevenlerini yasa boğdu.
24.10.2026
14:44
Bingöl`de yakalanan 29 şüpheliden 3`ü tutuklandı
Bingöl'de yakalanan 29 şüpheliden 3'ü tutuklandı
Operasyonlarda 577 paket gümrük kaçağı sigara, uyuşturucu maddeler, ruhsatsız tüfek, 6 kesici alet ve hassas terazi ele geçirildi.
24.10.2026
14:26
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Bingöl dahil 10 ilde düzenlenen 'Patinaj' operasyonunda 15 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 12'si tutuklanırken, hesaplarındaki toplam işlem hacminin 226 milyon lirayı aştığı belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın