KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Ekim 2026 Pazar

Spor kulüplerine mali doping

Başbakan Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz’ın girişimleri sonucu Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından Bingöl’deki spor kulüplerine 164 Bin TL maddi destek sağlandı.

Spor kulüplerine mali doping
30 EKİM 2015 CUMA 06:34
0
1587
0
AA aa

Kulüp ve lisanslı sporcu sayısında artışın devam ettiği Bingöl'de, amatör spor kulüplerinin yaşadığı mali sorunların çözümüne yönelik çalışmalar da devam ediyor. Bu kapsamda Bingöl Valiliği, Bingöl Belediyesi ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nun sağladığı desteklere, bir yenisi daha eklendi.

Başbakan Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz'ın girişimiyle, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından Bingöl'deki spor kulüplerine 164 Bin TL mali destek aktarıldı. Bunun 35 Bin TL'si 12Bingölspor Kulübüne aktarılırken, kalan 129 Bin TL de diğer kulüplere aktarılacak.

TESİSLEŞMEDE SORUNUMUZ YOK!

Amatör spor kulüplerine sağlanan destekle ilgili görüşleri alınan Başbakan Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz, spora ve sporcuya yatırım yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Sporun gelişmesi adına gerekli olan tesislerin önemli ölçüde tamamlandığını, bazı yatırımların da devam ettiğini kaydeden Yılmaz; “Gençlerimizi spora yönlendirmek yetmiyor. Onların spor faaliyetlerini icra edecekleri tesisleri de sunmak gerekiyor! Ki, bunu da Bingöl'de en iyi şekilde uyguluyoruz. Şuanda Bingöl'de 56 spor kulübü ve 12 Bin 200 lisanslı sporcu var. Bingöl merkez 3, Güveçli Köyü'nde 1, Karlıova'da 1 olmak üzere toplam 5 adet sentetik çim yüzeyli futbol sahası hizmet veriyor. Bingöl merkezde bin 500 seyirci kapasiteli spor salonumuz ile yarı olimpik yüzme havuzumuz hizmette. Atletizm sahamızı yaptık. Sporcu fabrikası inşaatımız da devam ediyor, inşallah 2016'da onu da hizmete açacağız. Hasarek Kayak Merkezi'mizde son rötuşlar yapılıyor. Bingöl merkez Beşyol Gençlik Merkezimizde 13 adet kursla gençlerimize eğitim hizmeti veriliyor. Genç ve Solhan'da birer, Bingöl merkezde ise 3 tane olmak üzere toplam 5 tane kapalı halı saha ile Yedisu ve Yayladere'de birer, merkezde ise 5 tane olmak üzere toplam 7 tane de basketbol-voleybol sahası yaptırılacak. Bunlarla ilgili ihale sonuçlandı. Önümüzdeki inşaat sezonunda yapımına başlanarak en kısa sürede hizmete açılacaktır. Solhan'dan gençlik merkezi binamız ve 500 seyirci kapasiteli spor salonumuzu hizmete açtık. Genç İlçemizde de Gençlik merkezi yapacağız. Bunun da ihalesi nasipse 3 Kasım'da gerçekleştirilecek. Ekinyolu Köyümüzde inşa edeceğimiz sentetik spor sahasının ihale işlemleri de sürüyor. Yakın da onu da sonuçlandırmış olacağız. Bırakın şehir merkezi veya ilçelerini, artık köylerimizde bile spor tesisleri inşa ediyoruz. Bingöl'de spor altyapısını önemli ölçüde tamamladık. Ama bunlarla yetinmeyip yeni tesislerin hizmete kazandırılması için çabamızı sürdüreceğiz” dedi.

“GENÇLER ÖNCELİĞİMİZDİR”

Gençlerin spora ve sosyal aktivitelere katılımını arttırmak için yürütülen çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini ifade eden Yılmaz, seçim beyannamesinde de gençlere yönelik adımlara ağırlık verildiğinin altını çizdi.

Yılmaz; “Beyannamemizde de belirttiğimiz üzere, yeni dönemde sporcu sayısı ve sportif niteliklerinin artırılması birinci öncelik olacak. Eğitimin her kademesinde spor eğitimi çeşitlendirilecek, okullarda modüler bir anlayış içerisinde farklı spor branşlarının icrasına imkân verilecek, fiziki ve beşeri alt yapı güçlendirilecek. Eğitim kurumlarının sportif alt yapısından halkın da azami düzeyde istifade etmesi için çalışmalar sürdürülecek. Yaşam alanlarına yakın uygun yerlerde çok amaçlı, uygun maliyetli spor tesisi projelerini hayata geçirilecek. Sportif yeteneklerin erken yaşta tespitine yönelik çalışmalar yapılacak. Sporcu öğrencilere destek artırılacak” dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.10.2026
16:02
Bingöl OSB`de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl OSB'de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nde Müteşebbis Heyet yönetiminden genel kurul modeline geçiş kararı alındı. Yeni dönemde özel sektörün ve yatırımcıların yönetimde daha etkin rol üstlenmesi, OSB'nin sorunlarının çözümü ve yeni yatırımların önünün açılması hedefleniyor.
24.10.2026
15:47
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Mahalle muhtarlarıyla buluşmasında devam eden belediye hizmetlerini, mahallelerin öncelikli ihtiyaçlarını ve planlanan projeleri değerlendiren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Bizim ortak paydamız Bingöl, önceliğimiz ise hemşehrilerimizin huzuru ve mutluluğudur' dedi.
24.10.2026
15:18
ATAKDER`den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER'den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER Bingöl İl Başkanı Menderes Güner, afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı bir toplum oluşturmak amacıyla kurumlar, siyasi temsilciler ve esnafla bir araya geldi. Güner, afetlere karşı hazırlıklı bir toplum oluşturmak için risk tespiti, bilinçlendirme ve gönüllülük çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi.
24.10.2026
14:54
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
1945'te Bingöl'de başlayan bir ömür, ilme, eğitime ve kültürel mirasa adanmış çalışmalarla iz bıraktı. Bingöl Üniversitesi önceki dönem Rektör Yardımcılarından ve İlahiyat Fakültesi eski dekanlarından Prof. Dr. Abdülaziz Beki'nin vefatı, akademi camiasını ve sevenlerini yasa boğdu.
24.10.2026
14:44
Bingöl`de yakalanan 29 şüpheliden 3`ü tutuklandı
Bingöl'de yakalanan 29 şüpheliden 3'ü tutuklandı
Operasyonlarda 577 paket gümrük kaçağı sigara, uyuşturucu maddeler, ruhsatsız tüfek, 6 kesici alet ve hassas terazi ele geçirildi.
24.10.2026
14:26
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Bingöl dahil 10 ilde düzenlenen 'Patinaj' operasyonunda 15 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 12'si tutuklanırken, hesaplarındaki toplam işlem hacminin 226 milyon lirayı aştığı belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın