KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Nisan 2026 Cumartesi
°C

SP Lideri Arıkan Bingöl'den seslendi; 'Erken Seçim Şart'

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Bingöl'de yaptığı açıklamada ekonomik şartlar ve toplumsal kutuplaşmanın yönetilemez noktaya geldiğini savunarak erken seçim çağrısında bulundu.

SP Lideri Arıkan Bingöl`den seslendi;
04 NİSAN 2026 CUMARTESİ 02:36
0
140
0
AA aa

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Bingöl'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu programı kapsamında Bingöl'e gelen Arıkan, vatandaşlar ve partililerle bir araya gelerek özellikle ekonomi ve güvenlik politikaları üzerinden iktidarı eleştirdi.

Arıkan, Türkiye'nin mevcut şartlar altında ilerleyemeyeceğini savunarak, “Mevcut ekonomik şartlar ve kutuplaşma yönetilemez düzeye geldi. Türkiye acilen seçime gitmeli” dedi.

“Toplumun Her Kesimi Güvenlik Sorunu Yaşıyor”

Toplumda farklı kesimlerin ciddi güvenlik sorunlarıyla karşı karşıya olduğunu öne süren Arıkan, özellikle çocuklar üzerinden yaşanan sorunlara dikkat çekti.

“Yeni doğan bir çocuk bile çeşitli tehditlerle karşı karşıya kalıyor” diyen Arıkan, kayıp çocuklar ve suç örgütleriyle ilgili iddialar üzerinden mevcut durumu eleştirdi.

“Gençler Çıkmazda”

Gençlerin eğitim ve istihdam süreçlerinde ciddi sıkıntılar yaşadığını dile getiren Arıkan, gençlerin iş bulmakta zorlandığını ve farklı arayışlara yönelmek zorunda kaldığını ifade etti.

Üniversite mezunlarının da ekonomik şartlar nedeniyle hayat kurmakta güçlük çektiğini belirten Arıkan, “Bugün yapay zekayı konuşmamız gerekirken hayatta kalma mücadelesini konuşuyoruz” şeklinde konuştu.

Ekonomi ve İktidara Eleştiri

Ekonomi yönetimini de eleştiren Arıkan, mevcut iktidarın artık ülkeye katkı sunamadığını savundu.

Cumhurbaşkanı tarafından daha önce dile getirilen “metal yorgunluğu” ifadesini hatırlatan Arıkan, iktidar kadrolarında bu durumun açık şekilde görüldüğünü ileri sürdü.

“Bingöl'de Memnuniyet Yok”

Saha gözlemlerine de değinen Arıkan, Bingöl'de ve bölge illerinde vatandaşların büyük bölümünün mevcut yönetimden memnun olmadığını iddia etti.

Bu durumun erken seçim talebini güçlendirdiğini belirten Arıkan, “Türkiye hızla bir erken seçim sürecine doğru ilerliyor” dedi.

Erbakan Vurgusu ve Birlik Mesajı

Konuşmasında Milli Görüş hareketine de değinen Arıkan, Necmettin Erbakan'ın yıllar önce yaptığı uyarıların bugün daha iyi anlaşıldığını ifade etti.

Arıkan, amaçlarının Türkiye'de tüm kesimlerin kardeşçe yaşayabildiği bir ortam oluşturmak olduğunu belirtti.

Dünya Kupası İçin Boykot Çağrısı

Konuşmasının sonunda Gazze'de yaşananlara da değinen Arıkan, hükümete dikkat çeken bir öneride bulundu.

Arıkan, ABD'de düzenlenecek Dünya Kupası maçlarına ilişkin Türkiye'nin uluslararası platformlarda girişimde bulunması gerektiğini belirterek, organizasyonun diğer ev sahibi ülkelere kaydırılması yönünde çağrı yapılmasını teklif etti.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.04.2026
04:35
12Bingölspor`a çirkin saldırı!
12Bingölspor'a çirkin saldırı!
U14 Gelişim Ligi Play-Off'ta Diyar İnter'i 2-1 mağlup ederek tur atlayan 12Bingölspor'un altyapı oyuncuları maç sonrası saldırıya uğradı. Kulüp, 10 sporcunun hastanelik olduğunu açıklarken, olayın farklı yansıtılmasına tepki gösterdi.
04.04.2026
02:49
Bingöl`de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sebze Fidesi Desteği
Bingöl'de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sebze Fidesi Desteği
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, TAKE Projesi kapsamında sebze üreticilerine yönelik yüzde 50 hibeli fide desteği başvurularının 6 Nisan itibarıyla başlayacağını duyurdu.
04.04.2026
02:00
Gençliğin
Gençliğin 'Abisi' Arif Kaya İlçe Müdürü Oldu
Genç ilçesinde uzun yıllar Spor Eğitim Uzmanı olarak görev yapan Arif Kaya, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü görevine getirildi. Kaya'nın görevlendirmesi spor camiasında memnuniyetle karşılandı.
04.04.2026
01:26
HÜDA PAR`dan İmar Talebine Ret:
HÜDA PAR'dan İmar Talebine Ret: 'Emsal Oluşturur'
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, Genç Belediye Meclisi'nde gündeme gelen parsele özel imar talebine iki ayrı toplantıda da ret oyu verdiklerini açıkladı. Talebin ise diğer partilerin oylarıyla kabul edildiği belirtildi.
04.04.2026
01:02
Zikte Sürkap Gelecek Yol Haritasını Belirledi
Zikte Sürkap Gelecek Yol Haritasını Belirledi
Zikte Sürkap Platformu'nun 2025–2026 değerlendirme toplantısında hem geride kalan yılın çalışmaları masaya yatırıldı hem de yeni döneme ilişkin hedefler netleştirildi. Toplantıda özellikle eğitim ve sosyal yardımlaşma faaliyetleri öne çıktı.
04.04.2026
00:49
Elektrik ve doğalgaza yüzde 25 zam yapıldı
Elektrik ve doğalgaza yüzde 25 zam yapıldı
EPDK, elektrik ve doğalgaza fiyat artışı yapıldığını duyurdu. Yüzde 25'lik zam, bugün itibariyle geçerli olacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın