KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Nisan 2026 Salı
°C

‘Spora siyaseti bulaştırmadık’

Belediyespor'un tanışma ve dayanışma gecesinde Yenimahalle Bingölspor'a siyaset bulaştığı için destek vermekten kaçındığını söyleyen Milletvekili Berdibek'e yanıt veren Yenimahalle Bingölspor Yönetim Kurulu; “Spora siyaset bulaştırmadık, bulaştırmayacağız da” dedi

‘Spora siyaseti bulaştırmadık’
14 AĞUSTOS 2006 PAZARTESİ 11:17
0
1530
0
AA aa
Geçtiğimiz Cuma günü düzenlenen Bingöl Belediyespor Tanışma ve Dayanışma Gecesi'nde bir konuşma yapan Milletvekili Feyzi Berdibek'in geçen yıl 3. Lig kapılarına dayanan Yenimahalle Bingölspor için “Bir Yenimahalleli olarak her türlü desteği sunardım ama takım üzerinde siyaset oyunları vardı. Bu nedenle uzak durdum” şeklindeki sözleri spor camiasında yeni bir hareketlilik başlattı.

Berdibek'in bu açıklamasının ardından bir basın toplantısı yapan Yenimahalle Bingölspor Yönetim Kurulu, yazılı açıklamalarında, spora hiçbir zaman siyaseti bulaştırmadıklarını, bundan sonra da bulaştırmayacaklarını belirtti.

Geçen sezon yönetim kurulu olarak maddi ve manevi her türlü özveriyi göstererek Bingöl'ü futbolda hak ettiği yerde temsil edebilmek için çok yi bir takım oluşturulduğunun belirtildiği açıklamada; “Bu Bingöl'ümüz için özlenen bir durumdu. Namaglûp olarak geldiğimiz final maçında statüye bağlı averajdan dolayı yenilmememize rağmen elendik ve Türkiye 3. profesyonel Ligine çıkamamış olduk. Yenimahalle Bingölspor Kulübü olarak Amatör tarihinde elde edilemeyen başarıyı elde ederek çıtayı yükseltirken hiçbir siyasi partiye veya kişiye angaje olmamıştır. Bundan sonra da basında yer aldığı gibi yine sadece spor yaparak il gençliğine hizmet etmekten başka bir amacı olmayacaktır” denildi.

‘Tamamen Bingöl sevdalılarının çabasıyla çok kısa sürede elde edilmiş bu başarıda siyasetin öyle veya böylesi yoktu' denilen açıklamada, Berdibek'in yaptığı açıklamaların Yenimahalle Bingölspor Kulübü ve mahalle sakinlerini rencide ettiği kaydedildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Haberlerde, Kulübü siyasi arenaya çekme çabaları, başta kulübümüz başta olmak üzere Bingöl'deki spor camiasına zarar vermektedir. Sürekli geçmişte şöyle oldu, böyle oldu söylemlerine dayalı kısır önyargılardan ve kişisel husumetlerden kurtulup, kamunun hizmetine dönme zamanıdır. Bundan böyle kulübümüzün, Bingöl'de siyasetle bir ilgisi geçmişte olmadığı gibi bugün de olmayacaktır. Yine bu gönül vermiş insanların katkılarıyla hak ettiği mücadelesini, spor ahlakı çerçevesinde sonuna kadar sürdürecektir”

Bingöl Kent haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.04.2026
00:23
Bingöl Devlet Hastanesi`ne Yeni Endoskopi ve Kolonoskopi Cihazı
Bingöl Devlet Hastanesi'ne Yeni Endoskopi ve Kolonoskopi Cihazı
Bingöl Devlet Hastanesi'ne kazandırılan yeni nesil endoskopi ve kolonoskopi cihazı hizmete alındı. İkinci cihazla birlikte tanı süreçlerinin hızlanması ve sağlık hizmetlerinde kapasitenin artırılması hedefleniyor.
07.04.2026
00:22
Sumud Filosu`nda İki Bingöllü İsim
Sumud Filosu'nda İki Bingöllü İsim
Gazze'ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkacak Özgürlük ve Sumud Filosu'nda Bingöllü sendikacılar Nevzat Öylek ve Yunus Kava da yer alacak. Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, filonun Gazze'nin özgürlüğü ve insani yardımlar için büyük önem taşıdığını söyledi.
07.04.2026
00:21
Motosiklet kazasında yaralanan genç hayatını kaybetti
Motosiklet kazasında yaralanan genç hayatını kaybetti
Bingöl'de motosiklet kazasında yaralanan 24 yaşındaki Furkan Görgülü, tedavi gördüğü hastanede yaşam mücadelesini kaybetti.
07.04.2026
00:20
Bingöl için zirai don uyarısı: Üreticilere 4 günlük kritik süre
Bingöl için zirai don uyarısı: Üreticilere 4 günlük kritik süre
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 8 Nisan Çarşamba akşamından 12 Nisan Pazar sabahına kadar zirai don beklendiğini duyurdu. Yetkililer, özellikle yüksek kesimlerde kuvvetli don riskine karşı üreticileri tedbirli olmaya çağırdı.
07.04.2026
00:19
Bingöl`de 146 Proje Masaya Yatırıldı
Bingöl'de 146 Proje Masaya Yatırıldı
Bingöl'de 2026 yılı kamu yatırımlarının değerlendirildiği İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda kurumlar arası eşgüdüm vurgusu öne çıktı. Vali Cahit Çelik, tıkanan noktalarda hızlı karar ve sahada uyumlu çalışma çağrısı yaptı.
07.04.2026
00:18
Bingöl`den Giden Üsteğmen Türkiye Şampiyonu Oldu
Bingöl'den Giden Üsteğmen Türkiye Şampiyonu Oldu
Diyarbakır'da düzenlenen Türkiye Kick Boks Şampiyonası'nda mücadele eden Genç İlçe Jandarma Komutanlığı personeli Üsteğmen Murat Algül, altın madalya kazanarak Türkiye Şampiyonu oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın